Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Στη φάκα… πειρατής εξωλέμβιων από τα Νένητα

Πειρατής των ρηχών νερών αποδείχτηκε 40χρονος από τα Νένητα που έπεσε στα χέρια του Λιμενικού. Ο συγκεκριμένος συνελήφθη από τις αρχές να έχει στη κατοχή του εννέα μηχανές θαλάσσης, που αποσπούσε από τα φουσκωτά των προσφύγων.
2 Σεπτεμβρίου 2015 | 11:55
Πειρατής των ρηχών νερών αποδείχτηκε 40χρονος από τα Νένητα που έπεσε στα χέρια του Λιμενικού. Ο συγκεκριμένος συνελήφθη από τις αρχές να έχει στη κατοχή του εννέα μηχανές θαλάσσης, που αποσπούσε από τα φουσκωτά των προσφύγων, πριν ακόμα αυτοί αποβιβαστούν στην ακτή.
Η δράση του, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε γνωστή στις αρχές και από καταθέσεις προσφύγων, που κατάγγειλαν τη δράση του. Όπως υποστηρίζουν, στις καταθέσεις τους ο 40χρονος εντόπιζε τα φουσκωτά και πριν ακόμα βγουν στην ακτή τα προσέγγιζε με δικό του σκάφος λίγες δεκάδες μέτρα από την ακτή και παρεμπόδιζε την αποβίβασή τους. Την οποία και… επέτρεπε μόνο αν οι πρόσφυγες του παρέδιδαν την μηχανή του φουσκωτού!

Έτσι, μετά από έρευνα που έγινε σε αποθήκη που διατηρεί οι εννέα μηχανές κατασχέθηκαν και ο ίδιος συνελήφθη αρχικά με την κατηγορία της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος. Ωστόσο, το κατηγορητήριο ενδέχεται να διευρυνθεί περαιτέρω εξαιτίας ακριβώς των μεθόδων που εφάρμοζε.

Πώς νομιμοποιούνται τα σκάφη και οι μηχανές

Στο σχετικό ερώτημα το λιμεναρχείο Χίου απαντά τα εξής:

«Στην περίπτωση που κάποιος εντοπίσει φουσκωτό με πρόσφυγες οφείλει πρώτα από όλα να ειδοποιήσει το Λιμεναρχείο, ώστε να έρθει να παραλάβει τους πρόσφυγες , το σκάφος και την μηχανή. Ωστόσο, στην περίπτωση που το σκάφος ή μόνον η μηχανή βρεθούν εγκαταλελειμμένα, τότε οφείλει όποιος τα βρει να τα δηλώσει άμεσα στο Λιμεναρχείο.

Τα πράγματα αυτά θα παραμείνουν στα χέρια αυτού που τα βρήκε και αν μέσα σε ένα χρόνο δεν βρεθεί ο ιδιοκτήτης τους, τότε αυτοδίκαια περνούν στην ιδιοκτησία του».http://astraparis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου