Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

H ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ Η ΣΚΑΤΟΨΥΧΙΑ ΜΕΡΙΔΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

Τις τελευταίες μέρες, ένα ανώνυμο σχόλιο εμφανίζεται συστηματικά σε σειρά αναρτήσεων του diktiospartakos.blogspot.com. Πρόκειται για ένα σχόλιο που επιτρέπει να γίνει αντιληπτός ο στρατιωτικός συγγραφές του, ο οποίος όταν διαγράφτηκε εξαιτίας του ρατσιστικού του περιεχομένου κάλεσε από τηλέφωνο με απόκρυψη κλήσης για να επιτεθεί λεκτικά και να μας κάνει υποδείξεις.
Πρόκειται για κείμενο που αποδεικνύει όλη την σκατοψυχιά που κυριαρχεί σε μερίδα των Ελλήνων Στρατιωτικών.
Είναι όλοι αυτοί που φυσικά πηγαίνουν στις Ένοπλες Δυνάμεις για να βολευτούν, για να εξασφαλίσουν σταθερή δουλειά και να κάνουν καριέρα. Όλοι αυτοί που παραπονιούνται για τις αποδοχές που τους περιόρισαν τα Μνημόνια και ζητούν να τα πάρουν πίσω μόνο αυτοί, μαζί με τους δικαστές, πράκτορες ΕΥΠ και τους αστυνομικούς, που αποτελούν όλοι μαζί το βαθύ κράτος, αυτοί που εξασφαλίζουν ότι όλοι οι υπόλοιποι θα χάνουν τη δουλειά, το σπίτι, την σύνταξη, τα όποια δικαιώματα, αδιαμαρτύρητα!
Είναι όλοι αυτοί που «βαρούν μια ζωή προσοχή» και πειθαρχούν στην ομοιόμορφη στρατιωτικοποιημένη ζωή, οσφυοκάμπτες του κάθε ανώτερου τους στρατιωτικού, του μητροπολίτη, του τηλεφώνου που απαιτεί την ευνοϊκή μεταχείριση του βύσματος, αλλά και στον κάθε διοικητή-πολιτικό και Ένωση Αποστράτων που θα παίξει τον δικό του ρόλο στην καριέρα τους, έχοντας όμως για πάντα απολέσει το έλεγχο της ζωής και την ανεξαρτησία της σκέψης και της πράξης τους. Που διαφημίζουν την υποταγή τους και τη μισαλλοδοξία, κάνοντας την εκπαίδευση στους πολίτες μέσω της Υποχρεωτικής Στράτευσης, για να γεμίσουν με τα αντιδραστικά θέσφατα που προπαγανδίζουν τη χαβούζα του Ναζισμού. 
Είναι όλοι αυτοί που παρακαλούν να συμμετάσχουν στις αποστολές εκτός συνόρων για να πάρουν διπλούς και τριπλούς μισθούς, βάφοντας τα χέρια τους στο αίμα των εγκλημάτων του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.
Και τώρα που οι συνέπειες και των δικών τους  ενεργειών φτάνουν ως ποτάμια ανθρώπινης δυστυχίας στον Έβρο και στο Αιγαίο, για να βρουν αυτοί, οι πρόσφυγες και των δικών τους πολέμων, το θάνατο στα ναρκοπέδια και στα φουρνουνιασμένα νερά…
….οι σκατόψυχοι στρατιωτικοί χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο, καταγγέλλουν τους «λαθρομετανάστες» και ψηφίζουν τους ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγή.
Είναι η κλασσική αντίληψη φιλοτομαρισμού και ταξικού εμφυλίου, που δέχεται την κυρίαρχη αστική πολιτική, αλλά με όρους κοινωνικού εκφασισμού στρέφεται ενάντια στον πλέον αδύναμο, το μεγαλύτερο θύμα της καπιταλιστικής κρίσης, των μέτρων και των πολέμων, διεκδικώντας την περιφρούρηση των όποιων προνομίων κατοχύρωσε ο συντεχνιασμός και η εξαγορά των Πραιτοριανών από το αστικό καθεστώς εξουσίας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εξοργισμένος συγγραφέας δε θα βρει να πει μια λέξη για την άγρια εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις, απαραίτητη προϋπόθεση για να κάνει ο ίδιος και οι όμοιοι του φθηνές διακοπές. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ:
   «Πρόσφατα προβλήθηκε από γνωστό site το kranos.gr ότι ο Δκτης της 1ης στρατιάς Αντγος Ηλικόπουλος Ιωάννης "να προβάλει το έργο του " για το ότι είναι κοντά στους τραυματίες Αξκους και Υπαξκους της ΣΜΥ στα Τρίκαλα.
Τι έχει να πει όμως ο εν λόγω στρατηγός για τις οικογένειες των Υπαξκών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο κέντρο σύλληψης λαθρομεταναστών της Μόρας αφού όταν ήταν ακόμα στρατηγός στο νησί της Λέσβου προκειμένου να αναριχηθεί στα ανώτερα στρώμματα της ιεραρχίας δώρισε το εν λόγω στρατόπεδο στο υπουργείο δημόσιας τάξης προκειμένου να γίνει κέντρο σύληψης λαθρομεταναστών την στιγμή που υπήρχαν ήδη τα οικήματα διαμονής του προσωπικού; Γνωρίζει ο εν λόγω στρατηγός ότι έχουν απομείνει να ζουν από ανέχεια τρεις οικογένειες εξ αυτών;
Γνωρίζει ο εν λόγω στρατηγός ότι ο κίνδυνος καθημερινά ενοχεύει την πόρτα τους, ότι δεν έχουν νερό για τις καθημερινές τους ανάγκες και ότι δεν τολμούν να βγάλουν τα παιδιά τους έξω στην αυλή των οικημάτων τους;
Γνωρίζει ο εν λόγω στρατηγός ότι ολόκληρη η τοπική κοινωνία της Μόρας έχει ξεσηκωθεί εναντίον του και ότι έχουν κλείσει το σχολείο τους και ότι κανένας δεν θα ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές; Γιατί επέλεξε να δώσει το στρατόπεδο στην συγκεκριμένη περιοχή την στιγμή που είχε δωθεί άλλο στρατόπεδο αυτό των μιστεγνών σαφέστερα πιο κατάλληλο για το σκοπό αυτό; Και τέλος τι έχει να πει τώρα με το τέλος του καλοκαιριού στρατάρχης πλεον όταν επισκεπτόμενοι τα στελέχη τα ΚΑΑΥ Πλαταμόνα Πιερίας ότι έχουν να αντιμετωπίσουν το ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΞΑΠΛΩΣΤΡΑΣ δίνοντας ενα χαρτάκι λαχειοφόρου αγοράς με 1 ΕΥΡΩ , ΑΦΟΥ ΑΥΤΌ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΑΦΟΥ Η ΧΡΉΣΗ ΤΗΣ ΞΑΠΛΩΣΤΡΑΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΩΛΗΣΗ ΑΓΑΘΟΥ; ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ;
Πρώτη επισήμανση:
Με φόντο την προσφυγική κρίση, τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής (ΧΑ) εμφανίζουν αύξηση σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, χωρίς πάντως το κόμμα να φτάσει σε ποσοστά που να αποσπά έδρα -ή να ξεκολλάει από την τέταρτη θέση. Σε όσες περιφέρειες το κόμμα κατέγραψε ενίσχυση, η απήχησή του κυμαίνεται στα ποσοστά της επικράτειας. Σύμφωνα με τα στοιχεία το πρωί της Δευτέρας (με σχεδόν απόλυτη ενσωμάτωση), η Χρυσή Αυγή δεν καταφέρνει, ξανά, να εκλέξει βουλευτή στις περιφέρειες Δωδεκανήσου, Λέσβου, Σάμου ή Χίου. Ωστόσο, στις περιφέρειες αυτές καταγράφει αύξηση περίπου 2,5 μονάδων σε σύγκριση με τις εκλογές του Ιανουαρίου. Στην περιφέρεια Δωδεκανήσου, η ΧΑ βρίσκεται στο 8,09% έναντι 5,53% που είχε τον Ιανουάριο. Στη Λέσβο, τα ποσοστά της ανέβηκαν στο 7,85% από 4,66% τον Ιανουάριο. Στη Σάμο, τα ποσοστά της ΧΑ βρίσκονται στο 7,66% από 5,54% τον Ιανουάριο. Στη Χίο, τα ποσοστά της ΧΑ βρίσκονται στο 5,82% από 4,69% τον Ιανουαρίου. Πηγή: in.gr
Δεύτερη επισήμανση:
Αυτός είναι ο «κοινωνικός αυτοματισμός». Στρέφει τον έναν εναντίον του άλλου, τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης. Κι όλοι μαζί συντηρούμε το σύστημα να μακροημερεύει. Εμείς κατεβαίνουμε όλο και πιο χαμηλά στο πηγάδι που δεν έχει πάτο. Το συναντάμαι να αναφέρεται και ως «διαίρει και βασίλευε». Το ίδιο είναι. Το έχουμε ακούσει και ως «ο θάνατός σου η ζωή μου». Το ίδιο σημαίνει. Οδηγεί με ακρίβεια στο ακρότερο σημείο της ανθρώπινης κατάπτωσης. Στον κοινωνικό κανιβαλισμό. Απότοκό της η κοινωνική απομόνωση. Κι ύστερα η δεδομένη διαχειρισιμότητά μας. Οπότε μας απομένει η ανάθεση και η λατρεία του «αντιπροσώπου». Ο Περικλής στον «Επιτάφιό του» έγραφε ότι «η προσωπική ευημερία προϋποθέτει και τελεσφορεί μέσα από την ευημερία της πόλεως», εννοώντας μια πόλη (κοινωνία) της ισονομίας, της δικαιοσύνης, και της αλληλεγγύης, ως αναγκαία και ικανή προϋπόθεση για την προσωπική ευημερία.                                                Άκις Ξενάκις
Τρίτη επισήμανση: ας καταλάβουμε επιτέλους όλοι ότι πρέπει τώρα όλοι μαζί να αγωνιστούμε για τα κοινά μας δικαιώματα. Η σκοτεινή μεριά του κάθε Πραιτοριανού είναι η Αναλωσιμότητα.
Εμείς απαιτούμε το άνοιγμα των συνόρων και την ελεύθερη διακίνηση των μεταναστών-προσφύγων προς τις ευρωπαϊκές χώρες. Την αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων τους. Άσυλο στους πρόσφυγες και ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν όπου επιθυμούν. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας. Να Ανατραπούν οι συμφωνίες Δουβλίνου-Σένγκεν.
Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γίνονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Άμεση έξοδο της χώρας από Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, κλείσιμο των βάσεων του θανάτου, κατάργηση των στρατιωτικών συμφωνιών με το κράτος δολοφόνο Ισραήλ και άμεση επιστροφή των ελληνικών στρατευμάτων που βρίσκονται εκτός συνόρων.
Κοινός εργατικός διεθνιστικός αγώνας για τα σύγχρονα κοινά δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και για την κοινωνική απελευθέρωση.
Ο δικό μας δρόμος είναι η υπεράσπιση-διεκδίκηση των δικαιωμάτων του Φαντάρου-πολίτη με Στολή, το Κίνημα Μαζικό Μέσα και Έξω από τον Στρατό. Η πλατιά, από τα κάτω ενότητα των εργαζόμενων και της νεολαίας, ανεξάρτητα την εθνικότητα-φυλή-θρήσκευμα για το μπλοκάρισμα της αντεργατικής επίθεσης, της κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
Αντιπαλεύοντας την Νέα Τάξη Πραγμάτων, τον αδίστακτο αστικό κόσμο της εκμετάλλευσης και καταπίεσης της εργαζόμενης πλειοψηφίας.
 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου