Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

Νέα κοινή άσκηση της Αεροπορίας στρατού στο Ισραήλ για την «εθνική άμυνα»!

Νέες φωτογραφίες από την «White and Blue Glory» δημοσίευσε η IAF

Πλέον κανείς και με κανέναν τρόπο δε μπορεί να αποκρύψει το πραγματικό επιθετικό περιεχόμενο της στρατηγικού χαρακτήρα στρατιωτικής συμμαχίας της ελληνικής αστικής τάξης με το κράτος δολοφόνο Ισραήλ. Αυτή τη φορά και πάντα για το καλό της «εθνικής άμυνας», για την ενίσχυση «της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας», πτητικά μέσα της ελληνικής Αεροπορίας Στρατού βρέθηκαν για Εκπαίδευση στο Ισραήλ (!) και μάλιστα στις συνθήκες της φοβερής αμμοθύελλας που έπληξε τη Μέση Ανατολή.
Κατά το χρονικό διάστημα από 6 έως 11 Σεπτεμβρίου 2015, Συγκρότημα Αεροπορίας Στρατού της 1ΗΣ ΤΑΞΑΣ αναπτύχθηκε με επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64 Apache και μεταφορικά ελικόπτερα ΝΗ90 και CH-47D Chinook, στην έρημο Negev στο Ισραήλ, όπου πραγματοποίησε  τη διεθνή άσκηση συνεργασίας με την επωνυμία  «White and Blue Glory».
Η νέα αυτή συνεκπαίδευση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τις αντίστοιχες του Ισραήλ, από τις πολλές τέτοιες συνεκπαιδεύσεις που γίνονταν και επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και συνεχίστηκαν να γίνονται επί της υπηρεσιακής κυβέρνησης, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι θα αναβαθμιστούν από τον  ΥΕΘΑ Π.Καμμένο, αποδεικνύουν την απόφαση της ελληνικής αστικής τάξης να διευρύνει τον επιθετικό της ρόλο στην περιοχή και να αναβαθμίσει την στρατιωτική της δράση σε Μέση Ανατολή και Αφρική, με πρώτο στόχο την Ανατολική Μεσόγειο.
Πρόκειται για σειρά ασκήσεων που ολοένα εντείνονται και γίνονται πιο επιθετικές. Έτσι λοιπόν μετά την γιγαντιαία άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2015″ μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων Ελλάδας-Ισραήλ-ΗΠΑ, την  «Blue Flag»  στο Ισραήλ της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και την άσκηση «OLYMPUS SUMMIT 2015» στη Θεσσαλία «στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ» - όπου βρέθηκαν περίπου 200 Ισραηλινοί πιλότοι, τεχνικοί και άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων και περίπου 15 ισραηλινά ελικόπτερα-, είχαμε την άσκηση «White and Blue Glory» στην έρημο του Ισραήλ!
Αξίζει να δούμε τα αντικείμενα των ασκήσεων, όπου σύμφωνα με την επίσημη πληροφόρηση δοκιμάστηκαν τακτικές εναέριας εφόδου από μεικτούς σχηματισμούς ελικοπτέρων, Εκκαθάρισης Δρομολογίου και Περιοχής, Ερευνας και Διάσωσης Μάχης, σε συνεργασία με αεροσκάφος σε ρόλο Air Mission Commander. Ένα από τα σενάρια της άσκησης που είδαν το φως της δημοσιότητας, προέβλεπε την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για μαχητικό ή μαχητικά της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, που είχαν καταρριφθεί σε χώρο που προσομοίαζε με την εδαφική διαμόρφωση του βόρειου Ιράν, στις χαράδρες της ορεινής Ελασσόνας!
Όπως έχουμε επισημάνει η νέα Μνημονιακή-Δανειακή σύμβαση και η συμφωνία Ισραήλ-Ελλάδας αποτελούν τους βασικούς κόμβους της αστικής πολιτικής. Με πρωτεργάτη τον ΣΥΡΙΖΑ του Αντεργατικού Πραξικοπήματος, θα εξυπηρετηθούν οι στρατηγικοί στόχοι του ελληνικού κεφαλαίου. Μνημόνιο και άγρια καταστολή στο εσωτερικό-και ως τμήμα της ευρύτερης συμμετοχής στον νέο γύρο του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, στρατηγική συμμαχία με Ε.Ε., όπου η Γερμανία κρατά τον κεντρικό ρόλο, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και κράτος δολοφόνο Ισραήλ. Επαναλαμβάνουμε, είναι οι πυλώνες για να ικανοποιηθούν απαιτήσεις αναβάθμισης του ιμπεριαλιστικού ρόλου της ελληνικής άρχουσας τάξης σε Αν. Μεσόγειο, Μ.Ανατολή, Αφρική, με ιδιαίτερη έμφαση σε μεταφορές εμπορευμάτων-ενέργειας, μεταξύ Ανατολής-Δύσης.
Και σε αυτή την πολιτική υπάρχει απόλυτη συμφωνία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!
Η πολεμική συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ μπαίνει σε νέα, πολύ πιο επικίνδυνη φάση, για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής με την υπογραφή στρατιωτικού συμφώνου. Το δημοσίευμα της Jerusalem Post αναφέρει: «οι εκπρόσωποι των 2 χωρών υπέγραψαν καθεστώς μιας στρατιωτικής συμφωνίας στο Tel-Aviv που προσφέρει νόμιμη άμυνα και στα 2 στρατεύματα των αντίστοιχων χωρών με εκπαίδευση του ενός στη χώρα του άλλου. Το Ισραήλ δεν έχει υπογράψει ποτέ στο παρελθόν ανάλογη συμφωνία με άλλη χώρα εκτός των ΗΠΑ» (Jerusalem Post 19/7/15).
Η Ελλάδα σχεδιάζει στρατιωτικές ασκήσεις με Ισραήλ, Αίγυπτο και Κύπρο, προσπαθώντας επίσης να “διευκολύνει” την στρατιωτική συνεργασία Ισραήλ- Αιγύπτου με την πρόταση κοινών ασκήσεων τις οποίες θα κάνει η Ελλάδα και θα κληθούν να συμμετάσχουν στρατιωτικές δυνάμεις των δύο χωρών. Ο Π.Καμμένος έχει ξεκαθαρίσει ότι Κύπρος και Ελλάδα είναι «πυλώνες της σταθερότητας και της ασφάλειας». Η περιφερειακή ασφάλεια σημαίνει στενότερους δεσμούς με το Ισραήλ, ένα άλλο ενεργειακό παράγοντα. "Ο Αμυντικός σχεδιασμός θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τους φίλους και συμμάχους που ζητούν αμυντική συνεργασία στην περιοχή. Και εγώ θέλω να πω ξεκάθαρα προς τα ανατολικά, προς το Ισραήλ".
Το  ελληνικό κράτος προσφέρει το «απαραίτητο βάθος» στο κράτος Δολοφόνο της Μέσης Ανατολής –αποκτώντας και αντίστοιχα στρατιωτικά προνόμια σε μια ζώνη γεωστρατηγικής σημασίας- και αναδεικνύεται σε στρατηγικό εταίρο του ισραηλινού επεκτατισμού και ιμπεριαλισμού.
Οι πολεμικές συμφωνίες αποτελούν την επισφράγιση του πρόσφατου ταξιδιού του ΥΠΕΞ Κοτζιά στο Ισραήλ. Στις συνομιλίες του με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Ν.Κοτζιάς τόνισε: Αυτό που θέλουμε κατά βάθος και αυτό που αποτελεί το κοινό μας συμφέρον είναι η ασφάλεια και η σταθερότητα εντός αυτού του τριγώνου αποσταθεροποίησης, στην κορυφή του οποίου βρίσκεται η Ουκρανία, στα αριστερά η Λιβύη και στα δεξιά η Μέση Ανατολή: το Ιράκ και η Συρία».
Απαιτείται η παρέμβαση του εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος, για να μπλοκαριστούν πολεμικές  συμφωνίες, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, Ασκήσεις, αγορές όπλων, να ηττηθούν τα δόγματα Άμυνας/Ασφάλειας.
Ο εργατικός διεθνιστικός αγώνας απέναντι σε κυβέρνηση και ταξική πολιτική, Μνημόνια και τοκογλύφους, Ε.Ε., ΔΝΤ και ΝΑΤΟ είναι η μόνη απάντηση του κόσμου της εργασίας.
Είναι μια μάχη που θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από την ανάπτυξη ενός Μαχητικού Κινήματος και Μέσα στον Στρατό, για το μπλοκάρισμα των πολεμικών τυχοδιωκτισμών. Από αυτή την σκοπιά τονίζουμε την πρωτοβουλία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εναντίον της άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες υπογραφές φαντάρων από 50 μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι Αρνούνταν να λάβουν μέρος, καταγγέλλοντας  συγχρόνως την στρατιωτική συνεργασία με το Κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ.     

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου