Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Παρολίγον ατύχημα με μαχητικά Ρωσίας και ΗΠΑ στο Συριακό ουρανό


Πολεμικά αεροσκάφη της συμμαχίας στην οποία ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία άλλαξαν πορεία τουλάχιστον μια φορά τις τελευταίες μέρες για να αποφύγουν ρωσικά αεροσκάφη, είπε εκπρόσωπος του Πενταγώνου την Τετάρτη (7/10).
Εδώ και ένα χρόνο, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους διεξάγουν μια αεροπορική καμπάνια ενάντια του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και πέρα από τα σύνορα με τη γείτονα Συρία. Η Ρωσία ξεκίνησε αεροπορικές επιθέσεις στη χώρα τον περασμένο μήνα και έχει εστιαστεί κυρίως στις επιθέσεις εναντίον άλλων επαναστατικών ομάδων που αντιτίθενται στον Σύρο πρόεδρο Μπάσαρ Αλ Άσαντ. 
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, σμηναγός Τζεφ Ντέιβις, είπε ότι η αλλαγή πορείας του αεροσκάφους είχε γίνει μετά την 1η Οκτωβρίου, ημέρα που αμερικανοί και ρώσοι αξιωματικοί είχαν μια ασφαλή εικονοτηλεδιάσκεψη με θέμα την ασφάλεια των πληρωμάτων καθώς οι δύο πλευρές εκτελούν παράλληλες στρατιωτικές δράσεις με αντικρουόμενους στόχους.

Ο Ντέιβις αρνήθηκε να δώσει παραπάνω λεπτομέρειες, ως προς το αν το αεροσκάφος ήταν επανδρωμένο ή όχι ή πόσο συχνά είχε γίνει αλλαγή πορείας αεροσκαφών ή πού, εκτός από το να διευκρινίσει ότι έγιναν σε συριακό εναέριο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου