Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Αποκάλυψη - Μυστική δράση μη επανδρωμένων UAV της CIA στην Συρία

Μυστικό πόλεμο φαίνεται ότι διεξάγει η CIA και οι Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ εναντίον των ισλαμιστών του ISIS με χρήση εξοπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post, τα UAV χρησιμοποιούνται για τη διεξαγωγή επιθέσεων εναντίον ηγετικών στελεχών του ISIS με επιλεκτική εξουδετέρωση τους.
Οι διαβαθμισμένες επιχειρήσεις διεξάγονται υπό καθεστώς μυστικότητας και υλοποιούνται σε ξεχωριστό πλαίσιο από την ευρύτερη αεροπορική εκστρατεία συνασπισμού χωρών με επικεφαλής τις ΗΠΑ, για την καταπολέμηση του ισλαμικού «κράτους».

Μεταξύ άλλων το δημοσίευμα αναφέρει ότι ανάμεσα στους στόχους που εξουδετερώθηκαν περιλαμβάνεται ο Junaid Hussain, ένας τζιχαντιστής hacker από τη Βρετανία που σύμφωνα με το Πεντάγωνο στρατολογούσε οπαδούς και συμπαθούντες των ισλαμιστών προκειμένου να τους καθοδηγήσει σε τρομοκρατικές επιθέσεις «μοναχικών λύκων» στη Δύση.

Οι επιθέσεις διεξάγονται υπό την καθοδήγηση της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ ( Joint Special Operations Command - JSOC) ενώ η CIA έχει αναλάβει τον εντοπισμό και την θετική αναγνώριση ανώτερων ηγετικών στελεχών του ISIS.


Η επιλογή ανάθεσης της αποστολής στον τομέα αντιτρομοκρατίας της CIA (Central Intelligence Agency's Counterterrorism Center - CTC) σε συνεργασία με την Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του Στρατού των ΗΠΑ, αντανακλά την σημασία που αποδίδει η Ουάσιγκτον στην εξουδετέρωση υψηλόβαθμων στελεχών του ISIS, σε βαθμό πλέον αντίστοιχο με τις επιχειρήσεις εξουδετέρωσης του Οσάμα Μπίν Λάντεν το 2011.

Πάντως σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, αναφέρεται ότι η Ουάσιγκτον επιθυμεί η CIA να επιστρέψει στα παραδοσιακά καθήκοντα κατασκοπίας και αναγνώρισης, μακριά από κάθε είδους παραστρατιωτική επιχείρηση.

Για το λόγο αυτό ανέθεσε το ρόλο εξουδετέρωσης στόχων αποκλειστικά στο Πεντάγωνο που διαχειρίζεται τα μη επανδρωμένα UAV.

Αμφιβολίες όμως φαίνεται ότι υπάρχουν ανάμεσα σε μέλη της επιτροπής πληροφοριών της γερουσίας, όπως η γερουσιαστής των Δημοκρατικών Barbara Feinstein από την Καλιφόρνια που εξέφρασε τον προβληματισμό για το «κατά πόσο ο Στρατός είναι σε θέση να διεξάγει επιχειρήσεις κρούσης με την ίδια υπομονή και διακριτικότητα όπως συνηθίζει η CIA»..

H διορατικότητα αυτή όμως φαίνεται οτι είναι πολύ πιο.. περιορισμένη απ΄ότι φαντάζεται κανείς καθώς οι πληροφορίες που είχαν τις περισσότερες φορές οι χειριστές των UAV, βασίζονταν σε εκτιμήσεις ή έμμεσες παρατηρήσεις από την εικόνα μια περιοχής από αέρος, με αποτέλεσμα πολύ μεγάλος αριθμός θυμάτων σε επιθέσεις - ειδικά -  στο Πακιστάν να αφορά άμαχο πληθυσμό και όχι τρομοκράτες όπως συχνά αναφέρουν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης.
Τα τραγικά αυτά αποτελέσματα αποδεικνύουν τελικά οτι τα εξοπλισμένα UAV είναι αποτελεσματικά όσο και οι πληροφορίες που έχουν οι χειριστές τους! Γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό για το ποιά είναι τα κριτήρια στοχοποίησης που πολλές φορές εμπλέκουν ανυποψίαστους πολίτες που δεν έχουν καμία σχέση με τρομοκρατία..

Αξίζει λοιπόν να δει κανείς το παρακάτω βίντεο για να αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει εκεί που δε φτάνουν οι κάμερες και τα φώτα της δημοσιότητας.http://defencenews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου