Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΖΟΥΦΙΑ ΤΑ "ΘΕΪΚΑ" ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ APACHE; ΠΑΙΦΤΟΥΝ ΣΑΝ ΜΥΓΕΣ! Έξι ελικόπτερα έπεσαν στην Υεμένη προκαλώντας "κόντρα" Σ.Αραβίας-Boeing

ImageΜεγάλη “κόντρα” έχει ξεσπάσει μεταξύ της εταιρείας Boeing και της Σαουδικής Αραβίας. Αιτίη η πτώση έξι επιθετικών ελικοπτέρων Apache στην Υεμένη. Η Βασιλική Αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας (RSAF) επιμένει ότι και τα έξι Apache έπεσαν λόγω τεχνικών προβλημάτων .

Από την άλλη πλευρά η Boeing υποστηρίζει επί της ουσίας ότι τα ελικόπτερα καταρρίφθηκαν και γι΄ αυτό επίσημα απάντησε στο υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας ,ότι τα ελικόπτερα Apache δεν πρέπει να εμπλέκονται σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στις ορεινές περιοχές της Υεμένης, αν δεν έχουν προηγηθεί σοβαρές επιχειρήσεις αναγνώρισης. 
Κι αυτό γιατί όπως λένε από την Boeing οι αντάρτες Houthi έχουν αντιαεροπορικά συστήματα που μπορούν να καταρρίψουν τα ελικόπτερα.
Το υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας δεν έχει δώσει επαρκείς εξηγήσεις για το πως “χάθηκαν” έξι ελικόπτερα, υποστηρίζοντας πάντως την εκδοχή των “τεχνικών προβλημάτων”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου