Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Στρατιωτική Άσκηση Ανακατάληψης Εργοστασίου από “Ταραχοποιά” στοιχεία
Την Τετάρτη 14/10 έλαβε χώρα στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο της ΑΕΒΑΛ στην Πτολεμαΐδα άσκηση του 523 Τ.Π. με σενάριο την «Επανακατάληψη» εργοστασίου στρατηγικού χαρακτήρα, το οποίο έχουν καταλάβει ‘’ταραχοποιοί’’(!), σύμφωνα με τα λόγια του υποδιοικητή. 
Φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τη ΔΕΗ και κάθε αντίστοιχη παραγωγική μονάδα που οι Τσίπρας-Καμμένος ξεπουλούν σε Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες. Ενδεικτικό των κυβερνητικών επιλογών και των μνημονιακών δεσμεύσεων είναι ότι ο Γάλλος Πρόεδρος Ολάντ επισκέπτονταν την Ελλάδα (22-23/10), επικεφαλής κουστωδίας 70 Γάλλων επιχειρηματιών που κατέφθασαν για να αρπάξουν τα φιλέτα των σχεδιαζόμενων ιδιωτικοποιήσεων.
Για την επιβολή αυτών των επιλογών εγγυάται ο Στρατός καθώς δεν πρέπει να υπάρξει δεύτερη ΒΙΩΜΕ και εναντίωση στις ιδιωτικοποιήσεις, δε χωρά καθυστέρηση στην αντεργατική φρενίτιδα! Το δόγμα Άμυνας-Ασφάλειας για την αντιμετώπιση του εσωτερικού εχθρού είναι εδώ και στοχοποιεί τις «ασύμμετρες απειλές»: μετανάστες, καταληψίες που αγωνίζονται για το δίκιο τους, αυτούς που δεν δέχονται την Ανεργία και τις εργασιακές σχέσεις Μπαγκλαντές. 
Η συγκεκριμένη άσκηση αποτελεί τομή της διακυβέρνησης των Μνημονίων και των Αντεργατικών Πραξικοπημάτων, απόδειξη του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Είναι κλιμάκωση που ακολουθεί τη διεξαγωγή της  Πανελλαδικής Άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2015 –που  ελέγχει το πώς θα πολεμήσει το ελληνικό κράτος- με βασικό σενάριο  τον Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας και την αντιμετώπιση «Ασύμμετρων Απειλών». Είχε προηγηθεί Άσκηση στην Κω μετά τα δραματικά γεγονότα στην Κάλυμνο, όπου ο διοικητής ζήτησε να κηρυχθεί στρατιωτικός νόμος και να στρέψει ένοπλους φαντάρους εναντίον μεταναστών που είχαν μείνει νηστικοί-διψασμένοι-αιχμάλωτοι. Επίσης, αντίστοιχη εκπαίδευση των υπερ-εθνικιστών Λεσχών Εφέδρων. 
Η τομή βρίσκεται και στην επικοινωνιακή τακτική που ακολούθησαν ΓΕΣ και ΥΠΕΘΑ. Ενώ οι ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και ΑΝΥΕΘΑ Δ.Βίτσας αρνούνταν να αναλάβουν την τεραστία πολιτική ευθύνη, μετρώντας το πολιτικό κόστος. Η οργή  του κόσμου του κινήματος στρέφονταν ιδιαίτερα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ καθώς ενημερώνονταν για την επικίνδυνη αυτή εξέλιξη από το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, που κατάφερε να υπερβεί το πληροφοριακό εμπάργκο καθεστωτικών και συριαίικων μέσων. ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ προχωρούσαν σε δημόσιες καταδίκες της στοχοποίησης «του εχθρού λαού». Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια “ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” κατάγγελλε τις κυβερνητικές  αντιδημοκρατικές της μεθοδεύσεις.
Τη διαχείριση και προβολή της καθεστωτικής προπαγάνδας ανέλαβε το ΓΕΣ, με μια πρωτόγνωρη σε μέγεθος και ποιότητα εκστρατεία. Με τις «ανώνυμες πηγές του Πενταγώνου», με ανακοίνωση του, δημοσίευση φωτογραφιών αντίστοιχης άσκησης της 16ης Μεραρχίας που είχαν θέσει σε Επιφυλακή ενάντια στους Πρόσφυγες. Καταλήγοντας σε άτυπη Συνέντευξη Τύπου του ΑΓΕΣ Τελλίδη στους στρατιωτικούς συντάκτες, επισημαίνοντας:
«Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής αποστολής του Στρατού Ξηράς και σε περιπτώσεις εντάσεως, κρίσεως ή πολέμου, υφίσταται η πιθανότητα δολιοφθοράς εγκαταστάσεων και υποδομών ζωτικής σημασίας από τον εχθρό. Το σενάριο τέτοιου είδους ασκήσεων προσομοιάζει στην κατάσταση όπου προσωπικό του Στρατού Ξηράς φυλάσσει και προστατεύει τέτοιου είδους εγκαταστάσεις από δολιοφθορές του εχθρού»!
Ο Κίνδυνος αποδεικνύεται ολόπλευρα. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η στρατιωτική ηγεσία όχι μόνο διεξάγουν αυτού του είδους τις ασκήσεις, αλλά πλέον επιχειρούν να τις νομιμοποιήσουν –συνολικά τον νέο πολεμικό και κατασταλτικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων- παρουσιάζοντας το ως Κανονικότητα, ως κάτι συνηθισμένο και δεδομένο. Που οφείλουμε να υπηρετούμε στο πλαίσιο της Υποχρεωτικής Στράτευσης!
Ο ΑΓΕΣ Τελλίδης, σηματοδοτεί την απόσταση που διήνυσε ο Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός από το 2008, όταν ΑΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Γράψας και μόνιμο προσωπικό εναντιώνονταν στις προθέσεις της τότε κυβέρνησης Κ.Καραμανλή να κατεβάσει τον Στρατό στο δρόμο για να καταστείλει την εξέγερση, που προκάλεσε η στυγερή δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από την Αστυνομία.  Καθοριστικό ρόλο στο μπλοκάρισμα αυτής της αυταρχικής απόφασης έπαιξε η μαζική Άρνηση των Φαντάρων.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που πραγματοποίησε το Πραξικόπημα εναντίον της βούλησης του λαού μας όταν βροντοφώναξε ΟΧΙ στα Μνημόνια, δείχνει αποφασισμένη να επιβάλλει το 3ο Μνημόνιο με κάθε τρόπο, ακόμη και στρέφοντας τον Στρατό εναντίον όσων αντιταχθούν. Επενδύει στο σώμα των Αξιωματικών-Υπαξιωματικών που έχει αφομοιώσει σε μεγάλο βαθμό τον νέο ρόλο του καθώς στρατολογείται στη βάση του σταθερού μισθού και της εργασιακής εξασφάλισης που προσφέρουν οι Ε.Δ.. Είναι χαρακτηριστικό ότι την επόμενη μέρα της καταγγελίας από το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, οι αξιωματικοί στο 323 ΤΠ στην Κοζάνη ρωτούσαν τους φαντάρους γιατί διαμαρτυρήθηκαν, αφού η άσκηση ήταν εύκολη, χωρίς κινδύνους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα πάρουν και τιμητικές άδειες.
Δεν τους πάει το μυαλό ότι οι άδειες αυτές είναι ΑΤΙΜΕΣ! Ότι οι φαντάροι Αρνούνται να στρέψουν τα όπλα τους και να καταστείλουν τον πατέρα, αδελφό και φίλο που αγωνίζεται για το δικαίωμα στην εργασία και για Αξιοπρεπή ζωή.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τους συναδέλφους στρατιώτες να ΑΡΝΗΘΟΥΝ την συμμετοχή τους σε Επιχειρήσεις Καταστολής Πλήθους, στον πόλεμο κατά των Προσφύγων-Μεταναστών, στις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.  Η πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών συναδέλφων που δηλώνουν την Άρνηση τους αγκαλιάζει πλέον 50 μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες υπογραφές. Και εξαπλώνεται.  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.gr
δημοσιεύτηκε στο ΠΡΙΝ την Κυριακή 25/10/2015

1 σχόλιο:

  1. Η επόμενη άσκηση που πρέπει να κάνει ο Ελληνικός Στρατός είναι αυτή της ανακατάληψης των Εξαρχείων

    ΑπάντησηΔιαγραφή