Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

ΒΑΣΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ Η ΡΩΣΙΑ!

Αλλάζει το αμυντικό της δόγμα η Ουκρανία, κατατάσσοντας την Ρωσία ως βασικό της αντίπαλο. Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρωθυπουργό Αρσένι Γιατσενιούκ, η Ρωσία είναι η χώρα που επιτίθεται κατά της Ουκρανίας και συνιστά απειλή για αυτήν.
Ο Ουκρανός πρωθυπουργός προέβη στην εν λόγω ανακοίνωση από την Οδησσό, όπου είχε μεταβεί επ’ ευκαιρία της άσκησης Sea Breeze 2015 που διεξάγεται αυτή την στιγμή στη Μαύρη Θάλασσα, με την συμμετοχή ουκρανικών και ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων.

Το νέο αμυντικό δόγμα της Ουκρανίας έχει υποβληθεί προς έγκριση από το ουκρανικό Εθνικό Συμβούλιο Άμυνας. Ο Ουκρανός πρόεδρος Ποροσένκο έχει ήδη υπογράψει το σχέδιο.
Όπως ανέφερε ο Ουκρανός πρωθυπουργός, η Ουκρανία, αυτή την στιγμή έχει ξεκινήσει τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων της δυνάμεων, διατηρώντας στενές σχέσεις με τους Αμερικανούς. Είπε επίσης πως ναυπηγούνται τέσσερις νέες κορβέτες για το Ουκρανικό Ναυτικό.
Ο Γιατσενιούκ είπε πως στόχος της κυβέρνησής του είναι η μετατροπή της Μαύρης Θάλασσας σε μια ασφαλή περιοχή. «Επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές στη Ρωσία, η οποία παρανόμως προσάρτησε την Κριμαία, να καταλάβει ότι κάθε παράνομη πράξη της θα καμφθεί από τις κοινές μας προσπάθειες», είπε.
Παρόντες, στην Οδησσό, ήταν και ο Αμερικανός ναύαρχος Τζέιμς Φόγκο, διοικητής του 6ου Στόλου και ο Αμερικανός πρέσβης στο Κίεβο Τζέφρι Πίατ. «Τα αμερικανικά σκάφη εισήλθαν και θα εισέρχονται και στο μέλλον στα ουκρανικά ύδατα. Θα συνεχίσουμε τις κοινές μας ασκήσεις», κατάληξε ο Ουκρανός πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου