Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Εξελίξεις στη Συρία - H Γαλλία άρχισε να βομβαρδίζει θέσεις τζιχαντιστών-Στρατιωτικός Αρμαγεδώνας κατά τζιχαντιστών στη Συρία από Ρωσία και Κίνα! Τι δυνάμεις στέλνουν


Η προεδρία της Γαλλίας ανακοίνωσε τις πρώτες επιδρομές της γαλλικής αεροπορίας στη Συρία εναντίον θέσεων της τζιχαντιστικής ISIS. 
Παράλληλα, η Γαλλία επιμένει πως ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άναντ δεν μπορεί να έχει θέση στο μέλλον της Συρίας, την ώρα που στη διεθνή διπλωματική σκηνή αναζωπυρώνονται οι προσπάθειες για εξεύρεση πολιτικής διεξόδου με την Ρωσία όμως να επιμένει στην παραμονή του σύρου προέδρου.
Το πρωί της Κυριακής, το Μέγαρο των Ηλυσίων ανακοίνωσε πως διεξήχθησαν οι πρώτες επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών στη συριακή επικράτεια. 
Το Παρίσι είχε αποφασίσει προ εβδομάδων να επεκτείνει τη συμμετοχή του στο διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ που επιχειρεί στην περιοχή και στη συριακή επικράτεια, έχοντας ξεκινήσει στη συνέχεια με αναγνωριστικές πτήσεις. Μέχρι πρότινος, η γαλλική αεροπορία ήταν δραστήρια μόνο στο σκέλος της επιχείρησης στο Ιράκ.
Το γαλλικό υπουργείο Άμυνας είχε ενδιάμεσα αναφέρει πως οι γαλλικές επιχειρήσεις στη Συρία θα επικεντρώνονταν ιδιαίτερα σε σημεία εκπαίδευσης ξένων μαχητών, οι οποίοι θα μπορούσαν ενδεχομένως στη συνέχεια να «δραστηριοποιηθούν και στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα στη Γαλλία», όπως είχε αναφέρει στη Monde ο υπουργός Άμυνας Ζαν-Υβ λε Ντριάν.
Στην ανακοίνωσή του την Κυριακή για την έναρξη των επιδρομών, το γαλλικό προεδρικό μέγαρο επισήμανε: «Οι άμαχοι πληθυσμοί στη Συρία πρέπει να προστατευτούν από κάθε μορφή βίας, εκείνη της ISIS και των άλλων τρομοκρατικών ομάδων, αλλά επίσης και από τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς του Μπασάρ αλ Άσαντ».
Image
Ακόμη δύο ρωσικά πολεμικά σκάφη κατευθύνονται προς τη Συρία τις τελευταίες 24 ώρες. Το Saratov μεταφέρει 300 πεζοναύτες και τουλάχιστον 15 άρματα μάχης και συνοδεύεται από τοκαταδρομικό του ρωσικού ναυτικού Moskva.


Την ίδια ώρα στη Συρία βρίσκεται το αεροπλανοφόρο της Κίνας που επίσης συνοδεύεται από ένα καταδρομικό και το Πεκίνο όπως λένε οι πληροφοριες ετοιμάζεται να στείλει στη Συρία 1000 πεζοναύτες.

Όλα δείχνουν ότι το Ισλαμικό κράτος και οι τζιχαντιστές θα βρεθούν απέναντι σ΄ έναν στρατιωτικό “Αρμαγεδώνα”.

Από την Παρασκευή ρωρικά μαχητικά αεροσκάφη έχουν αρχίσει να πετούν πάνω από τη βορειοδυτική Συρία, κάνοντας πτήσεις αναγνώρισης . Οι Ρώσοι πιλότοι προετοιμάζονται για να αρχίσουν άμεσα βομβαρδισμούς. 

Σύμφωνα με την ισραηλινή ιστοσελίδα DEBKAfile Ρώσοι πεζοναύτες έχουν ήδη καταλάβει σημεία ελέγχου γύρω από τη Λατάκια. Μαζί τους έχουν αξιωματικούς των ΕΔ της Συρίας . Οι Ρώσοι έχουν λάβει θέσεις γύρω από τις εγκαταστάσεις στις οποίες έχουν στρατοπεδεύσει οι δυνάμεις τους για να εμποδίσουν τυχόν απόπειρες επιθέσεων από “βομβιστές αυτοκτονίας”.

Πληροφορίες -επίσης ισραηλινής προέλευσης- αναφέρουν ότι οι Ρώσοι έχουν μεταφέρει στην Συρία εκτός από άρματα μάχης και οχήματα μεταφοράς προσωπικού και κινητά συστήματα επικοινωνιών που έχουν την δυνατότητα να έχουν επαφή με πεδία μάχης ακόμη και σε αποστάσεις 1000 χλμ. Πρόκειται για τα R-166 που θεωρούνται “κινητά κέντρα επιχειρήσεων πολέμου”.

Η πρώτη αποστολή των χερσαίων ρωσικών δυνάμεων θα ειναι να αποτρέψουν την προσπάθεια των μαχητών του Ισλαμικού κράτους να αποκόψουν μέρος της εθνικής οδού μεταξύ Χομς -Χαλέπι κάτι που θα είναι καταστροφικό για την πολιορκία της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας.


1 σχόλιο:

  1. Σταθάκης: "Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα παραμείνει κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς"
    ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΤΑ... ΜΠΙΜΠΟ !
    Με το ελληνικό χρέος να φτάνει σε ασύλληπτα νούμερα ο ... Alex στις ΗΠΑ !

    1ον. Σταθάκη ! Εμείς δεν είμαστε Λευκή "Ιθαγεννννείς" ! Αυτά που λές τα Μπιμποϊδές να τα λές Αλλού !
    2ον. Σταθάκη ! Το ... "Πρόγραμμα" Σου ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ .... ALLIANZ and ERGO ! Και όπως θέλουν Αυτές οι "Θυγατέρες" του Φόβου και Θανάτου, θέλεις να το εφαρμόζεις στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ !
    3ον. Σταθάκη ! Εσύ και οι Κυβερνητική Κουστοδία ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ! ΕΙΣΑΣΤΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΝΩΘΕΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ .... ΤΕΛΕΤΩΝ !!!!

    .... και Τέλος ..... ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ! ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΕΡΧΕΣΤΕ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή