Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Χιλιάδες Τούρκοι αστυνομικοί επιτίθενται στις τουρκοκρατούμενες κουρδικές πόλεις

Χιλιάδες Τούρκοι αστυνομικοί επιτίθενται στις τουρκοκρατούμενες κουρδικές πόλεις
Χιλιάδες Τούρκοι αστυνομικοί, στρατιώτες και μέλη ειδικών δυνάμεων επιτίθενται καθημερινά στις τουρκοκρατούμενες κουρδικές πόλεις με βαρύ οπλισμό.
Από τις 24 Ιουλίου, 32 αμάχοι έχουν σκοτωθεί ενώ αρκετοί άλλοι είναι τραυματίες.
Τουρκικές στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις στο Κουρδιστάν: «Πολλοί άνθρωποι θα πεθάνουν και εμείς θα παραμείνουμε στις περιοχές μέχρι το τέλος των εκλογών»
Μετά από μια 48ωρη επίθεση στην περιοχή Σιρνάκ του Τσίζρε και τη δολοφονία τεσσάρων αμάχων, οι επιθέσεις του τουρκικού κράτους ξεκίνησαν τώρα και στην περιοχή Σουρ του Ντιγιάρμπακιρ.

Μέλη ειδικών δυνάμεων απέκλεισαν την περιοχή του Σουρ από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, και άνοιξαν πυρ στα τυφλά εναντίον των πολιτών στη γειτονιά Χασιρλί.

Ενώ ο αποκλεισμός από τις δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή συνεχίζεται, οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στην περιοχή στην οργή, αντιδρώντας στις αυθαίρετες εκτελέσεις και τα μπλόκα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις επιτίθενται τώρα και σε αυτούς τους ανθρώπους. Ταυτόχρονα, οι τηλεφωνικές γραμμές και το internet έχουν διακοπεί, πράγμα που δυσχεραίνει την ενημέρωση για το τι συμβαίνει στην περιοχή.
Τεθωρακισμένα της τουρκικής Αστυνομίας στους δρόμους της Τσίζρε.

Επί του παρόντος, η περιορισμένη ροή πληροφοριών δείχνει ότι δύο άτομα φέρεται να έχασαν τη ζωή τους μέχρι τώρα, αλλά είναι πιθανό ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών να είναι ακόμη μεγαλύτερος.
Οι Κούρδοι δεν μπορούν να νιώθουν ασφαλείς για τη ζωή τους

Αυτές οι επιθέσεις αναδεικνύουν την έλλειψη ασφάλειας της ζωής των Κούρδων, καθώς οι τουρκικές κρατικές δυνάμεις προετοιμάζονται για ακόμα μια σφαγή αμάχων.

Κατά την καταστολή της Τρίτης και κατά την επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας να εισέλθουν στις γειτονιές και να ανοίξουν πυρ στα τυφλά στις πόλεις Τσίζρε και το Σουρ, δολοφονήθηκαν έξι άνθρωποι.

Αναφέρθηκε ότι η αστυνομία έχει απειλήσει ότι «πολλοί άνθρωποι θα πεθάνουν», και ότι θα παραμείνει στην περιοχή μέχρι τις εκλογές.

Χιλιάδες αστυνομικών, στρατιωτών και μέλη ειδικών μονάδων έχουν αναπτυχθεί στα σχολεία και άλλα κρατικά κτίρια στις γειτονιές Νουρ, Σουρ, Τσουντί και Γιαφές στην Τζίσρε και στη γειτονιά του Χασιρλί στο Σουρ.

Επιπλέον, ένας μεγάλος αριθμός από άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα καταλαμβάνουν τους δρόμους, τρομοκρατώντας τους πολίτες.

Από αναφορές, περίπου 600 ειδικοί αστυνομικοί απεστάλησαν στην περιοχή με 250 θωρακισμένα οχήματα και πάνω από 150 λεωφορεία μετέφεραν μέλη Ειδικών Δυνάμεων πριν από δύο ημέρες, σύμφωνα με οδηγία του Υπουργείου Εσωτερικών.
Οι ντόπιοι προσπαθούν να αντισταθούν

Οι άμαχοι αντιστέκονται στην απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει από τη Δευτέρα στη Τσίζρε και στο Σουρ, και οι νέοι έχουν αρχίσει να αμύνονται προκειμένου να εμποδίσουν τις αστυνομικές δυνάμεις να εισέλθουν στις γειτονιές.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του φιλοκουρδικού αριστερού κόμματος HDP, Φερχάτ Εντσού (Ferhat Encü), και και η συν-δήμαρχος του Τσίζρε, Λεϊλά Ιμρέτ (Leyla İmret), δήλωσαν ότι το νοσοκομείο στην περιοχή έχει αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις και οι πολίτες εμποδίζονται να μεταφέρουν τους τραυματίες προκειμένου να τους παρασχεθεί ιατρική βοήθεια.

Χρησιμοποιώντας τη λεγόμενη καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτος ως πρόσχημα, το ισλαμιστικό κόμμα του Ερντογάν, το ΑΚΡ, ξεκίνησε ένα κύμα καταστολής εναντίον των Κούρδων στην Τουρκία και το Ιράκ. Αυτός ο πόλεμος αποδυναμώνει τους Κούρδους στην επιτυχημένη μάχη τους ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, το οποίο και ουσιαστικά ενισχύει

Το Εθνικό Κογκρέσο του Κουρδιστάν καλεί τη διεθνή κοινότητα α) να σταθεί ενάντια στον πόλεμο που κήρυξε το τουρκικό κράτος, ο στρατός, η αστυνομία και οι ειδικές δυνάμεις, β) καλεί την ΕΕ, τον ΟΗΕ και τις ΗΠΑ να αντιδράσουν στα βρώμικα σχέδια της Τουρκίας και γ) καλεί τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να μεταβούν στο Κουρδιστάν για να παρακολουθήσουν τον πόλεμο που λαμβάνει χώρα και να αναδείξουν τον τεράστιο αριθμό των φρικαλεοτήτων που διαπράττονται κατά του κουρδικού λαού.http://www.tribune.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου