Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΚΕΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Και σε αυτή την Σειρά Κατάταξης –Σεπτεμβρίου 2015- πλήθος ήταν τα παράπονα των φαντάρων για αυτό το πανάρχαιο στρατόπεδο που το κρατά σε λειτουργία μόνο το άθλιο σύστημα πελατειακών σχέσεων που αρπάζει ψήφους ικανοποιώντας τις απατήσεις των επιχειρηματιών και των πολιτευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.  
Οι καταγγελίες όμως των συναδέλφων σχετικά με την έλλειψη ειδών υγιεινής-καθαριότητας, τις λειψές μερίδες φαγητού, τα καψόνια και τη μείωση της προσωπικότητας των νεοσυλλέκτων από τα στελέχη που δημοσιοποιήθηκαν από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ σε συνδυασμό με τη μαχητική τους στάση που οδήγησε στην έκφραση παραπόνων με μαζικό τρόπο, έφερε αποτέλεσμα.

Το ΓΕΣ αναγκάστηκε να παρέμβει με συνέπεια να αλλάξουν όλα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.
Τα καψόνια και οι φωνές σταμάτησαν, οι αξιωματικοί ζητούσαν συγγνώμη και υπόσχονταν ότι δε θα ξανασυμβεί, ενώ χαρακτηριστική ήταν η  αγωνία τους να μην δημοσιοποιούνται οι αυθαιρεσίες-παρανομίες τους στο diktiospartakos.blogspot.com!
 Επίσης, καθαριστικά βρέθηκαν ως εκ θαύματος -που στην περίπτωση μας αποδείχτηκε ότι μια επιστολή καταγγελίας κάνει θαύματα-  ενώ αυξήθηκαν και οι μερίδες φαγητού.
Τέλος, ενδεικτικό είναι το τι επακολούθησε την καταγγελία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για τον τραυματισμό φαντάρων στο μάτι από ασβέστη, όταν ανειδίκευτοι στρατιώτες χωρίς την συνοδεία στελέχους διατάχθηκαν να βάψουν. Αμέσως υπήρξε παρέμβαση του ΓΕΣ, η διοίκηση του ΚΕΝ έδειξε ενδιαφέρον και νοιάστηκε τους συναδέλφους, ενώ δόθηκαν τιμητικές άδειες και υπήρξε ειδική μερίμνα.  
 Όλα αυτά αποτελούν ψηφίδες της αγωνιστικής συνεργασίας των φαντάρων και των γονιών με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και την ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
Είναι σοβαρές κατακτήσεις, ιδιαίτερα αν αναλογιστείς ότι επιτυγχάνονται στον Στρατό.
Κυρίως αν το συγκρίνεις με την έλλειψη σημαντικών κοινωνικών αγώνων εναντίον της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής.
Είναι σοβαρές νίκες, που όμως δεν έχουν μόνιμο χαρακτήρα.
Τα δικαιώματα υπάρχουν στα χαρτιά, στους νόμους και τις διαταγές, αλλά αν δεν τα διεκδικήσουν οι φαντάροι μένουν «πουκάμισο αδειανό» και καταπατούνται.
Συνάδελφοι φαντάροι πρέπει να βγούμε παραπονούμενοι σε κάθε αυθαιρεσία-παρανομία  και να απαιτούμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.
Με κίνημα Μαζικό Μέσα και Έξω από τον Στρατό μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου