Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ-ΚΟΥΒΑ: Διέψευσε την "αποστολή στρατού στη Συρία"

Image
Τις πληροφορίες περί αποστολής στρατευμάτων στη Συρία προς υποστήριξη του Μπασάρ αλ-Άσαντ, διέψευσε η Κούβα, κάνοντας λόγο για «ανεύθυνα» και «ανυπόστατα» δημοσιεύματα.

Η κυβέρνηση της Αβάνας αναφέρθηκε σε μία δημοσίευση του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, η οποία έκανε λόγο για παρουσία κουβανικών στρατευμάτων στη Συρία, τα οποία «υποστηρίζουν τον δικτάτορα Άσαντ και τη ρωσική επέμβαση σε αυτή τη χώρα».
Εκτός της Κούβας, την είδηση διέψευσε και ο Λευκός Οίκος, επισημαίνοντας ότι δεν διαθέτει αποδείξεις για την επαλήθευση της εν λόγω πληροφορίας.

Το Ινστιτούτο Κουβανικών και Κουβανοαμερικανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι δημοσίευσε την Τρίτη μια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία από πηγή που δεν κατονόμασε, σύμφωνα με την οποία στρατιώτες της Κούβας εντοπίστηκαν στη Συρία να «υποστηρίζουν τον δικτάτορα της Συρίας Άσαντ και τη ρωσική επέμβαση σε αυτή τη χώρα».
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News μετέδωσε την πληροφορία αυτή την Τετάρτη, επικαλούμενη τόσο το Ινστιτούτο, όσο και έναν μη κατονομαζόμενο Αμερικανό αξιωματούχο ο οποίος την «επιβεβαίωσε». Παράλληλα, η πληροφορία κυκλοφόρησε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου