Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Στην 117 Α/Κ ΜΜΠ στα Ρίζια Έβρου αρπάζουν τα μπουφάν των φαντάρων και τους χώνουν για να αράζουν ΕΠ.ΟΠ.-στελέχη!

Αυτή είναι η ισότητα της παραμεθορίου που υποσχέθηκε ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Καλησπέρα ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
1ο Μέρος
Θέλω να αναφέρω κάποια πράγματα που γίνονται στην μονάδα 117 Α/Κ ΜΜΠ ΡΙΖΙΩΝ και θέλω συγκεκριμένα να αναφέρουμε τα εξής πράγματα για τον ανθυπασπιστή (ΣΜΥ) της μοίρας μας κ Π. και τον "συνεργάτη" του ΕΠ.ΟΠ. Λοχία Λ. οι οποίοι τυγχάνουν διαχειριστές υλικού στη μονάδα μας.
Πρώτα από όλα χθες ήρθαν οι καινούριοι στρατιώτες της σειράς 340 και σήμερα ο κ . Ανθυπασπιστής, όπως κάνει σε κάθε νέα ΕΣΣΟ που έρχεται στο στρατόπεδο, τους ζήτησε να του δώσουν τα καινούρια τζάκετ, για να τους δώσει παλιά. Ένα παιδί είχε ειδοποιηθεί προηγουμένως από τις παλιότερες ΕΣΣΟ που ακόμη «κλαίνε» τα καινούρια τους τζάκετ (και ζουν με τα σάπια τζάκετ μιας αποθήκης του προηγούμενου αιώνα) και αρνήθηκε σθεναρά καθώς δεν έχεις κανένα δικαίωμα να σου υπεξαιρέσει χρεωμένο οπλισμό και ρουχισμό ΚΑΝΕΙΣ.

Αμέσως ο ανθυπασπιστής ξεκίνησε να του κάνει παρατηρήσεις (σε μορφή ξεκάθαρου bullying), ότι θα τον βγάλει αναφερόμενο διότι σύμφωνα με τα λεγόμενα του και μόνο, ήταν αξύριστος και δεν κάθεται προσοχή όταν του μιλάει, τα άρβυλα δεν είναι σωστά δεμένα. Επίσης εκβίασε ότι θα τον βγάλει αναφερόμενο, κάτι το οποίο έγινε μόνο σε αυτόν προσωπικά που αρνήθηκε να δώσει το τζάκετ, και σε κανέναν άλλον. Εν τέλει η σθεναρή άρνηση του νεοσύλλεκτου φαντάρου υποχώρησε και ο κ Π. μπόρεσε και πηρέ το καινούριο  τζάκετ (που τόσο πολύ ήθελε) και εν συνεχεία τον άφησε και τον νεοσύλλεκτο στην ησυχία του χωρίς να τον βγάλει αναφερόμενο για αυτά που πριν λίγες στιγμές "έπρεπε να τον βγάλει".
Αυτό το παράδειγμα είναι χαρακτηριστικό καθώς σε πολλά μικρά πράγματα που δεν φαίνονται στα μάτια ενός ανώτερου στελέχους, χρησιμοποιεί για να δείχνει την εξουσία του. Ουκ ολίγες φορές έχουμε αναμείνει μέσα στο κρύο για τη βραδινή αναφορά, διότι «κάτι που κάνουμε» τον πείραξε.
Μέσα στα παραδείγματα της άσκησης εξουσίας είναι και η κατάσταση που τον αντιμετωπίζουν οι φαντάροι καθώς στην αποθήκη υλικού του, όταν ζητάει στρατιώτη για βοήθεια, όλοι προσπαθούν να βρουν μια αιτιολογία, διότι όποιος πάει, θα αντικρίζει δύο ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ να κάθονται και να δίνουν διαταγές, τις ώρες που δε θα μιλάνε για γυναίκες. Ουκ ολίγες φορές έχουμε σηκώσει αντικείμενα, που χρειάζονται ένα σύνολο ατόμων, μόνοι μας, και χωρίς κανένα ευχαριστώ, χωρίς καμιά ανταπόδοση. Η μόνη ανταπόδοση θα είναι να χρησιμοποιήσουμε την ατάκα «πήγα τη προηγούμενη φορά» ώστε να μη ξαναφύγει από τη θέση της η σπονδυλική μας στήλη.
Μία μικρή παρένθεση είναι ότι ο κ. Π. είναι ένας εκ των δύο οι οποίοι συχνά τιμώνται με Τιμητικές Άδειες, για τη σωστή αποθήκη [που είναι δουλειά τους άλλωστε (ελληνικός στρατός τι να πεις)], που είναι αποτέλεσμα κόπου φαντάρων.
Τέλος ο κ . Ανθυπασπιστής τιμώρησε πρόσφατα έναν στρατιώτη  διότι δεν πήγε στη αποθήκη του να βοηθήσει, διότι είχε πάρει εντολές από ανώτερο να διεκπεραιώσει άλλη δουλειά. Ο στρατιώτης  πήγε και ολοκλήρωσε τη δουλειά που του είχε ανατεθεί, την ώρα που ζητούσε το εξοδόχαρτο,  την επόμενη μέρα που είχε ο Ανθυπασπιστής υπηρεσία ως ΑΥΔΜ, χωρίς να το ξέρει ο στρατιώτης, του ανακοινώθηκε ότι είναι τιμωρημένος, ενώ το παιδί δεν γνώριζε τίποτα, δηλαδή πάλι έκανε κατάχρηση εξουσίας ο κ . ανθυπασπιστής. Επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι Σάββατο μέρα, το πρωί, δεν μας έβαλε καθαριότητες. Σε αντίθεση με αυτή τη «χάρη», μας ξύπνησε 17:00 το απόγευμα ενώ δεν προβλέπεται βάση προγράμματος να κάνουμε τις καθαριότητες, μόνο και μόνο για να μην κοιμηθούμε.
Τη περίοδο αυτή γινόταν άσκηση που συμμετείχε σύσσωμη η μονάδα (ε με συγχωρείτε οι φαντάροι της μονάδας ήθελα να πω) και κάθε δευτερόλεπτο ύπνου ήταν σημαντικό. Ακόμη μια παρένθεση ότι η ίδια συμπεριφορά έχει παρατηρηθεί και από παλιότερους φαντάρους σε άλλη άσκηση και όχι μόνο.
Τυχαίο να αναφερθεί ότι οι μέρες που πήρε τα τζάκετ από τους φαντάρους της 338 ήταν Κυριακή (ως ΑΥΔΜ) και πάλι ως ΑΥΔΜ στη 340 το Σάββατο. Τυχαίνει να παραλείπω λόγω αδείας την είσοδο της 339 που εκείνο το Σάββατο θα είχε σίγουρα προγραμματίσει «έρανο τζάκετ» τα οποία πρέπει να απαντήσει τι τα κάνει.
Να μη ξεχάσουμε τον κ. Λοχία... Ο κ. Λοχίας ήρθε την ώρα που αποφασίστηκε από τον ΑΥΔΜ κ Π. να ξυπνήσουν οι φαντάροι, παιδιά κουρασμένα διότι η μονάδα βρίσκεται στην άσκηση Παρμενίων , που ο κ. Τσίπρας με χαρά πατάει κουμπιά, ενώ δεν έχει υπηρετήσει ούτε μια μέρα σαν φαντάρος συνόρων, και φορούσε και τζάκετ που ίσως προέρχεται από τα υπεξαιρεμένα του κ. Π. Τέλος πάντων, κουράστηκε να κοιμάται ο κ. Λοχίας και είπε να ξυπνήσει τους στρατιώτες με κλωτσιές στα κρεβάτια  λες είναι τίποτα ζώα οι  για να τους διατάξει να καθαρίσουν την αποθήκη του και αυτός να απολαμβάνει τις πλούσιες παροχές σε μισθό (σύμφωνα με το εγκεφαλικό επίπεδο πάντα) και σε εργασία, αφού οι φαντάροι κάνουν την δική του, ενώ αυτός «επιτηρεί»…. στο Facebook τις κοπέλες που «θα» ήθελε να έχει.
2ο Μέρος
Η απειλή μέχρι τώρα στη μονάδα μας, καθώς ο ταξίαρχος της 3ης ταξιαρχίας Πεζικού ΡΙΜΙΝΙ ζήτησε βαθιές τομές στο σύστημα λειτουργίας της 16ης Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού στο Διδυμότειχο μετά το άρθρο του Δικτύου Σπάρτακος, ήταν ότι η ανυπακοή σε αγγαρείες και στη παραχώρηση των τζάκετ μας, θα σήμαινε περισσότερες μέρες σαν «Ενίσχυση» στη Μεραρχία. Παραθέτω γεγονότα της Μεραρχίας ως συνέχεια του άρθρου σας.
•    Υπάρχουν δύο κατηγορίες φαντάρων, από μόνο του καθιστά τη ζωή εκεί μέσα σα το «Das Experiment» που έγινε και ταινία, οι φαντάροι που είναι αποσπασμένοι (μόνιμοι εν τέλει με 1:3 υπηρεσίες) και οι φαντάροι που έρχονται σαν ενίσχυση και οι υπηρεσίες τους πηγαίνουν 7:0 (ναι 7 μέσα 0 έξω).
•    Όργανα υπηρεσίας είναι φαντάροι και απειλούν χωρίς έλεος να κάνουν τις καθαριότητες οι υπόλοιποι μη μόνιμοι.
•    Οι καθαριότητες της κουζίνας γίνονται εξ ολοκλήρου από τους φαντάρους των 7:0, και όχι από τους εστιάτορες
•    Υπάρχει Κηπουρός που το πρωί ανοίγει τα νερά και το βράδυ κλείνει τα νερά του ποτίσματος (κάθε μέρα εξοδούχος), υπάρχει Γυμναστής άνευ γυμναστηρίου (1:3), Υπάρχει ΣΤΡ Ταχυδρομικού Και τρεις υπεύθυνοι μαγειρείων που κάνουν το πολύ κατά μέσο όρο 3 ώρες υπηρεσία στις 2 μέρες
•    Στους 1:3 φαντάρους συγκαταλέγονται οι ειδικότητες των οδηγών οι οποίοι με το πρόσχημα ότι «οδηγούν το πρωί» δεν πραγματοποιούν καμιά υπηρεσία, σε καμιά περίπτωση δε ξυπνούν το βράδυ. Άσχετα αν όλο το καλοκαίρι οδηγούν στην Καλλιθέα 5 το χάραμα για να γυρίσουν Θεσσαλονίκη με 5 τζιν τόνικ στο στομάχι.
•    Οι ΕΠΟΠ Λοχίες Πύλης κάθονται και παίζουν στοίχημα ολημερίς και αναγκάζουν τους φαντάρους που πραγματοποιούν 8ωρες σκοπιές να μη μιλούν καν μεταξύ τους (ψυχολογική βία, καθώς δύο φαντάροι σκοποί τοποθετήθηκαν ξεκάθαρα για λόγους ψυχολογίας). Εν συνεχεία καθαρίζουν όλη τη πύλη οι συγκεκριμένοι φαντάροι καθώς και την τουαλέτα διερχομένων ενώ τελούν σκοποί επί 8ώρου βάσεως
•    Για να μη χρεώνεται καθημερινή σκοπιά χρεώνεται ως ΤΑΕ (τμήμα άμεσης επέμβασης) το οποίο είναι 8ωρες σκοπιές με ενδιάμεσα 4ωρα διαλλείματα και την επόμενη μέρα έχεις κανονική σκοπιά. Να φαίνεται δηλαδή «στο μάτι» σα κάτι διαφορετικό, καθώς το ΤΑΕ σε άλλες μονάδες δεν τελεί σκοπιά.
•    Στο ΤΑΕ κοιμάσαι στη πύλη σε ένα μέρος που ούτε μπορείς να κοιμηθείς καθώς εκτός από αυτό διέρχονται φαντάροι συνέχεια καθώς είναι φρουραρχείο και αν θες να κοιμηθείς η ζέστη κάτω από τον καυτό ήλιο το καλοκαίρι σε συνδυασμό με τη σκόνη δε μπορεί να σε αφήσει να κοιμηθείς.
•    Στο ΤΑΕ το πρωί που έχεις φυλάξει ήδη έξι ώρες και έχεις άλλες δύο μετά, πρέπει να καθαρίσεις το εποπτείο!!
•    Πρωί Βράδυ έχεις δεν έχεις ΤΑΕ, πρέπει να παρασταθείς στη σημαία, πράγμα που σου διακόπτει τον ύπνο.
•    Βρήκα προσωπικά δύο ποντίκια στη κουζίνα. Το φαγητό είχε να πεταχτεί τρεις μέρες.
•    Οι τουαλέτες βρομοκοπούνε λόγο χαλασμένου συστήματος αφού δε κρατάει το απαραίτητο νερό στο ύψος της τούρκικης ώστε να σταματάει τις μυρωδιές από τον βόθρο, παρόλα αυτά οι φαντάροι της ενίσχυσης (7:0) καλούνται να καθαρίζουν τις τουαλέτες για να μη βρωμούν (πράγμα που δεν γίνεται !!)
•    Δεν υπάρχει υποδομή προσωπικής υγιεινής, ούτε πλυντήριο.
•    Η αντιμετώπιση των φαντάρων που είναι μόνιμοι εκεί είναι «να τα πείτε στον στρατηγό» καθώς αυτούς δε τους χαλάει να τα κάνουν όλα οι άλλοι, και πατούν στο ότι δε θα το αναφέρεις σε κανέναν! Από τη μονάδα σου βεβαίως θα σου πουν «μη δημιουργήσεις θέμα, θα σου δώσω μια μέρα τιμητική για να τα έχω καλά με τον συνταγματάρχη»
•    Δεν παρέχεται κατάκλιση για ξεκούραση διότι στους περισσοτέρους μέχρι στιγμής οι υπηρεσίες ήταν 1:3 ενώ στους φαντάρους που κάνουν υπηρεσίες πήγαινε 7:0. Σημειωτέο οι φαντάροι των 1:3 δεν νυστάζουν (καθώς δεν ξυπνούν ποτέ βράδυ), άρα το μόνο που κάνουν είναι να ενοχλούν με τις φωνές τους, τον ύπνο των «κανονικών κολοφάνταρων»
Η Μεσαιωνική αγωγή των ΕΠ.ΟΠ. του Έβρου, οι συμπεριφορές στελεχών, οι συνθήκες «βύσμα»-«μη βύσμα» στο ίδιο στρατόπεδο που προκαλεί γεγονότα «Das Experiment», οι απειλές «θα σε στείλω Μεραρχία», η μη τήρηση προγράμματος μόνο όταν συμφέρει τα στελέχη (θυμήθηκα και κάτι που είχα ξεχάσει. Την ώρα που μας ξύπνησαν 17:00 χωρίς πρόγραμμα, κάναμε θόρυβο έξω από τα δωμάτια που κοιμούνται οι ΕΠΟΠ.
Συνέπεια; Να αγριογκαρίζει ένας ΣΜΥ Λοχίας που ενοχλούμε τους καημένους ΕΠ.ΟΠ. που έχουν να «κάνουν» κάμερες το βράδυ, λες και εμείς δεν έχουμε σκοπιά!!!), οι κλοπές τζάκετ, η εργασία των φαντάρων σε θέση στελεχών, η κατάχρηση εξουσίας και τα ερωτήματα που προκύπτουν για το τι γίνονται τα καινούργια τζάκετ που μας αφαιρούν τα συγκεκριμένα στελέχη!
Πρέπει να σταματήσει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ. Το ΓΕΣ πρέπει να δράσει, το ΓΕΕΘΑ πρέπει να ακούσει, το δίκτυο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είναι η φωνή μας.
ΥΓ1, ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ. Μετά το άρθρο του δικτύου Σπάρτακος για την Μεραρχία, υπάρχουν αλλαγές προς το καλύτερο.
Συνάδελφοι στρατιώτες, μη σταματάτε να αναφέρετε γεγονότα στο δίκτυο Σπάρτακος.
Είναι η ΦΩΝΗ μας.
Δε θα μας την φιμώσουν αν είμαστε ενωμένοι. Όλοι στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο.
ΥΓ2, Για την 117. Μία Μοίρα Πυροβολικού που είμαι χαρούμενος, που υπηρετώ, παρόλο που σκηνικά και προσωπικότητες όπως του κ. Π. προσπαθούν να σπιλώσουν τη φήμη αυτού του στρατοπέδου.
ΥΓ3, Ζητούμε την άμεση ανάρτηση του άρθρου, μήπως και προλάβουν οι σειρές 338-340 να πάρουν πίσω τα τζάκετ τους.
Έρχεται χειμώνας, βαρύς, και τα ανταλλαγμένα τζάκετ είναι τρύπια, χωρίς επενδύσεις πολλές φορές, είναι βρώμικα, μυρίζουν σε σημείο που προτιμάς να κρυολογήσεις από το να τα φορέσεις.
Παράκληση λοιπόν η ενεργοποίηση του δικτύου στο θέμα αυτό.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Το ΓΕΣ ενημερώθηκε.
Συνάδελφοι, όχι μόνο δηλώνουμε σταθερά στο πλευρό σας.
Όχι μόνο σας στηρίζουμε με κάθε τρόπο, ακόμη και με δωρεάν νομική στήριξη αν κινηθείτε ενάντια στα στελέχη που παρανομούν.
Αλλά σας καλούμε να βγείτε μαζικά παραπονούμενοι, καθώς εκτός των άλλων, όταν απολύεστε θα σας ζητήσουν να επιστρέψετε τα ρούχα και στην συγκεκριμένη περίπτωση θα απαιτήσουν να πληρώσετε τα τζάκετ που σας αφαίρεσαν!
   
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437

11 σχόλια:

  1. Μια νύχτα όταν είναι υπηρεσία βάρτε κουκούλες και σπάστε στον απο το ξύλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτοι οι δυο ειναι όντως η παραφωνία στν μονάδα!ειδικά ο εποπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΙΣΧΎΕΙ ΑΥΤΌ ΝΑ ΠΆΝΕ ΣΠΊΤΙ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. o loxias mporei na itan oskithimos, fwnaklas otan ekanes kamia malakia kai na akouges kamia xristopanagia alla pousties den ekane.thimamai eixe voithisei polla paidia sto thema psuxologias tous ekei mesa.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και οι δύο τους είναι ότι να ναι είχαμε κάτσει αμέτρητες ώρες παραπάνω σε αναφορές επειδή κάποιος άργησε ή κάποιος είπε καμία μαλακεια.
    Το χωσημο δε που τρωγαμε σε κουβαληματα δε λεγεται. Και εννοείται αυτοί οι δύο το μόνο που έκαναν ήταν να φοναζουν και να δίνουν εντολές.
    Ο ΕΠΟΠ σε εμένα τουλάχιστον με είχε "απειλήσει" ότι αν δε κουβαλησω το επόμενο πράγμα που θα κάνω είναι να είμαι αναίσθητος στο πατωμα από τη μπουνιά του. Επίσεις με είχε τραβήξει και πήγε να με ρίξει επειδή είπε πως δεν του άρεσε ο τρόπος μου και καταλήξαμε στον διοικητή αλλά την έβγαλε καθαρή με τη δικαιολογία πως είναι πιεσμένος από τις υποχρεώσεις τους.
    Να πω πως έχω σοβαρό πρόβλημα στη μέση και οι γιατροί στο 401 και στο κιχνε στο δυδιμοτοιχο ότι δεν πρέπει να σηκώνω καθόλου βαρη.
    Άποψη μου είναι να τους βγάλουν στον τάκο να γίνει εδε και να πάνε στα σπίτια τους. Όσο για τα τζακετ άρχισαν να τα μαζεύουν απο την 337 σειρά με την δικαιολογία ότι δε θα τα χρειαστούν και μετά τους έδιναν από τα παλιά τα λιωμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συγνωμη που πηγες φανταρος και δεν σου ειχαν υπηρετρια για να για να σε βοηθησει στο ξεφορτομα και για να σου αποδειξω ποσο ψευτης εισαι αν οντως σε ειχε απηλεισει και ειχατε φτασει το θεμα στον δΚΤΗ αμφιβαλω αν κανεις ΔΚΤΗΣ θα επεζε το κολο το για εναν ΕΠΟΠ εχοντασ τον φοβο τησ μυνησης γιατι εαν μημουν στην θεση σου η μυνηση θα σφιριζε αερα αρα οι παπαριες σου περνουν και δινουν . δευτερον ο τροπος που γραφτηκε και διατυπωθηκε το ολο παραπονο γιατι οπως και να το κανουμε αν εμενα με βγαζανε στον αερα οπως εγινε εδω χωρις το δικαιωμα απαντησης κανοντας απλα μονολογο(που δεν φτεται εσεις αλλα η ιστοσελιδα που μαλον δεν την νοιαζει η διαφανεια απο οτι καταλαβα)και γνωριζοντας ποιος το εκανε το θεμα γιατι εφοσον αναφερεις πραγματα και καταστασεις δενε ιναι δυσκολο να εντοπιστεις το καταλαβενεις αυτο πιστευω και επειδη προφανως εισαι πλεον πολιτης νομιζεις οτι εισαι στο απυροβλητο και οτι δεν σε αγγιζει καμμια μυνηση ακομα και στα πολιτικα δικαστηρια κανεις λαθος πιστεψεμε . το να κατηγορεις ανωνυμα για κατι δεν ειναι μαγκια ειναι δειλια και δειχνει ατομο μαμοθρεφτο με τασεις του στυλ οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια το να κατηγορεις επωνυμα ομνως δειχνει οτι εχεις το δικιο με το μερος σου οτι το συμβαν οντως συνεβει οπως ακριβως το περιγραφεις και οτι μπορεις να το αποδειξεις αρα συμπερασμα μπορω και εγω να πω οτι ο φανταρος (μιας και ημουν εκει στο στρατιοπεδο και ειμαι στρατευσιμος )που το ανεβασε εδειξε μονο την μια πλευρα του νομισματος δεν αναφερθηκε ομως(και το ξαναλεω φταιει η ιστοσελιδα και οχι αυτος που το γραφει)οτι το συγκεκριμενο ατομο στρατιωτης ειναι μπλεγμενος με ναρκωτικα και εχει γινει σουσουρο στην μοναδα οτι καπνιζει το παιδι με το παραπανω επισης δεν εχει υποθει οτι ειναι τρομερα εριστικος σε οτι του πουνε ακομα και συναδελφοι του που του εχουν ζητησει βοηθεια την αρνηθηκε το μονο που ηξερε καλα να κανει ειναι να το πεζει Λόγιος και υπερανω (του κωλου βεβαια) τα χωσιματα που εκανε σε νουμερα σε συναδεφλους του στρατιωτες για να βολευτει δεν τα λεει τις ρουφιανιες που εκανε δεν τις λεει το οτι ηταν βρωμυλος δεν το λεμε αυτο οχιιιιι και οχι μονο ειναι και αλλα πολλα για το συγκεκριμενο ατομο αλλα ειπαμε δεν φταιει αυτος η σελιδα φταιει
      ΥΓ
      επρπεπ να τα πω αυτα οχι τιποτα γιατι ο τυπος την ειδε αγιος και αδικημενος το κολοπαιδι

      Διαγραφή
  6. ΑΝ οντως ο ΕΠΟΠ το κανε να τον σκισουνε αν ομως παλι απαλ ο τυπος που τα γραφει εχει κοντρα και ειπε να τα γραψει για να δειξει οτι ειναι γαμαω το ειναι για τον πουτσο αν αληθευει μαλιστα τα γραφομενα που ειναι ποιο πανω για το τι ηταν αυτος ο φανταρος τοτε θελει πουτσ ακαι καραταε για να στρωσει γιατι αν ειχε δικιο θα βγενε φορα παρτιδα επωνυμα σε πολλα site να το ανακοινωσει ..... δηλαδη θα με σκισει ενα γαμημενος οπως αναγραφεται ΕΠΟΠ και δεν θα βγω να τον ξεφτιλισω επωνυμα εχοντας και μαρτυρες και τραβωντας του μυνση να του κοψω το ψωμακι που δεν εκτιμαει εεεε.. αλλα μαλον τα γραφομενα του αλουνου ειναι ορθα και ο τυπος ηταν φυρα και ειπε ας κανουμε λιγο ντορο μεγαλε εισαι για πολλες πουτσες και κλοτσιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. λοιπον πηγα φανταρος το 2003-4 ,οσα λεει ο φιλος πανω τα εκανα κ εγω και ολοι οι αλλοι φανταροι,εννοω κουβαλετα καλιοπες κουζινες ,ολα τα νουμερα ειτε ειχα βγαλει κινηση ειτε οχι σαν ΟΒΟ που ημουν ,αν κ οδηγουσα μονο τζιπ κ καναδεζες...ετσι ειναι ο στρατος ολα αυτα ειναι λογικα και φυσικα! αλλα ομως πρεπει να πω οτι ,αν οντως παιρνουν τα τζακετ ,τοτε αυτο ειναι παρανομο 1000000%...επισης θελω να προσθεσω οτι εμενα κανεις δεν μου ζητησε ποτε τα ρουχα μου πισω,ακομα και οσα ειχα σε αριστη καταστηση πχ το 2ο ζευγαρι αρβηλες ηταν αφορετο! ετσι τα εδωσα σε ενα φιλο κυνηγο,αν ομως μου τα ζηταγαν ,που δεν το βρησκω λαθος ,ειδικα οσα ηταν σε αριστη κατασταση και φυσικα αφου θα τα επλεναν και ολας ,θα μπορουσαν ισως να βολεψουν ακομα 1 - 2 σειρες καποια απο αυτα ,φυσικα μιλαμε για καλο πλησιμο οχι να συχαθουν τα παιδια που δεν θα ξεραν ποιος τα φοραγε πριν ....Τεσπα ,αν οντως μαζευει τζακετ για μενα θελει κρεμασμα και αποταξη απο τον στρατο ,αυτο φυσικα μπορει να αποδειχτει ευκολα ,σε μας οι καραβαναδες εβγαζαν λεφτα μονο απο το ΚΨΜ παντως και απο οσα δεν μας εδιναν και ας προβλεπονταν πχ 1,5 λιτρο νερο την ημερα αν δεν ειχε ποσιμο νερο το στρατοπεδο και χαρτια υγειας ταχτικα ,στο νησι που ημουν δεν μας εδιναν ποτε ,μαλιστα δεν ειχε ουτε στο ΚΨΜ για καμμια 10ρια μερες αλλα στην αποθηκη ειχε στοιβες κ ουτε τοτε δεν μας εδωσαν απο 1 σε καθε φανταρο...ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ 12 ΜΗΝΕΣ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ Κ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ 28 ,ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΛΙΓΟ ,ΑΡΑ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΛΑΡΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΙΓΔΕΣ ,ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Κ ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ,ΟΠΩΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ Κ ΚΑΛΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΦΥΣΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μάρτης 2005. μολις ειχα μπει στα ρίζια. Ο διοικητης καριεριστας κοματοσκυλο. τα εποπια βυσματα βλαχοι με λιγα λαμπερα παραδειγματα. Οι υπηρεσιες απανθρωπες 12ωρες σκοπιες χωρις αλλαγη στα πυρομαχικα. το τζακετ μου εκλαπη μυστηριωδως σε μερα ασκησης και επισκεψης στρατηγου. το ειδα φορεμενο απο Επ.Οπ. δεν το ανεκτησα ποτε. αλλα ενας αλλος Επ. Οπ. κανονισε να παρω νεο απο στοκ που υπηρχε στις αποθηκες.κρατος εν κρατει απο αποψης συνθηκων. ωραιο στρατοπεδο. τελειο φαγητο. αλλα χαλια ατομα.υπνος περιορισμενος. η υπεξαιρεση ρουχισμου γινεται γιατι τα πουλανε στην τουρκια και βγαζουν χρημα οι ξυπνιοι. Φυσικα και θελουν κρεμασμα τα τομαρια.καλη δυναμη σειρες και μη ξεχνατε να μιλατε. μονο 9 μηνες ειναι. το δικαιο ειναι το οπλο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπηρέτησα και εγω στα Ρυζια στη μοναδα του πυροβολικου. Τετοια πραγματα δεν ειδα (2004). Τα στελεχη τοτε ηταν πολυ καλα ατομα, με εξαιρεση 1-2 που στο τελος και αφου τους γνωρισαμε καλυτερα ηταν ολα ΟΚ.
    Ημουν αυτος που εβγαζε τις καθαριοτητες καθε πρωι και προλαβα και τον πρωτο ΕΠΟΠ της μοναδας τον οποιο τον εβαζα καθαριοτητες και αυτον. Πολυ καλο παιδι και ησυχο. Στο τελος, τον εξαιρεσα απο τις καθαριοτητες αλλα παντα βοηθουσε και αυτος με την θεληση του. Γενικα η μοναδα ειχε πολλες δουλειες και αν εισαι απο αυτους που θελουν να κανουν το καθηκον τους και ταυτοχρονα να μαθουν και 1-2 πραγματα τοτε δεν θα ειχες προβλημα. Γενικα ειχα μια καλη εμπειρια στα Ρυζια, αλλα ομολογω οτι δεν ηταν και οτι πιο ευκολο.
    Σε οτι αφορα το αρθρο δεν θα εδινα το τζακετ το κοσμο να γυρνουσε αναποδα ο οποιοσδήποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή