Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε., ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 3,4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΔΕΛΕΑΡ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΚΤΟ ΓΚΕΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ!

Image

ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: 

Δίνει "γη ύδωρ" και "γρήγορη ενταξιακή πορεία" η Άγκελα

Μετά από τον χαλαρό περίπατο δίπλα στον Βόσπορο μαζί με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, η Άγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να βοηθήσει ώστε να προχωρήσει η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια προσπάθεια να αποσπάσει από την Άγκυρα στενότερη συνεργασία για αντιμετώπιση του προσφυγικού.
Από την άλλη πλευρά ο Νταβούτογλου είπε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη Γερμανία ώστε να αποτραπεί η παράνομη μετανάστευση, αλλά πρόσθεσε ότι η κρίση δεν μπορεί να επιλυθεί χωρίς επίλυση της σύγκρουσης στη Συρία.


Ο κ. Νταβούτογλου είπε ακόμη ότι η Τουρκία αναμένει την επίσπευση της διαδικασίας ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στο θέμα των ταξιδιών Τούρκων πολιτών στην Ε.Ε. χωρίς βίζα.

«Η Γερμανία είναι έτοιμη να ανοίξει φέτος το κεφάλαιο 17 και να κάνει προετοιμασίες για τα κεφάλαια 23 και 24. Μπορούμε να μιλήσουμε για τις λεπτομέρειες», είπε η Μέρκελ.

Και νέο αεροδρόμιο στην Κωνσταντινούπολη θα χρηματοδοτήσει η Γερμανία!



Το θερμό ενδιαφέρον της Μέρκελ για τον Ερντογάν δεν είναι βέβαια χωρίς κέρδος.Για τις εξοπλιστικές και τουριστικές μπίζνες της Γερμανίας στην Τουρκία έχουν γραφτεί πολλά. Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Οι γερμανικές τράπεζες είναι έτοιμες να δώσουν χρήμα στην Τουρκία για την κατασκευή νέου αεροδρομίου στην Κωνσταντινούπολη.


Οι νομάρχες που πρόσκεινται στο ΑΚΡ, ζήτησαν από Γερμανικές τράπεζες να χρηματοδοτήσουν την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στην Κωνσταντινούπολη. Να σημειωθεί ότι το έργο για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου είχε δοθεί στο κοινοπραξία Limak-Kolin-Gengiz-Kalyon που πρόσκεινται στο ΑΚΡ. Όμως το εν λόγω έργο είναι έτοιμο να σταματήσει λόγω έλλειψης χρηματοδότησης έπειτα από την απόφαση των κρατικών τραπεζών να σταματήσουν τη χορήγηση δανείων. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την άρνηση των αμερικανικών και αραβικών τραπεζών να το χρηματοδοτήσουν, ανάγκασε τους Νομάρχες να στραφούν προς τις γερμανικές τράπεζες.

ΠΗΓΗ:TARAF 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου