Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΕΚΑΤΣΑΝ 60 ΜΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΔΟ 180 ΜΚΒ ΧΩΚ

Πραγματικά, απορούν ακόμη και οι γονείς με τα όσα συμβαίνουν σήμερα στον ελληνικό στρατό. Ενώ υπάρχει η αίσθηση και η προσδοκία ότι με το πέρασμα των χρόνων πολλά από τα κακώς κείμενα του παρελθόντος, η σαπίλα και η βαρβαρότητα, το χώσιμο και η ατελείωτη εργασιακή-οικονομική εκμετάλλευση των φαντάρων, όλα αυτά που ορίζουν του Παραλόγου τη Θητεία θα εξαλείφονταν.
Οι καταγγελίες των φαντάρων έρχονται να αποκαλύψουν ότι όλα αυτά είναι παρόν, αν μη τι άλλο, συχνά έχουν επιδεινωθεί και οι συνθήκες έχουν χειροτερεύσει. Σας θυμίζουμε την επιστολή καταγγελίας γονιού που έκπληκτος άκουσε το στρατευμένο παιδί του να του λέει ότι στρατοί κοριών επιτίθενται στις μονάδες των Δωδεκανήσων.

Ας προσθέσουμε την άθλια συμπεριφορά σημαντικής μερίδας στελεχών και διοικητών που αντιμετωπίζουν τους φαντάρους ως δούλους, ως αναλώσιμους, ως πιόνια που πρέπει να παίξουν το ρόλο που θα τους διατάξουν για το καλό της καριέρας τους.
Έτσι λοιπόν βλέπουμε ότι συχνά οι συνθήκες και η άθλια συμπεριφορά δεν είναι φαινόμενο ξεχασμένων μονάδων της παραμεθορίου, αλλά κυρίως των αστικών κέντρων. Αφενός η έλλειψη στρατευμένων –αφού οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν να συντηρήσουν εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα και να ικανοποιήσουν ένα απίστευτο περίσσευμα ανώτερων/ανώτατων στρατιωτικών και τα τοπικά δίκτυα του άθλιου ρουσφετολογικού πελατειακού κράτους-, αφετέρου γιατί ο φαντάρος αντιμετωπίζεται ως δωρεάν εργατική δύναμη. Αυτόν θα εκμεταλλευτούν στις Στρατιωτικές κατασκηνώσεις, αυτός θα καθαρίσει ακτές, θα σβήσει φωτιές, θα ανοίξει πλημμυρισμένους δρόμους κλπ. Ενώ οι διοικητές για να δείξουν έργο θα ανοίξουν επιπλέον υπηρεσίες χώνοντας στεγνά τους φαντάρους τους και ποτέ δεν πρόκειται να χαλάσουν το χατίρι της ιεραρχίας. Άλλωστε οι στρατιώτες χύνουν τον ιδρώτα τους για να το παίξουν αυτοί καλοί!
Μ’ αυτά και μ’ αυτά λοιπόν η Σειρά 330 απολύεται σε λίγες μέρες  μετρώντας οι συνάδελφοι που υπηρετούν στην 180ΜΚΒ ΧΩΚ 60 μέρες μέσα, χωρίς έξοδο. Όπως φυσικά και οι συνάδελφοι των Σειρών 331-332, που μέτρησαν άλλοι 30, άλλοι 40, άλλοι 50 και οι πρωταθλητές στο χώσιμο, 60 μέρες χωρίς έξοδο!
Μπορεί να το φανταστεί αυτό κανείς τι σημαίνει; 60 μέρες φυλακισμένοι στην χακί καθημερινότητα, με τις ατελείωτες σκοπιές, αγγαρείες, υπηρεσίες; Υποχρεωμένος να ανέχεσαι τον παραλογισμό, την ιδιοτροπία, τον αυταρχισμό του κάθε βαθμοφόρου και με τον καθένα ένστολο να παίζει παιχνίδια στην πλάτη σου ή να σε χώνει τρελά για να απαλλαγεί αυτός, από τα καθήκοντα για τα οποία πληρώνεται, με έναν μισθό που όπως και να το κάνεις δεν συγκρίνεται με την ζούγκλα του ιδιωτικού τομέα (για αυτό εξάλλου διάλεξαν να καταταγούν στις Ένοπλες Δυνάμεις)!      
Εμείς όμως έχουμε να κάνουμε μια πρόταση σε όλα τα παιδιά που φεύγουν από τον Στρατό, ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω τους, αλλά και στους υπόλοιπους συναδέλφους: η κατάσταση αυτή πρέπει να παλευτεί. Η καταγγελία σας έχει αξία –γιατί δείχνει ποιότητα ανθρώπων που σκέφτονται και νοιάζονται για τους συναδέλφους τους φαντάρους, για τους οποίους ενδιαφέρονται να μην βιώσουν τα ίδια!
Αλλά συνάδελφοι, έχει άλλη αξία να καταγγέλλονται τα κακώς κείμενα όταν συμβαίνουν. Έχει άλλη βαρύτητα και αξία η καταγγελία σας και η παρέμβαση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ την ώρα που βιώνεται η αδικία, το παράλογο, η αυθαιρεσία, η παρανομία. Έχει άλλη σημασία να συνδυαστεί με τη μαζική-μαχητική αμφισβήτηση των φαντάρων, βγαίνοντας στην Αναφορά Παραπονούμενοι.
Δείτε τα αποτελέσματα της καθημερινής συνδικαλιστικής δράσης του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Για αυτό εμείς μιλάμε για Κίνημα Μαζικό Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
Φέρνει νίκες, ανατρέπει το Παράλογο της Θητείας, βελτιώνει τις συνθήκες.
Συνάδελφοι, σπάστε το φόβο… είναι μούφα… είναι μύθος… Ενωμένοι ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ!
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ"
Τηλ. Επικ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου