Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΡΙΑ: Το Ισλαμικό Κράτος ξεμένει από χρήματα και μαχητές!

Image
Οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους εκτός από τις ρωσικές βόμβες που τους σφυροκοπούν έχουν να αντιμετωπίσουν ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα: τα οικονομικά τους! Τα οποία όπως φαίνεται πάνε από το κακό στο χειρότερο και επιδεινώνονται μέρα με την μέρα μετά από την έναρξη των ρωσικών βομβαρδισμών.
Όλο και περισσότεροι “μαχητές” του Ισλαμικού Κράτους το εγκαταλείπουν ,λένε οι πληροφορίες, γιατί πλέον δεν πληρώνονται! Οι μισθοί που τους έδινε το Ισλαμικό Κράτος δεν υπάρχουν πλέον αφού οι περιοχές που είχε υπό τον έλεγχό του συρρικνώθηκαν κι αυτό προκαλεί απώλεια εσόδων,μεταδίδει το RIA Novosti.
Πως έχασε έσοδα το Ισλαμικό Κράτος; 
Ο στρατός του Ιράκ “έκοψε” την πρόσβαση του ΙΚ στις πετρελαιοπηγές. Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν τα δίκτυα μεσαζόντων μέσω των οποίων έκαναν λαθρεμπόριο πετρελαίου και οι Ρώσοι βομβαρδίζουν ότι κινείται στις περιοχές που ελέγχουν με συνέπεια ακόμη και χρηματαποστολές “χορηγών” να μην μπορουν να φθάσουν στους προορισμούς τους.

Όλα αυτά έχουν οδηγήσει μεγάλο αριθμό μαχητων του να εγκαταλείπουν το χαλιφάτο το οποίο συντηρείται από την επιβολή φόρων που εισπράττουν δια της βίας στις περιοχές που ελέγχει.

Η μοναδική ελπίδα που είχε το Ισλαμικό Κράτος για να επιβιώσει οικονομικά ήταν να μπορέσει να ελέγξει τα λιμάνια Ταρτούς και Λατάκια, τις δύο πλουσιότερες πόλεις της Συρίας στις ακτές της Μεσογείου. Κάτι τέτοιο πλέον με την στρατιωτική πίεση που δέχεται είναι αδύνατο.
http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου