Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΕΒΡΟΥ

Κίνηση απελπισίας επιχείρησαν οι Σύροι πρόσφυγες που ήταν στην Ανδριανούπολη και ήθελαν να περάσουν στην Ελλάδα και στην Βουλγαρία. 
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, μετά τη παρεμπόδισή τους από τις τουρκικές αρχές (καθώς οι κινήσεις καταγράφονταν από τις Ευρωπαϊκές χώρες και γενικά τη Δύση), οι πρόσφυγες κατέβηκαν προς νότο και επιχείρησαν να προσεγγίσουν την Ελλάδα μέσω των Υψάλων, το τουρκικό πέρασμα απέναντι από τους Κήπους. 
Οι Σύροι πρόσφυγες στους οποίους δεν επετράπη να περάσουν στην Ευρώπη από τη συνοριακή πύλη Pazarkule της Ανδριανούπολης αυτή τη φορά κατευθύνθηκαν προς τα Ύψαλα, με την ελπίδα ότι θα περάσουν από την συνοριακή αυτή πύλη. 
Συνολικά επρόκειτο για περίπου 100 άτομα, που επιχείρησαν να μεταβούν στην περιοχή με δυο λεωφορεία. Ωστόσο επαναπροωθήθηκαν κατά τα σημεία των ελέγχων. 
Μετά από ενημέρωση από τις μυστικές υπηρεσίες, οι δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας έστησαν σημεία ελέγχων και αύξησαν τα μέτρα στους δρόμους που οδηγούν στην εν λόγω περιοχή.
Για μια ακόμη φορά οι εχθρικές στρατιωτικές δυνάμεις και οι χαφιέδες-πράκτορες των ΜΙΤ-ΕΥΠ αποδεικνύουν ποιος είναι ο κοινός εχθρός ελληνικού και τουρκικού κράτους, στον αγώνα και των δύο να φανούν χρήσιμοι στην προάσπιση της Ευρώπης Φρούριο.
Ο κόσμος της εργασίας, εντός και εκτός συνόρων, στοχοποιείται από το κράτος του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού και την Νέα Καπιταλιστική Ιμπεριαλιστική Τάξη Πραγμάτων.
Εμείς απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να μην εφαρμόσει τους σχεδιασμούς της να αντιμετωπίσει βίαια, με αστυνομικά και στρατιωτικά μέσα τα ποτάμια της ανθρώπινης δυστυχίας, που προκάλεσε και η πολιτική του ελληνικού κράτους.
Σε καμιά περίπτωση να μην εμπλέξει την τοπική Μεραρχία του Στρατού Ξηράς.
Καλούμε τους φαντάρους να Αρνηθούν να συμβάλλουν σε ένα ακόμη Έγκλημα της Ε.Ε.
Ο όρκος που έδωσαν, η πίστη τους στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ανθρώπινες αξίες, η συνείδηση ότι καλούνται να στραφούν ένοπλα εναντίον τμημάτων της εργατικής τάξης που έπληξε η πολεμική λαίλαπα που εν πολλοίς σχεδίασαν και εκμεταλλεύτηκαν αυτοί που σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο τώρα τους διατάζουν.
Επιβάλλει να Αρνηθούν να Μετατραπούν σε Πραιτοριανούς της Ευρώπης Φρούριο.
Καλούμε τα κοινωνικά κινήματα να μπουν μπροστά και να προστατεύσουν τους Πρόσφυγες.
Εμείς απαιτούμε το άνοιγμα των συνόρων και την ελεύθερη διακίνηση των μεταναστών-προσφύγων προς τις ευρωπαϊκές χώρες. Την αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων τους. Άσυλο στους πρόσφυγες και ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν όπου επιθυμούν.
Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας. Να Ανατραπούν οι συμφωνίες Δουβλίνου-Σένγκεν.
Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γίνονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Άμεση έξοδο της χώρας από Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, κλείσιμο των βάσεων του θανάτου, κατάργηση των στρατιωτικών συμφωνιών με το κράτος δολοφόνο Ισραήλ και άμεση επιστροφή των ελληνικών στρατευμάτων που βρίσκονται εκτός συνόρων.
Κοινός εργατικός διεθνιστικός αγώνας για τα σύγχρονα κοινά δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και για την κοινωνική απελευθέρωση.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου