Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Την αστυνόμευση του εναέριου χώρου των Βαλκανίων αναλαμβάνει η Πολεμική Αεροπορία;

«Ποια εθνική άμυνα, ποια υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας…
Καταρρέουν καθημερινά οι αστικοί μύθοι, τσαλαπατιούνται τα καθρεφτάκια προς τους ιθαγενείς –τους εργαζόμενους δηλαδή από τους οποίους απαιτούν θυσίες για αγορές όπλων! Αξίζει να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις σχετικά με την Πολεμική Αεροπορία, το όπλο που προβάλλεται από τη καθεστωτική προπαγάνδα ως την αιχμή του δόρατος του ελληνικού αμυντικού συστήματος απέναντι στην «Τουρκική επιβουλή».
Καταρχήν, για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ολόκληρες μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας αυτονομούνται από την καθημερινότητα των «εθνικών υπηρεσιακών αναγκών» καθώς εντάσσονται σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, στο εξωτερικό. 

Δεύτερον, μέχρι και πριν από λίγους μήνες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξέταζε το σενάριο να πουλήσει τμήμα του πολεμικού αεροπορικού στόλου σε γειτονικές Βαλκανικές χώρες, μειώνοντας το λειτουργικό κόστος των Ενόπλων Δυνάμεων και δίνοντας μια οικονομική λύση στην πολεμική ενίσχυση των γειτόνων, όπως απαιτεί και το ΝΑΤΟ!
Όμως, η ειδησιογραφία αποκαλύπτει ότι τελικά προκρίθηκε διαφορετική πολιτική επιλογή. Στρατιωτικοί αναλυτές αναφέρουν ότι από τη Δευτέρα 28 έως και την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, συμμετείχε, ως ομιλητής, σε Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου με θέμα «Aviation risks arising from conflict zones», στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Η Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Ρουμανικής Βουλής και διεξήχθη υπό την αιγίδα της European Aviation Safety Agency (EASA) και της ρουμανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας [Civil Aviation Authority (CAA)]. 
Στο πλαίσιο της Συνάντησης, ο Αρχηγός συμμετείχε σε κλειστού κύκλου προκαταρκτική ενημέρωση και συνομιλία με τον Πρωθυπουργό της Ρουμανίας, κ. Victor-Viorel Ponta και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Mircea Dușa, ενώ συναντήθηκε με τον Ρουμάνο ομόλογό του, Υποπτέραρχο Laurian Anastasof. Στην ομιλία του ο Αρχηγός ανέλυσε τις διαδικασίες Εναέριας Αστυνόμευσης (Air Policing) του ΝΑΤΟ, τους κινδύνους για την εναέρια κυκλοφορία που προκύπτουν σε ζώνες συγκρούσεων και πρότεινε συγκεκριμένα βήματα και μέτρα για την ελαχιστοποίησή των. Στο περιθώριο της Συνάντησης, ο Αρχηγός είχε συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στρατηγό Patrick de Rousiers, με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της EASA, κ. Patrick Ky και με τον Γενικό Διευθυντή της ρουμανικής CAA, κ. Armand Petrescu.
Αν επομένως στη Ρουμανία ο Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης έδωσε «τα φώτα του» (προς το παρόν μόνο αυτά;) για το ζήτημα της «Εναέριας Αστυνόμευσης», στη Βουλγαρία έδωσαν τα ελληνικά F16! Σύμφωνα και πάλι με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στο πλαίσιο της Τεχνικής Συμφωνίας που υπέγραψε ο τότε ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος με το Βούλγαρο ομόλογο του, το Μάρτη του 2014. Που προβλέπει διασυνοριακές επιχειρήσεις εναέριας επιτήρησης. Τουλάχιστον μία φορά ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν από εδώ για να αναχαιτίσουν αεροσκάφη «αγνώστων ιχνών» που εισήλθαν στο βουλγαρικό FIR χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσης. Αφήνεται να εννοηθεί ότι πρόκειται για ρωσικά! Αναλυτές εκτιμούν ότι ελληνικά μαχητικά θα αναλαμβάνουν αποστολές αναγνώρισης και αναχαίτισης αεροσκαφών «αγνώστων ιχνών» τα οποία εισέρχονται στον βουλγαρικό FIR, αποστολές στις οποίες λέγεται ότι η βουλγαρική Αεροπορία δεν μπορεί να ανταποκριθεί λόγω παλαιότητας και ανεπάρκειας των δικών της μέσων. Σε αυτό το μοτίβο, άλλωστε, η ελληνική Πολεμική Αεροπορία έχει πάρει μέρος σε σειρά ασκήσεων με άλλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο FIR Σόφιας, το οποίο ενώνεται με το FIR της Συμφερόπολης και καλύπτει την Κριμαία και τη Νοτιοανατολική Ουκρανία!
Το ελληνικό αστικό κατεστημένο έχει σταθερά στραμμένο το ενδιαφέρον του στα Βαλκάνια, όπου θεωρείται ο Ζωτικός Χώρος των Ελλήνων επιχειρηματιών. Τα συμφέροντα αυτά πρέπει να διασφαλιστούν, ενώ ταυτόχρονα, και μέσω της ενδυνάμωσης της πολεμικής συμμετοχής στους ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς διεκδικείται η ενίσχυση του ρόλου του ελληνικού αστικού κατεστημένου ως περιφερειακής δύναμης.
Τις παραπάνω εξελίξεις πρέπει να τις εξετάσουμε σε συνδυασμό με την συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε πλήθος ασκήσεων, αλλά και έχοντας κατά νου το σενάριο διεξαγωγής της Πανελλαδικής Άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2015», που καθορίζει ως πρώτο κύριο στόχο της την  «εξέταση-αντιμετώπιση της δημιουργουμένης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας».
Η άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ σημαίνει «το Πώς Πολεμά» το ελληνικό κράτος! Αποκαλύπτοντας ότι η άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2015 είναι ενταγμένη στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, την αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών, στον πόλεμο κατά των μεταναστών και των επιδιώξεων αναβάθμισης του γεωστρατηγικού ρόλου του ελληνικού κράτους μέσα από την συμμετοχή του σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και διεθνείς συμμαχίες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εξ Ανατολάς Κίνδυνος –το παραδοσιακό φόβητρο που τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια και οι αστοί στρατευμένοι διανοούμενοι της εθνικιστικής πώρωσης και της  ρατσιστικής μισαλλοδοξίας προβάλλουν συστηματικά -«υποχωρεί» και τη θέση του καταλαμβάνει «ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» και οι ασύμμετρες απειλές.
Πρόκειται για μια βαθιά τομή στη φυσιογνωμία του ελληνικού κράτους, στο ρόλο που αναλαμβάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Η άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ προσομοιάζει την πολεμική αντίδραση του ελληνικού κράτους, τι θα έκαναν δηλαδή οι Ένοπλες Δυνάμεις σε περίπτωση πολεμικής αναμέτρησης. Αυτό σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση και το στρατιωτικό κατεστημένο αποφασίζουν την «υποβάθμιση» των σεναρίων διακρατικής σύγκρουσης και προτάσσουν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και τις διεθνείς επεμβάσεις! Και μάλιστα εν θερμώ, στοχοποιώντας τους πρόσφυγες-μετανάστες, τα κοινωνικά κινήματα ή και χρησιμοποιώντας την πρόφαση των δουλεμπόρων για την εκδήλωση των νέων ευρωπαϊκών επεμβάσεων!
Αν συνδυάσουμε τα παραπάνω δεδομένα με τις εξελίξεις στην Συρία, την αντιμετώπιση με πολεμικούς όρους του Προσφυγικού Ζητήματος –ενδεικτικά, ας σκεφτούμε τις αποφάσεις της Ουγγαρίας, με Κοινοβουλευτικές διαδικασίες-, γίνονται αντιληπτές σοβαρές αλλαγές στο έθνος-κράτος, στις καπιταλιστικές-ιμπεριαλιστικές ολοκληρώσεις, καθώς αναδεικνύονται τα σύγχρονα χαρακτηριστικά του καπιταλιστικού συστήματος και του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.  

Με την ελληνική κυβέρνηση να αναλαμβάνει ρόλο θύτη και όχι θύματος, πρωτοστατώντας στον νέο γύρο αναμέτρησης της ταξικής πάλης με βαθύ αντεργατικό-κατασταλτικό-φιλοπόλεμο περιεχόμενο.    
Είναι ώρα αποφάσεων για όλους. Πρέπει να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων μας. Για την Ανατροπή της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής, που εξυπηρετεί τις ανάγκες κερδοφορίας του αστικού κόσμου, μετατρέποντας μας σε Δούλους του 21ου αιώνα.
Το εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα δεν επιτρέπεται να έχει καμιά αυταπάτη για τις βουλές της κυβέρνησης και του κράτους, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Πρέπει τώρα να βγει από την απομόνωση, να σφυρηλατήσει μια σύγχρονη ενότητα και να κλιμακώσει την αγωνιστική του προσπάθεια.  Κρίσιμη κρίνεται η παρέμβαση του μέσα στον Στρατό.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου