Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

85000 ευρώ το πρώτο κονδύλι - ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε.


ImageΤο κόστος της θέσης του εκάστοτε προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ το αναλαμβάνει η χώρα του. Σ΄ αυτή τη λεπτομέρεια δεν έδωσε κανένας μας σημασία όταν υπήρχε το ενδιαφέρον και η αγωνία αν θα επιλεγεί ο Έλληνας υποψήφιος Μιχαήλ Κωσταράκος για τη θέση. Επελέγη τελικά και όλοι πανηγυρίσαμε δικαιολογημένα.
Όμως στο ΥΠΕΘΑ έχουν αρχίσει να…στριμώχνονται από το οικονομικό κόστος που συνεπάγεται η θέση. Και δεν αναφερόμαστε στο μισθολογικό κόστος που θα προκύψει για την ελληνική αποστολή. Αυτό αναμένουμε υπομονετικά να μας το ανακοινώσουν κάποια στιγμή. Αναφερόμαστε σ΄ όλα τα υπόλοιπα έξοδα που σιγά,σιγά προκύπτουν.
Το πρώτο “κονδύλι” που αναζητείται φθάνει στις 85.000 ευρώ και προορίζεται για τα γραφεία της ελληνικής αποστολής. Οι αξιωματικοί που έλαβαν το σχετικό αίτημα αναζητούν τρόπους για να αποφύγουν την καταβολή των χρημάτων. Σε πρώτη φάση θέλουν απαντήσεις που θα δικαιολογούν το ποσό για την εγκατάσταση της ελληνικής αποστολής. Ο προκάτοχος του Έλληνα προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ ,προφανώς είχε επιτελείο που χρησιμοποιούσε κάποια γραφεία . Τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από την ελληνική αποστολή. Συνεπώς δεν είναι ακόμη κατανοητό γιατί χρειάζεται τόσο υψηλό κονδύλι για την λειτουργία των γραφείων που θα “φιλοξενήσουν” τους επιτελείς του Έλληνα προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής. Αν πρόκειται για ανακαίνιση καλό θα είναι να την αφήσουμε για αργότερα. Αν πρόκειται για αγορά νέων γραφείων ,μπορούν να περιμένουν. Και τέλος πάντων ότι δεν είναι απαραίτητο και αναγκαίο καλό είναι να το αφήσουμε στην άκρη.
Επιπλέον υπάρχει ένας προβληματισμός γιατί θα πρέπει ο πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ να διατηρεί ενεργό γραφείο και στην Αθήνα. Γι΄ αυτό δεν υπάρχει κόστος αφού το ΓΕΣ παραχώρησε διαμέρισμά του στην οδό Ακαδημίας. http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου