Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Μαυραγορίτες εκμεταλλεύονται άγρια τους πρόσφυγες και μετανάστες

Θύματα άγριας οικονομικής εκμετάλλευσης πέφτουν οι πρόσφυγες και εδώ στη Χίο, καθώς – σύμφωνα με καταγγελίες του προέδρου της ΑΔΕΔΥ Χίου κ. Γιώργου Αμπαζή – γίνονται αντικείμενο άγριας εκμετάλλευσης.
Θύματα άγριας οικονομικής εκμετάλλευσης πέφτουν οι πρόσφυγες και εδώ στη Χίο, καθώς – σύμφωνα με καταγγελίες του προέδρου της ΑΔΕΔΥ Χίου κ. Γιώργου Αμπαζή - γίνονται αντικείμενο άγριας εκμετάλλευσης από σύγχρονους μαυραγορίτες που πωλούν τα συνήθη προϊόντα σε τιμές πολλαπλάσιες από τις κανονικές.
«Υπάρχουν μαρτυρίες ότι επαγγελματίες στο λιμάνι και αλλού χρεώνουν έως και δύο ευρώ την φόρτιση του κινητού. Βάζουν ένα πολύπριζο και συνδέουν τα κινητά με αυτή τη χρέωση», περιέγραφε, θυμίζοντας αφηγήσεις, όταν κάποιοι πρόγονοί μας ζητούσαν μια λίρα από τους μικρασιάτες πρόσφυγες για ένα ποτήρι νερό… Υποχρεώνοντας τότε έναν πατέρα να φτύσει στο στόμα του παιδιού του που έκλαιγε διψασμένο, ώστε να το ανακουφίσει από το μαρτύριο, όπως περιέγραφε χρόνια αργότερα ο ίδιος ο πρωταγωνιστής.

Τις μαύρες αυτές σελίδες της τοπικής ιστορίας δείχνουν να θέλουν να αναβιώσουν κάποιοι συμπολίτες μας που δεν διστάζουν να πωλούν έως και πέντε ευρώ είδη, όπως ένα μπουκάλι νερό, ένα σάντουιτς με πατάτες ή ακόμα και μια κονσέρβα ψαριού.

Οι καταγγελίες αυτές έρχονται να επιβεβαιώσουν άλλες παλαιότερες, σύμφωνα με τις οποίες η τακτική αυτή έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, όταν άγνωστο με ποιο τρόπο συγκεκριμένοι επαγγελματίες βρίσκονται αμέσως με την αποβίβαση των προσφύγων σε ακτές ειδικά της βορειοανατολικής Χίου, ακόμα και ξημερώματα, πουλώντας το εμφιαλωμένο νερό δύο ευρώ το μπουκάλι.

«Είναι στο χέρι μας να τους απομονώσουμε και υποχρέωση των αρχών να παρέμβουν», τόνισε ο κ. Αμπαζής, φέρνοντας ως θετικό παράδειγμα τη στάση εκατοντάδων συμπολιτών μας, που από το υστέρημά τους προσφέρουν ό,τι μπορούν στους κατατρεγμένους πρόσφυγες.http://astraparis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου