Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Με παρέμβαση του ΓΕΣ διεξάγεται ΕΔΕ στα ΚΑΑΥ Μάκρης μετά τις καταγγελίες των φαντάρων ενώ νέες απειλές απευθύνονται εις βάρος τους

Για μια ακόμη φορά, το Επιτελείο του ΑΓΕΣ Τελλίδη κινήθηκε άμεσα και αποφασιστικά προκειμένου να δώσει λύση στα προβλήματα των φαντάρων που φέρνει στο προσκήνιο η μαχητική στάση των στρατιωτών και η συνδικαλιστική τους δράση. Στην συγκεκριμένη περίπτωση διατάχθηκε ΕΔΕ προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες των στρατιωτών που έκαναν λόγο για απαίτηση καταβολής 1000 ευρώ προκειμένου να αντικατασταθεί κονσόλα μουσικής, καταλογίζοντας τους προηγουμένως υπευθυνότητα για τη βλάβη της.
Πρέπει να επισημάνουμε ότι ενώ αρχικά οι συνάδελφοι που θεωρήθηκαν ένοχοι γιατί φόρτισαν τα κινητά τους τηλέφωνα εκεί, απειλήθηκαν με ποινή, τελικά δεν τους επιβλήθηκε. Επίσης, τοποθετήθηκε ταμπέλα που απαγορεύει την επανάληψη της συγκεκριμένης πράξης, το κενό της οποίας είχαμε επισημάνει.
Όμως, παρ’ όλα αυτά, εμπλεκόμενο χαμηλότατο στέλεχος, σε ομιλία του προς τους στρατιώτες εκδήλωσε διάθεση ρεβανσισμού και απείλησε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον τους για λόγους «ψυχικής οδύνης»!
Αποκαλύπτεται δηλαδή για μια ακόμη φορά ότι στην συγκεκριμένη μονάδα «έχει χαθεί η μπάλα…»! ¨»Κατατρεγμένοι από την ζωή και τη μοίρα παρουσιάζονται όσοι χώνουν τους στρατιώτες, όσοι τους απειλούν και τρομοκρατούν.
Ούτε οι φαντάροι, αλλά ούτε φυσικά εμείς πρόκειται να υποχωρήσουμε. Αντίθετα, στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους και δηλώνουμε έτοιμοι να τους προσφέρουμε κάθε νομική κάλυψη αν αποφασίσουν οι ίδιοι να κινηθούν νομικά εναντίον όσων τους καταπιέζουν και προσβάλλουν.
Από την  άλλη μεριά, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φαντάροι στο ΚΑΑΥ Μάκρης και σε όλες τις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις παραμένουν. Θυμίζουμε:
«Οι συνάδελφοι στρατιώτες το μόνο που ξέρουν είναι δουλειά, άθλιες συνθήκες διαβίωσης και προσβολές.
Ο Ταγματάρχης διοικητής των ΚΑΑΥ Στ. Χας. στοιβάζει όσους φαντάρους έρχονται από άλλες μονάδες να δώσουν υπηρεσίες στα ΚΑΑΥ σε άθλια κοντέϊνερ-ποντικότρυπες. Οι υπόλοιποι συνάδελφοι διαμένουν σε θαλάμους και διαμέρισμα όπου οι κοριοί κάνουν πάρτυ και είναι παντού. Όχι μόνο στα κρεβάτια, αλλά βγαίνουν ακόμα και από τις πρίζες! Για τέτοια καθαριότητα και συνθήκες διαβίωσης μιλάμε…        
Τα ωράρια εργασίας είναι ατελείωτα: τυπικά το πρωϊνό είναι 11-18.00 και το βραδινό ακολουθεί ένα 5ωρο, 18.00-23.00, το οποίο ποτέ δεν τηρείται γιατί παράνομα τα εστιατόρια λειτουργούν έως τις 1.00 ή τις 3.00 το πρωι. Η διοίκηση της μονάδας κάνει τα στραβά μάτια για αν ευχαριστήσει τους γλετζέδες στρατιωτικούς στοχεύοντας στην αυξημένη κατανάλωση, άρα και στο κέρδος από την κατανάλωση.
Θύματα βεβαίως οι φαντάροι που εξαντλούνται και την επόμενη  μέρα πρέπει να είναι στα πόστα τους.
Και όλα αυτά με τις συνεχείς προσβολές των ΕΠ.ΟΠ.  υπευθύνων στα διάφορα πόστα π.χ. τραπεζοκόμων, που τρέχουν τους στρατιώτες φορτώνοντας τους ατελείωτες εργασίες, κάτω από τις συνεχείς προσβολές και βρισιές:  «να μου στέκεστε Σούζα, ανίκανοι, τεμπέληδες, κωλοβαράτε συνέχεια, κάθεστε και τον παίζετε» , ενώ δεν λείπουν και οι φωνές σε όσους κάνουν το έγκλημα και αγοράσουν καμιά μπίρα ή ρετσίνα, ή βρεθούν μεταξύ των τουριστών!
Όλα αυτά έχουν ως συνέπεια οι φαντάροι να ζητούν Αναβολή, την οποία αρνείται να δώσει ο διοικητής γιατί δεν έχει κόσμο να λειτουργήσει το ΚΑΑΥ!  Με αυτό τον τρόπο εφαρμόζονται οι διαταγές του ΓΕΣ για το ενδιαφέρον που πρέπει να δείξουν οι διοικητές για τον επιπλέον λόγο της αύξησης των Αυτοκτονιών…
Πρέπει τώρα να σταματήσει η εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων-τα ΚΑΑΥ να λειτουργήσουν αποκλειστικά με πολιτικό προσωπικό.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ"
Τηλ. Επικ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου