Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Ανακοίνωση της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα για την 28η Οκτωβρίου

Σε ανακοίνωση της για την 28η Οκτώβρη η γραμματεία τηςΚίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) αναφέρει:
«Εμείς, απόστρατοι στρατιωτικοί της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ), στεκόμαστε σήμερα με δέος και περηφάνια μπροστά στο μεγάλο ΟΧΙ του ελληνικού λαού ενάντια στο φασίστα εισβολέα.
Οι πατεράδες και προγονοί μας σημάδεψαν, όπως όφειλαν, ανεξίτηλα την ιστορία του λαού και του τόπου μας, γιατί γιγαντώθηκαν αρνούμενοι να υποκύψουν στον φασισμό.
Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού -και όχι του δικτάτορα Μεταξά- προς τον φασίστα εισβολέα την 28η Οκτωβρίου 1940, έμεινε στην ιστορία για να διδάσκει.
Ο 2ος παγκόσμιος πόλεμος ήταν αποτέλεσμα του αδυσώπητου ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστικών κρατών της εποχής και αξιοποιήθηκε για να ξεπεραστεί η οξύτατη οικονομική κρίση του 1929.

Τα παιδιά του ελληνικού λαού, μαζί με πατριώτες αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, έδωσαν την ψυχή τους στο πεδίο της μάχης υπερασπιζόμενοι τα πάτρια εδάφη με το όπλο στο χέρι. Αληθινά πατριώτες αξιωματικοί, όπως ο Δαβάκης, δεν υπάκουσαν τις επίσημες εντολές της ηττοπαθούς φασιστικής κυβέρνησης Μεταξά, για υποχώρηση από τα σύνορα και άμυνα νοτιότερα. Όλοι μαζί πολέμησαν απέναντι σε έναν υπέρτερο εχθρό και τον έτρεψαν σε φυγή!

Δεν πρέπει όμως να μας διαφεύγει, ότι οι ιδέες του φασισμού και του ναζισμού είναι που καθοδήγησαν τις σιδηρόφρακτες ορδές του άξονα να αιματοκυλήσουν τον κόσμο ολόκληρο και την Ελλάδα. Να θυμόμαστε, μάλιστα, ότι οι ιδεολογίες αυτές επικράτησαν στις χώρες τους με κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Στις μέρες μας έχουμε επίσης εκλογική άνοδο φασιστικών – ναζιστικών κομμάτων στην Ευρώπη και της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα, πλην όμως κανένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να αποτελεί κολυμβήθρα του Σιλωάμ για εγκληματικές οργανώσεις και ιδεολογίες σαν αυτές.

Μετά την κατάρρευση του μετώπου και την εισβολή των ναζιστικών στρατευμάτων άρχισε η εποποιία της Εθνικής Αντίστασης, στην οποία συμμετείχαν και στρατιωτικοί που επέλεξαν να μην υπακούσουν στο γενικό «ρεύμα» να φύγουν για την Μέση Ανατολή εκφράζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τον γνήσιο λαϊκό πατριωτισμό τους! Έτσι, πατριώτες στρατιωτικοί και απλοί λαϊκοί άνθρωποι αντιστάθηκαν με τα όπλα απέναντι στους πανίσχυρους στρατούς της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Βουλγαρίας, αντιμετωπίζοντας συγχρόνως και τους ντόπιους συνεργάτες των εισβολέων! Αυτοί οι πραγματικοί πατριώτες μαχητές της αντίστασης είναι φωτεινά παραδείγματα και για σήμερα!

Αυτή τους η στάση μας διδάσκει ότι το μαχητικό πνεύμα και η οργανωμένη πάλη του λαού αντί της υποχωρητικότητας, του συμβιβασμού και της υποταγής, μπορεί να τα βάλει με υπερδυνάμεις! Το ίδιο και σήμερα ο λαός μας μπορεί, και πρέπει να σηκώσει το κεφάλι, να αντισταθεί σε ό,τι του επιβάλλουν, να αγωνιστεί για μια καλύτερη ζωή, όπως είναι αυτή που του αξίζει!

Σήμερα που η πολιτική της Ε.Ε. και όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, μαζί και της σημερινής οδηγούν το λαό μας στη φτώχεια και την ανέχεια, χρειάζεται ο λαός μας να αποκρούσει ενωμένος την επίθεση που δέχεται.

Σήμερα που οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ στήνουν ένα σκηνικό πολέμου γύρω από τη χώρα μας, προβάλλει επιτακτική η ανάγκη για έξοδο και για πάλη ενάντια σε αυτές τις λυκοσυμμαχίες. Οι στρατιωτικοί και ο λαός μας δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από τη συμμετοχή της πατρίδας μας στους πολέμους ενάντια σε άλλους λαούς της περιοχής, στους οποίους μας εμπλέκουν το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, οι ΗΠΑ, με ευθύνη της κυβέρνησης.

Με αυτή του την πάλη ο λαός αλλά και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να βάλουν στο περιθώριο τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή (ΧΑ). Οι “πολιτικοί πρόγονοι” και τα πρότυπα της ΧΑ, τα λεγόμενα “Τάγματα Ασφαλείας”, συνεργάστηκαν με τους κατακτητές και αιματοκύλισαν τον ελληνικό λαό. Αποτελεί πρόκληση για τη μνήμη και τα ιδανικά του λαού, το αντιλαϊκό μένος και το μίσος της Χρυσής Αυγής απέναντι στην αντίσταση του λαού ενάντια στο φασισμό. Ενώ εκθειάζει τους συνεργάτες των Γερμανών, καθυβρίζει την Εθνική Αντίσταση του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, τα εκατομμύρια αντιφασίστες αγωνιστές που πολέμησαν το ναζισμό - φασισμό στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Οι άθλιες επιθέσεις της ΧΑ στην Εθνική Αντίσταση αποτελούν επίσης προσβολή για χιλιάδες αξιωματικούς, υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και προσωπικό άλλων σωμάτων που πάλεψαν μαζί με τους αντιφασίστες και έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα κατά του φασισμού.

Ιδιαίτερα οι συνάδελφοι στρατιωτικοί, που αισθάνονται και είναι αγνοί πατριώτες, έχουν καθήκον να ακολουθήσουν το παράδειγμα των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και να αντιμετωπίσουν τις ιδέες της Χρυσής Αυγής απομονώνοντας την.

Το σημαντικό αυτό καθήκον είναι επιτακτικότερο σήμερα, που υπό συνθήκες άγριας εξαθλίωσης του λαού η ΧΑ βρίσκει την ευκαιρία να προωθήσει τις άκρως επικίνδυνες ιδέες και στόχους της. Ο άκρατος λαϊκισμός της και οι δήθεν πατριωτικές κορώνες της ετοιμάζουν το έδαφος, μέσω και της ψήφου, για τον εθνικοσοσιαλισμό, το φασισμό, το ναζισμό! Να μην το επιτρέψουμε!

Ας αντιτάξουμε λοιπόν κι εμείς σήμερα τα δικά μας ΟΧΙ:

ΟΧΙ στους ομοϊδεάτες των δοσίλογων και των κουκουλοφόρων που συνεργάστηκαν με τους κατακτητές και κατέδιδαν αληθινούς πατριώτες μαχητές της αντίστασης!

ΟΧΙ στη σημερινή πολιτική εξαθλίωσης του λαού στον οποίο κι εμείς οι στρατιωτικοί ανήκομε!

ΟΧΙ στο ξεπούλημα της πατρίδος!

ΟΧΙ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ που αιματοκυλούν ξένους λαούς με την συμμετοχή της Ελλάδας!

ΟΧΙ στους πολέμους τους, που υποχρεώνουν χιλιάδες πρόσφυγες να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και να πνίγονται στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο!

ΟΧΙ ο στρατός μας εκτός συνόρων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου