Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Απολύσεις υπάλληλων του ΟΗΕ για κλοπές, ναρκωτικά και παιδική πορνογραφία

Απολύσεις υπάλληλων του ΟΗΕ για κλοπές, ναρκωτικά και παιδική πορνογραφία
Όχι μία, όχι δυο, αλλά εξήντα περιπτώσεις πειθαρχικών παραπτωμάτων ή ακόμη και εγκλημάτων κατηγορούνται ότι διέπραξαν εργαζόμενοι στα Ηνωμένα Έθνη
Εξήντα περιπτώσεις πειθαρχικών παραπτωμάτων ή ακόμη και εγκλημάτων που κατηγορούνται ότι διέπραξαν εργαζόμενοι στα Ηνωμένα Έθνη από τον Ιούλιο του 2014 ως τον Ιούλιο του 2015 περιλαμβάνει έκθεση του αναπληρωτή γενικού γραμματέα του ΟΗΕ αρμόδιου για τη διαχείριση, που περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, τέσσερις υπάλληλοι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην κατοχή των οποίων βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας απολύθηκαν, ενώ ένας υπάλληλος απολύθηκε γιατί μετέφερε μαριχουάνα με ένα υπηρεσιακό όχημα των Ηνωμένων Εθνών και ένας ακόμη επειδή απείλησε να δολοφονήσει έναν επικεφαλής αποστολής,

Στην έκθεση περιλαμβάνονται και υποθέσεις όπως μια επίθεση με μαχαίρι, η κλοπή 2.200 δολαρίων από τις αποσκευές ενός ταξιδιώτη με πτήση τσάρτερ του ΟΗΕ, ή ακόμη η επίθεση με ένα τρακτέρ εναντίον του γραφείου ενός ανωτέρου υπαλλήλου «με την πρόθεση να προκληθούν ζημιές και να τραυματιστεί ο προϊστάμενος».

Οκτώ υπάλληλοι του Οργανισμού σε βάρος των οποίων υπάρχουν υποψίες για τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη των χωρών τους, σύμφωνα με την έκθεση, που δεν διευκρινίζει εάν διώχθηκαν, ή πού τελέστηκαν οι αξιόποινες πράξεις.

Η συγκεκριμένη έκθεση πάντως δεν ασχολείται με τη διαγωγή των κυανόκρανων του ΟΗΕ, μια άλλη πολύ πικραμένη ιστορία.

Η εικόνα των στρατιωτικών που συμμετέχουν στις ειρηνευτικές αποστολές του Οργανισμού διεθνώς αμαυρώθηκε τους τελευταίους μήνες, μετά την αποκάλυψη μιας σειράς υποθέσεων βιασμών και σεξουαλικών κακοποιήσεων -ανάμεσα στα θύματα ήταν και παιδιά- ειδικά στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Καμία έκπληξη, το ψάρι είναι χαλασμένο από το κεφάλι. Έχω άδικο να τον αποκαλώ Οργανισμό ΗνωμένωνΕγκληματιών; Κι αυτά είναι πταίσματα μπροστά στα άλλα τα πολύ σοβαρά που ορίζουν τις τύχες των λαών, όπως η Ατζέντα τους η 21!

http://nea.allnewz.gr/?p=22824

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου