Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

"ΘΙΚΤΗΚΕ" ΤΟ DEFENCENEWS.GR ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΠΑΚΙΑ ORION ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΣΙΠΡΑΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ 500 ΕΚΑΤ. ΔΟΛ. ΣΤΙΣ ΗΠΑ!

Βαγγέλης Μεϊμαράκης: "Τα ΑΦΝΣ P-3B Orion είναι σαπάκια"

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας P-3B Orion ως "σαπάκια". 
Δυστυχώς, είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται τέτοιες φράσεις με στόχο να περιγράψουν εξοπλιστικά προγράμματα υψηλής επιχειρησιακής αξίας. Επακριβώς η φράση του προέδρου της Ν.Δ έχει ως εξής: "εγώ δεν παρήγγειλα 500 εκατ. σαπάκια". Κι όλα αυτά από έναν πολιτικό που γνωρίζει τη χρησιμότητα και την αξία αυτών των αεροσκαφών καθώς και το κενό που έχει δημιουργηθεί από την απόσυρση αυτών.
Επίσης, άκρως λανθασμένα ανέφερε πως το πρόγραμμα "έτρεξε" από την κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου αγνοώντας επιδεικτικά πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει υπογραφεί από τους υπουργούς Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο και Νίκο Δένδια, δηλαδή δύο υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας ενώ έχει λάβει το πράσινο φως και από τα προηγούμενα ΚΥΣΕΑ. Συν τις άλλοις, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναφέρει παραπλανητικά πως το πρόγραμμα θα κοστίσει 500 εκατ. (δεν διευκρίνησε αν είναι ευρώ ή δολλάρια) ενώ αγνοεί επιδεικτικά πως η Εγχώρια Προστιθέμενη Αξία ανέρχεται σε τουλάχιστον 40%.
Είναι πασιφανές πως η δήλωση Μεϊμαράκη είναι εκτός τόπου χρόνου και μόνο σκοπό έχει να προκαλέσει μια ανεδαφική κριτική στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ειλικρινά είναι τραγικό, η Εθνική Άμυνα και Ασφάλεια να θυσιάζεται για μερικές ψήφους και να χρησιμοποιείται στο βωμό του λαϊκισμού μόνον και μόνον για προκαλέσει αντιδράσεις. 
Η επίμαχη δήλωση στο 1.06.39

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου