Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΜΕ ΥΠΟΚΙΝΗΤΗ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Υπάρχει πολιτική συνέχεια στις διαφορετικές εκφράσεις αστικής πολιτικής που εκπροσωπούν Τσίπρας-Καμμένος-Χριστοδουλοπούλου-Μεϊμαράκης-Γεννηματά, Κασιδιάρης και Μιχαλολιάκος, που αποτελούν όλοι τους συνεργάτες του Μοσκοβισί! 
Κάτοικοι της Πλ.Βικτωρίας διαδηλώνουν αγανακτισμένοι κατά των προσφύγων άραγε, για ποια αξιοπρέπεια κάνουν λόγο;
Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι οι αστικές κυβερνήσεις, η Λεπέν και οι ναζιστικές δολοφονικές συμμορίες αποτελούν συνεχές της αστικής πολιτικής, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην «πολιτισμένη Ευρώπη», αλλά και στην Ουκρανία –που όλως τυχαίως αντιμετωπίζουν την ίδια καπιταλιστική κρίση και λαμβάνουν παρεμφερή αντεργατικά μέτρα, είτε με Μνημόνιο, είτε χωρίς Δανειακές Συμβάσεις!
Αυτό αποκαλύφθηκε και σήμερα στην πλατεία Βικτωρίας. 
Η κυβέρνηση έχει πεταμένους τους πρόσφυγες-μετανάστες σε πλατείες και νησιά, σε απάνθρωπες συνθήκες, μην αναγνωρίζοντας τους κανένα δικαίωμα. Παράλληλα με τις όποιες συγκινητικές προσπάθειες ανθρωπιστικού περιεχομένου αγωνιστών και κοινωνικών κινημάτων, πίσω από τις οποίες κρύβει η κυβέρνηση την απόφαση της να μην σταθεί στο πλευρό αυτών των ανθρώπων, αποκαλύπτεται η βαθύτερη στόχευση των πολιτικών επιλογών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που εργαλειοποιούν τη φασιστική ακροδεξιά, υλοποιώντας την ναζιστική ατζέντα, που έχει κοινές στοχεύεις εναντίον των εργαζομένων.
Πριν από την κινητοποίηση των αγανακτισμένων κατοίκων της Πλατείας Βικτωρίας, το ίδιο άθλιο κυβερνητικό έργο το ζήσαμε στα νησιά. Το λεγόμενο προσφυγικό πρόβλημα, δηλαδή η συσσώρευση μεταναστών-προσφύγων προκλήθηκε και γιγαντώθηκε από την κοινή πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε. να ακυρώσει όλα τα δικαιώματα τους, να τους ελέγξει-καταγράψει-ταξινομήσει-διαχωρίσει. Ανάμεσα σε αυτούς που τους αναγνωρίζονται κάποιο κομπόδεμα και κυρίως γνώσεις-εξειδικεύσεις για να αποτελέσουν το εργατικό δυναμικό των Ευρωπαίων καπιταλιστών που θα τους αμείβουν με ένα ευρώ την ώρα. Και στους υπόλοιπους που θα επαναπροωθούνται! 
Η άρνηση όμως οποιουδήποτε δικαιώματος στο σύγχρονο προλεταριάτο δεν εγκαινιάζεται σήμερα. Ενυπάρχει εδώ και χρόνια στην Ε.Ε. όταν θυμίζουμε ο Βρετανός πρωθυπουργός Κάμερον λάμβανε μέτρα και πίεζε για αντίστοιχες αποφάσεις τις Βρυξέλλες ώστε καταρχήν να εμποδιστεί η μετακίνηση των Βαλκάνιων εργαζόμενων προς τον πλούσιο βορρά και στην συνέχεια να περιοριστούν στο ελάχιστο οι όποιες κοινωνικές παροχές προς αυτούς! Επίσης, να θυμίσουμε την σύγχρονη ποσόστωση μετακίνησης εργαζομένων από τις δοκιμαζόμενες από τα Μνημόνια χώρες του Νότου προς τις αντίστοιχες του βορρά και την προτίμηση τους για εργατικό δυναμικό υψηλής ειδίκευσης, κυρίως για τους τομείς των υπηρεσιών. Και φυσικά αποτελούν ψηφίδα της συνολικής κατάργησης εργατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών, που με αγώνες κατέκτησε ο κόσμος της εργασίας, όταν ήταν πραγματική Απειλή για την Αστική Τάξη! 
Ο πόλεμος επομένως κατά των Μεταναστών Προσφύγων είναι συνέχεια και κλιμάκωση του ταξικού πολέμου που διεξάγουν τα κράτη μέλη της Ε.Ε. και οι αστικές τους τάξεις εναντίον του κόσμου της εργασίας. Φυσικά, επιδιώκουν να κρύψουν την ουσία της αστικής τους πολιτικής και το τι σημαίνει η καπιταλιστική κρίση, ποιος ευθύνεται για τα όσα συμβαίνουν σε Αφρική-Ασία, ποιος ο ρόλος των πολυεθνικών και των επεμβάσεων. Καλλιεργώντας την Ανασφάλεια και το φόβο για τον μετανάστη-τρομοκράτη «που έρχεται να κλέψει, βιάσει και μας πάρει τη δουλειά».
Τώρα είναι η ώρα για να δράσει η ναζιστική Ακροδεξιά, που ανοίγει το δρόμο για ακόμη μεγαλύτερη καταστολή, λήψη στρατιωτικών μέτρων, ανάδειξη δηλαδή όλου του φάσματος άμυνας-ασφάλειας, που στοχοποιεί το σύνολο του κόσμου της εργασίας με τα δόγματα περί ασύμμετρων απειλών, φέρνοντας τεράστια κέρδη σε όλο το επιχειρηματικό φάσμα του τομέα ασφάλειας, ενώ ανοίγει το δρόμο για τις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. 
Ο εθνικιστικός-μιλιταριστικός υπόκοσμος, που διαπλέκεται με πολεμικές βιομηχανίες και χαρτζιλικώνεται από ξένες δυνάμεις, είναι συγκοινωνούν δοχείο τελικά με το Υπουργείο Άμυνας που κηρύττει τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, το Μαξίμου και το ΥΠΕΞ που διαλαλούν τη γεωστρατηγική θέση της χώρας και την συμμετοχή της στους νέους βάρβαρους πολέμους.
Υπάρχει πολιτική συνέχεια στις διαφορετικές εκφράσεις αστικής πολιτικής που εκπροσωπούν Τσίπρας-Καμμένος-Χριστοδουλοπούλου-Μεϊμαράκης-Γεννηματά, Κασιδιάρης και Μιχαλολιάκος, που αποτελούν όλοι τους συνεργάτες του Μοσκοβισί!που δηλώνει:
«θα πρέπει να βλέπουμε την προσφυγική κρίση και το κόστος της ως επένδυση. Είμαι σίγουρος ότι θα αφυπνίσει ένα καινούργιο εργατικό δυναμικό, καινούργια ενέργεια και καινούργια κατανάλωση, οπότε μακροχρόνια θα έχει θετική επίδραση στις οικονομίες μας». 
Οι κραυγές των Κασιδιάρη-Μιχαλολιάκου απαιτούνται και βολεύουν το αστικό σύστημα εξουσίας για να ορθώσει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ το Τείχος του Αίσχους στον Έβρο, να παρατάξει τα ΜΑΤ στα σύνορα και να βάλει σε επιφυλακή την 16η Μεραρχία απέναντι στους πρόσφυγες που έρχονται από Αδριανούπολη και να συνεργαστεί η ΕΥΠ με τη ΜΙΤ για να τους σταματήσει η Τουρκική Στρατοχωροφυλακή. Για να σταλεί υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού στον Ευρωστόλο που θα περιπολεί στα Λιβυκά χωρικά ύδατα εναντίον των μεταναστών και να ανοίξουν τα κέντρα ταυτοποίησης και καταγραφής προσφύγων (hot spot), τα σύγχρονα ευρωπαϊκά στρατόπεδα συγκέντρωσης και διαλογής εργατών! 
Η δράση των Ναζί και του Πασόκου Δημάρχου στην Κω, τα επεισόδια στην Κάλυμνο, που προκλήθηκαν γιατί ουσιαστικά φυλάκισαν χιλιάδες ανθρώπους σε ένα νησί χωρίς νερό και φαγητό για τρεις μέρες, άνοιξαν το δρόμο για να διεξαχθεί εκ νέου η Άσκηση «ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ» Καταστολής Πλήθους από τον Στρατό στα Δωδεκάνησα, ενώ διοικητής στρατιωτικής μονάδας απαιτούσε να στρέψει το Τάγμα εναντίον των Προσφύγων και να θέσει το νησί σε καθεστώς Στρατιωτικού Νόμου. Το μίσος των ΝΑΖΙ χαράζει το δρόμο που διαβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να είναι αυτό το κόμμα της δήθεν αριστεράς που θα ξανανοίξει το Στρατόπεδο Συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας και θα πετάξει τους υπόλοιπους μετανάστες στα εγκαταλειμμένα στρατόπεδα, που προεκλογικά κατάγγελλε. 
Ο αγώνας επομένως εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Ε.Ε.-ΝΑΤΟ, εναντίον του φασισμού, του αστικού κράτους και του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού είναι Κοινός.
Είναι αγώνας ταξικός, καθώς ο πόλεμος εναντίον των μεταναστών-προσφύγων που διεξάγουν τα αστικά κράτη, οι ολοκληρώσεις και οι ιμπεριαλιστικοί σχηματισμοί είναι τμήμα του πολέμου που διεξάγουν παγκόσμια εναντίον του κόσμου της εργασίας, για την επιβολή της Νέας Τάξης, την εξυπηρέτηση των αυτοτελών συμφερόντων τους και πρωτίστως την διασφάλιση και εμβάθυνση του καπιταλιστικού συστήματος και της αστικής κυριαρχίας.
Και αυτόν τον πόλεμο πρέπει να τον δώσει Ενωμένος ο κόσμος της εργασίας, χωρίς διαχωρισμούς εθνότητας-φυλής-θρησκείας-γλώσσας. 
Είναι αγώνας Αντίστασης-Ρήξης-Ανατροπής της κυβέρνησης και της πολιτικής της.
Είναι αγώνας Αντικρατικός-Αντικαπιταλιστικός-Αντιμπεριαλιστικός, ενός σύγχρονου εργατικού διεθνιστικού κινήματος που θα διεκδικεί την Κοινωνική Απελευθέρωση.
Είναι ένας αγώνας που πρέπει να κερδίσουμε.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου