Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ISIS ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΕ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΖΕ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ-ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ!

Σαουδική Αραβία: Απειλεί την Συρία με στρατιωτική επίθεση
Ο υπ. Εξωτερικών της Σ. Αραβίας (πηγή: ΑΡ)
«Βασιλικότερος του βασιλέως» εμφανίστηκε αργά το βράδυ της Τρίτης ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών Άντελ αλ Τζουμπέιρ καθώς απείλησε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ με στρατιωτική επίθεση την κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ Άσαντ σε περίπτωση που δεν εγκαταλείψει την εξουσία.
«Δεν υπάρχει μέλλον για τον Άσαντ στη Συρία...Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα για μία λύση στη Συρία. Η μία είναι πολιτική διαδικασία που θα οδηγήσει σε ένα μεταβατικό συμβούλιο. 
Η άλλη, είναι στρατιωτική λύση, που θα τελειώσει με την απομάκρυνση του Άσαντ από την εξουσία» είπε ο Σαουδάραβας υπουργός, προσθέτοντας ότι «η στρατιωτική λύση θα είναι χρονοβόρα και πιο καταστροφική διαδικασία». «Η επιλογή βρίσκεται εξ ολοκλήρου στον Άσαντ» είπε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας που ήδη αιματοκυλά από τον περασμένο Μάρτη το λαό της Υεμένης καθώς πραγματοποιεί ιμπεριαλιστική επέμβαση με την κάλυψη της Δύσης σε μία προσπάθεια να περιορίσει την ισχυρή γεωπολιτική επιρροή του Ιράν στην περιοχή.
Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι η Σ. Αραβία και άλλες αραβικές χώρες «υποστηρίζουν τους μετριοπαθείς αντάρτες» έναντι του προέδρου Άσαντ αλλά απέφυγε να προχωρήσει σε άλλες παραδοχές ή αποκαλύψεις.

Την ίδια ώρα, η Αυστραλή ομόλογός του, Τζούλια Μπίσοπ σημείωσε μιλώντας σε σύνοδο κατά της τρομοκρατίας που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Γ.Σ. του ΟΗΕ ότι «δεν θα πρέπει νααπορριφθεί κανένα ενδεχόμενο πολιτικής μετάβασης στη Συρία» και ότι οι «παραλλαγές μίας πολιτικής λύσης θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με καθαρό βλέμμα ρεαλισμού».

Επιπλέον η επικεφαλής της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια, Φεντερίκα Μογκερίνι,μιλώντας σε συνάντηση του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική κρίση στη Συρία δήλωσε σε δημοσιογράφους πως βλέπει «ως πιθανές», «νέες πολιτικές πρωτοβουλίες τις επόμενες βδομάδες» ενδεχομένως από τον απεσταλμένο του ΟΗΕ στη Συρία, Στάφαν ντε Μιστουρα.
http://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου