Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΡΑΤΑΣΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Εκτός ελέγχου το προσφυγικό - ΜΑΤ στον Έβρο υπό το φόβο νέου «περάσματος» (φωτό)Πέραν των θαλασσίων οδών, αρκετές χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται στην Πόλη δοκιμάζουν να φτάσουν στα σύνορα με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία με χερσαία μέσα. Τα μελτέμια του Σεπτεμβρίου στο Αιγαίο απειλούν με βύθιση το ταξίδι των φουσκωτών και των μικρών πλεούμενων που χρησιμοποιούν οι πρόσφυγες για να περάσουν στην Ελλάδα, με τραγική κατάληξη σε μια περίπτωση, στο ναυάγιο του Φαρμακονησίου αποτέλεσμα και των βίαιων επαναπροωθήσεων!
Σημειώνεται πως στη χώρα μας, τμήμα του άθλιου φράχτη που έχει κατασκευαστεί στον βόρειο Έβρο και συγκεκριμένα στα σύνορα με την Τουρκία, στις Καστανιές έχει υποστεί ζημιές και έχει επισκευαστεί. 
Από την πλευρά η τουρκική χωροφυλακή έχει αναπτύξει μπλόκα στην εθνική οδό που συνδέει την Κωνσταντινούπολη με τη μεθοριακή πόλη της Αδριανούπολης, η οποία βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από την Ελλάδα. 
Οι τουρκικές αρχές επικαλούνται νόμο που προβλέπει ότι οι πρόσφυγες απαγορεύεται να ταξιδεύουν μεταξύ διαφορετικών νομών ακόμα και εάν έχουν άδεια παραμονής. 
Χθες κατά τη διάρκεια της νύχτας αναπτύχθηκαν στο μεθοριακό πέρασμα των Καστανιών διμοιρίες των MAT για την αποφυγή ενδεχόμενων επεισοδίων.

Όπως ανακοίνωσε ο νομάρχης του Εντίρνε (ο νομός που βρίσκεται η Ανδριανούπολη), από τους περίπου 1.200 πρόσφυγες​ που περίμεναν στο σταθμό λεωφορείων της Αδριανούπολης για να κατευθυνθούν προς τα τουρκοβουλγαρικά σύνορα στο Καπίκουλε, οι 500 επέστρεψαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη και ότι σε διάφορα σημεία της Αδριανούπολης υπάρχουν άλλοι 750 πρόσφυγες.


Συνολικά 7.000 πρόσφυγες οδηγήθηκαν τις τελευταίες δέκα μέρες από την πόλη, πίσω στηνΚωνσταντινούπολη.

Στην Τουρκία βρίσκονται περίπου δύο εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία, με μικρό μέρος τους σε καταυλισμούς.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣhttp://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου