Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Απολογισμός και λίστα Παλαιστινίων νεκρών της τωρινής παλαιστινιακής εξέγερσης – 24 νεκροί μέχρι τώρα

Alloun2Αναλυτική λίστα των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί μέχρις στιγμής κατά την τωρινή παλαιστινιακή εξέγερση και τις ισραηλινές σφαγές:
  1. Μοχάμεντ Σαφίκ Χάλαμπι, 19 ετών, [PCHR], στις 3/10/2015. Σκοτώθηκε από πυρά των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής, μετά από επίθεση με μαχαίρι εναντίον εποίκων, στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ
  2. Φάντι Σαμίρ Μούσταφα Αλούν, 19 ετών, στις 4/10/2015. Σκοτώθηκε στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, από πυρά των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής (ισραηλινής αστυνομίας) που ισχυρίστηκε ότι επιτέθηκε σε ισραηλινούς (εποίκους) με μαχαίρι – αλλά αυτό αμφισβητείται από αυτόπτες μάρτυρες και βίντεο.
  3. Χουθάιφα Όθμαν Σουλεϊμάν, 18 ετών, στις 4/10/2015. Σκοτώθηκε από πυρά των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής κατά τη διάρκεια συγκρούσεων ανατολικά της Τουλκάρεμ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
  4. Αμπντελ Ραχμάν Ομπεϊντάλαχ, 14 ετών [PCHR], στις 5/10/2015. Σκοτώθηκε από πυρά των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής, στο στρατόπεδο προσφύγων Άιντα, στη Βηθλεέμ της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, καθώς με άλλους μαθητές είχαν βρεθεί κοντά σε περιοχή όπου νεαροί Παλαιστίνιοι συγκρούονταν με τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής.
  5. Άμτζαντ Χάτεμ Αλ Τζούντι, 20 ετών, στις 7/10/2015. Σκοτώθηκε από πυρά της ισραηλινής αστυνομίας, αφότου φέρεται να μαχαίρωσε έναν Ισραηλινό στρατιώτη και να πήρε το όπλο του στο Κιριάτ Γκατ, στο νότιο Ισραήλ.
  6. Θαέρ Αμπού Γκαζάλεχ, 19 ετών, στις 8/10/2015. Σκοτώθηκε από σφαίρες της ισραηλινής αστυνομίας αφότου φέρεται να επιτέθηκε σε μια γυναίκα στρατιώτη του Ισραηλινού στρατού στο Τελ Αβίβ. Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, προσπάθησε να της αρπάξει το όπλο και την τραυμάτισε με κατσαβίδι όπως και τρία άλλα άτομα.
  7. Γουισάμ Φαράτζ, 20 ετών [PCHR], στις 8/10/2015. Πυροβολήθηκε με εκρηκτική σφαίρα «ντουμ-ντουμ» και σκοτώθηκε, σε συγκρούσεις που ξέσπασαν στο στρατόπεδο προσφύγων Σουφάτ της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ, κατά τη διάρκεια επιδρομής των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής που προσπάθησαν να μπουν στο σπίτι Παλαιστίνιου υπόπτου για επίθεση εναντίον εποίκου.
  8. Μοχάμεντ Αλ Τζααμπάρι, 19 ετών [PCHR], στις 9/10/2015. Σκοτώθηκε από πυρά των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής, μετά από φερόμενη επίθεση με μαχαίρι εναντίον Ισραηλινού αστυνομικού (ή συνοροφύλακα) στον παράνομο εποικισμό Κίριατ Άρμπα, στη Χεβρώνα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.
  9. Σάντι Χουσάμ Ντάουλα, 24 ετών [PCHR], στις 9/10/2015. Σκοτώθηκε από πυρά των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο συνοριακό φράχτη της Λωρίδας της Γάζας, ανατολικά της γειτονιάς Σετζάιγια, ανατολικά της Πόλης της Γάζας.
  10. Άχμαντ Αλ Χαρμπάουι, 20 ετών [PCHR], στις 9/10/2015. Σκοτώθηκε από πυρά των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο συνοριακό φράχτη της Λωρίδας της Γάζας, ανατολικά της γειτονιάς Σετζάιγια, ανατολικά της Πόλης της Γάζας.
  11. Άμπντουλ Ματζίντ Αλ Γουαχίντι, 18 ετών [PCHR], στις 9/10/2015. Σκοτώθηκεαπό πυρά των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο συνοριακό φράχτη της Λωρίδας της Γάζας, ανατολικά της γειτονιάς Σετζάιγια, ανατολικά της Πόλης της Γάζας.
  12. Ζιάντ Ναμπίλ Σάραφ, 18 ετών, στις 9/10/2015. Σκοτώθηκε από πυρά των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο συνοριακό φράχτη της Λωρίδας της Γάζας, της γειτονιάς Σετζάιγια, ανατολικά της Πόλης της Γάζας. [PCHR]
  13. Μουχάμαντ Αλ Ρακέμπ, 18 ετών [PCHR] στις 9/10/2015 Σκοτώθηκε από πυρά των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο συνοριακό φράχτη της Λωρίδας της Γάζας, ανατολικά του Χαν Γιούνις.
  14. Αντνάν Μούσα Αμπού Ελαγιάν, 23 ετών [PCHR] στις 9/10/2015. Σκοτώθηκεαπό πυρά των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο συνοριακό φράχτη της Λωρίδας της Γάζας, ανατολικά του Χαν Γιούνις.
  15. Τζιχάντ Σαλίμ Αλ Ουμπέιντ, 21 ετών, στις 10/10/2015. Υπέκυψε στα τραύματα που είχε υποστεί την προηγουμένη από τα πυρά των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο συνοριακό φράχτη της Λωρίδας της Γάζας ανατολικά του Χαν Γιούνις. [PCHR]
  16. Ισάκ Μπαντράν, 16 ετών, στις 10/10/2015. Σκοτώθηκε από τα πυρά των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής (ισραηλινής αστυνομίας) στην Πύλη της Δαμασκού, της Παλιάς Πόλης της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ, αφότου φέρεται να επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον δύο Ισραηλινών εποίκων.
  17. Άχμαντ Σάλαχ, 22 ετών [PCHR] στις 10/10/2015. Σκοτώθηκε από πυρά των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής στο στρατόπεδο προσφύγων Σουφάτ, στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο, κατά τη διάρκεια σφοδρών συγκρούσεων με τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής.
  18. Ιμπραχίμ Άχμαντ Μούσταφα, 27 ετών, στις 10/10/2015. Υπέκυψε στα τραύματα που είχε υποστεί στο κεφάλι με μεταλλική σφαίρα με λαστιχένια επικάλυψη, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο Μπέιτ Ούμαρ, βόρεια της Χεβρώνας, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, δύο ημέρες νωρίτερα.
  19. Μουχάμαντ Σάεντ Άλι, 19 ετών, στις 10/10/2015. Σκοτώθηκε από πυρά των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής, αφότου φέρεται να επιτέθηκε με μαχαίρι και να τραυμάτισε τρεις Ισραηλινούς αστυνομικούς, στην Πύλη της Δαμασκού, της Παλιάς Πόλης, της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ.
  20. Μαρουάν Μπαρμπάχ, 13 ετών, 10/10/2015. Σκοτώθηκε από πυρά των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο συνοριακό φράχτη της Λωρίδας της Γάζας, ανατολικά του Χαν Γιούνις.
  21. Χαλίλ Όθμαν, 15 ετών, 10/10/2015. Σκοτώθηκε από πυρά των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο συνοριακό φράχτη της Λωρίδας της Γάζας, ανατολικά του Χαν Γιούνις.
  22. Νουρ Χασάν, 11/10/2015. Σκοτώθηκε από ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό στην νότια Πόλη της Γάζας.
  23. Ραχάφ Γιαχία Χασάν, 2 ετών, 11/10/2015. Σκοτώθηκε από ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό στην νότια Πόλη της Γάζας.
  24. Άχμαντ Σαράκα, 13 ετών, 11/10/2015. Σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή του Αλ Μπιρέχ – Ραμάλας, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Σύμφωνα με αυτόν τον απολογισμό 24 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε 9 ημέρες. Ανάμεσά τους τουλάχιστον 6 φαίνεται να ήταν ανήλικοι, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε δώσει το παλαιστινιακό υπουργείο υγείας, οι ανήλικοι θα πρέπει να ανέρχονται πλέον σε 8. Ενώ μία ήταν έγκυος γυναίκα.
Από τους νεκρούς Παλαιστίνιους, οι 11 έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας, οι 6 στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, οι 5 στη Δυτική Όχθη, και οι 2 στα εδάφη που κατακτήθηκαν το 1948 (Ισραήλ), γεγονός που αποδεικνύει ότι η παλαιστινιακή εξέγερση έχει εξαπλωθεί σε όλη την ιστορική Παλαιστίνη.
Από τους νεκρούς, οι 15 έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων και συγκρούσεων με τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, χωρίς απαραίτητα να συμμετείχαν σε αυτές. Ενώ οι 7 έχουν σκοτωθεί μετά από φερόμενες επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών, μεταξύ των οποίων στρατιώτες, αστυνομικοί και έποικοι – αν και σε κάποιες περιπτώσεις αμφισβητείται η επίσημη ισραηλινή εκδοχή. Τέλος, 2 είναι τα θύματα ισραηλινού αεροπορικού βομβαρδισμού.
Την ίδια περίπου περίοδο, 4 Ισραηλινοί, εκ των οποίων τουλάχιστον οι δύο έποικοι (ο ένας έφεδρος ειδικών δυνάμεων του ισραηλινού στρατού),, έχουν σκοτωθεί από επιθέσεις Παλαιστινίων.
Η λίστα συντάχθηκε με βάση τις αναρτήσεις στο ιστολόγιο του Συλλόγου Ιντιφάντα, και τις αντίστοιχες πηγές τους, ενώ έγιναν κάποιες διορθώσεις σε ηλικίες, ονόματα και τοποθεσίες, με βάση τα στοιχεία του PCHR. Η λίστα ενδέχεται να επικαιροποιηθεί και να διορθωθεί αν προκύψουν νεότερες και πιο έγκυρες πληροφορίες
intifadagr.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου