Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΥΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΜΑΛΩΝΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ FIR!


Θρίλερ! `Μη φιλική ενέργεια προς τη Ρωσία η απαγόρευση χρήσης του FIR Αθηνών`Απευθυνόμενη στην Ελλάδα με αίτημα να κλείσει τον εναέριο χώρο της για τα ρωσικά αεροσκάφη με την ανθρωπιστική βοήθεια οι ΗΠΑ παραβιάζουν «όλους τους αποδεκτά ηθικούς και δεοντολογικούς κανόνες» θεωρούν στην Άνω Δούμα – Ομοσπονδιακή Σύνοδος.
«Προβαίνοντας σε ένα τέτοιο αίτημα, οι ΗΠΑ παραβιάζουν τα όρια όλων των αποδεκτών ηθικών και δεοντολογικών κανόνων οι οποίοι πρέπει να διέπουν κάθε άνθρωπο, και πολύ περισσότερο στον ηγέτη ενός τέτοιου ισχυρού κράτους» δήλωσε στο RIA Novosti ο επικεφαλής της επιτροπής του Ομοσπονδιακής Συνόδου για την Άμυνα και την Άσφάλεια Βίκτωρ Όζερωφ.
Σύμφωνα με τον κ. Όζερωφ, η Ουάσιγκτον στη συγκεκριμένη περίπτωση επιδεικνύει μια «απάνθρωπη έλλειψη κατανόησης» της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι πολίτες της Συρίας, στους οποίους και απευθύνεται η βοήθεια, ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι, οι γυναίκες και τα παιδιά. Πολύ περισσότερο η στάση αυτή είναι απαράδεκτη υπό το πρίσμα της βοήθειας που είναι έτοιμες να προσφέρουν οι χώρες της Ευρώπης στους πρόσφυγες από τη Συρία.

Εμείς καταλαβαίνουμε τις ΗΠΑ ακόμη και όταν προσπαθούν να μας ανταγωνισθούν πολιτικά εισάγοντας κυρώσεις εναντίον της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας ώστε να αποκλείσουν την Ρωσία από την αγορά όπλων. Αλλά όταν οι ενέργειές τους αφορούν ανθρωπιστική βοήθεια, αυτό προκαλεί μόνον απορία» δήλωσε ο Ρώσος βουλευτής της Άνω Δούμα.

Η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει εναλλακτικούς αεροδιαδρόμους για μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια(;) στην Συρία, παρακάμπτοντας την Ελλάδα, ανέφερε ο αναπληρωτής επικεφαλής της διεθνούς επιτροπής του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Τζάμπαροφ.

Χθες, ρωσικά μέσα είχαν αναφέρει, επικαλούμενα πηγές, ότι οι ΗΠΑ είχαν ζητήσει από την Ελλάδα να αρνηθεί τη διέλευση ρωσικών αεροσκαφών, μέσω του FIR Αθηνών. «Μια τέτοια κίνηση θα ήταν παράλογη, αν υποστηριζόταν από την Ελλάδα και θα αποτελούσε μη φιλική κίνηση προς τη Ρωσία», δήλωσε ο Τζάμπαροφ.

Ο Ρώσος γερουσιαστής δήλωσε, πάντως, πως το Ιράν, η Τουρκία, ή οι κεντροασιατικές χώρες, θα μπορούσαν να βοηθήσουν τη Ρωσία, όσον αφορά τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας. Σχολιάζοντας το αμερικανικό αίτημα προς την Ελλάδα, είπε πως η Ουάσινγκτον φοβάται κάθε είδους βοήθεια που η Ρωσία μπορεί να παραχωρήσει στον Συριακό λαό.

Ο Τζάμπαροφ σχολίασε αναφορές ξένων μέσων ενημέρωσης σχετικά με την, υποτιθέμενη, όπως την χαρακτήρισε, παράδοση ρωσικών όπλων στην Συρία. «Στόχος τους είναι να προκαλέσουν αντιρωσική υστερία», είπε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Είπε ακόμα πως αν οι ΗΠΑ είχαν το δικαίωμα, θα είχαν απαγορεύσει τους εναέριους χώρους όλων των κρατών στα ρωσικά αεροσκάφη. Ωστόσο η Ρωσία μπορεί να δημιουργήσει νέους αεροδιαδρόμους, βάσει διεθνών συμφωνιών, είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου