Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Η Εθνική έτοιμη να πουλήσει τις μετοχές της στην Finansbank

Image
Η εφημερίδα Milliyet, φιλοξενεί δημοσίευμα με τίτλο «Υπάρχουν 3 υποψήφιοι για την Finansbank» το οποίο δίνει πληροφορίες για τα σχέδια της ΕTE να πουλήσει το σύνολο των μετοχών της στην τουρκική Finansbank. 
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι παλαιότερα η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, ιδιοκτήτρια της Finansbank, είχε λάβει την απόφαση να πωλήσει το 40% του μεριδίου της. Αυτή τη φορά άρχισε η διαδικασία για την πώληση του συνόλου των μετοχών. Στην κατεύθυνση αυτή, η Εθνική Τράπεζα θα λάβει μη δεσμευτικές προσφορές έως τις 9 Οκτωβρίου. Η παράταση της περιόδου υποβολής έγινε προκειμένου να αυξηθούν οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι αγοραστές. 
Όπως αναφέρεται, στην τουρκική αγορά υπάρχουν φήμες για την ύπαρξη τριών υποψηφίων που ενδιαφέρονται να αγοράσουν την τράπεζα: Η πρώτη υποψηφιότητα προέρχεται από «Μεσανατολίτες αγοραστές, όπως συνέβη και στην περίπτωση της HSBC», η δεύτερη από όμιλο δύο τραπεζών από Κατάρ και Λίβανο, περίπτωση που δεν θεωρείται σοβαρή, καθώς ο συγκεκριμένος όμιλος υποβάλλει πάντα προσφορές χωρίς την απαραίτητη κεφαλαιακή στήριξη, ενώ η τρίτη υποψηφιότητα προέρχεται από την BNP Paribas, εταίρο της τουρκικής ΤΕΒ. 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Εθνική Τράπεζα προσβλέπει σε ποσό ύψους 3,8 δις ευρώ από την πώληση του συνόλου των μετοχών της Finansbank, το οποίο σύμφωνα με τις απόψεις του αρθρογράφου είναι δύσκολο να εισπραχθεί λόγω της οικονομικής συγκυρίας στην Τουρκία την τρέχουσα περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου