Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Τραγωδία δίχως τέλος: Και δεύτερο παιδί βρέθηκε νεκρό σε ακτή της Κω


Μάλλον δεν έχουν τέλος οι τραγωδίες με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά στα νερά του Αιγαίου. Ένα δεύτερο παιδί, πιθανότατα προσφυγόπουλο, ηλικίας  3 έως 5 ετών, βρέθηκε νεκρό στην ίδα ακτή που νωρίτερα είχε βρεθεί νεκρό και ένα βρέφος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού το βράδυ της Κυριακής, η Λιμενική Αρχή της  Κω ενημερώθηκε το πρωί για την ύπαρξη πτώματος ανήλικου παιδιού, αγνώστων λοιπών στοιχείων, στην παραθαλάσσια περιοχή »Λάμπη».

Οι λιμενικοί, αναφέρει το δελτίο Τύπου του Λιμενικού, «διαπίστωσαν την ύπαρξη σε προχωρημένη σήψη του εν λόγω πτώματος, η σορός του οποίου ανήκει σε ανήλικο παιδί περίπου τριών έως πέντε ετών, ύψους περίπου 0,90εκ. και κανονικής σωματικής διάπλασης, έφερε μπλε παντελόνι και ροζ μπλούζα».
Η σορός του παιδιού μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Κω, όπου θα γίνει η νεκροψία – νεκροτομή. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.
Το μεσημέρι σήμερα, έγινε γνωστό πως στην ίδια περιοχή είχε βρεθεί νωρίτερα η σορός ενός βρέφους από αλληλέγγυους πολίτες που υποδέχονται πρόσφυγες.
Η τραγωδία παραπέμπει στην τραγωδία του τρίχρονου Αϊλάν, η εικόνα του οποίου στις ακτές της Αλικαρνασσού, έγινε το σύμβολο για την προσφυγική κρίση που έχει οδηγήσει στη μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμού από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Τα γεγονότα ενδεχομένως να σχετίζονται με την ανεύρεση πριν δυο ημέρες των πτωμάτων ενός άνδρα και μίας γυναικάς, που φέρονται να έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο στα τουρκικά παράλια.
Στο μεταξύ, 1.800 άνθρωποι έφθασαν στον Πειραιά και σήμερα από τα νησιά του Αιγαίου.
http://www.hitandrun.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου