Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Ολοκληρώθηκε η πορεία ενάντια στο φράχτη του Έβρου

Ολοκληρώθηκε στις Καστανιές η πορεία ενάντια στον φράχτη του Έβρου με συμμετοχή περισσότερων απο 400 ατόμων. Είχε προηγηθεί φραγμός στους διαδηλωτές απο τους μπάτσους για να μην προσεγγίσουν τον φράχτη και χρήση χημικών. 
Στην πόλη των Καστανιών ήταν αρκετός ο κόσμος απο του κατοίκους που αποδοκίμαζαν την διαδήλωση…
Νωρίτερα το μεσημέρι είχαν ξεκινήσει για τον Έβρο 10 λεωφορεια (5 απο Θεσσαλονικη, 3 απο Αθηνα, 2 απο Κομοτηνη) και αμαξια αλληλεγγυων. 
Καθοδόν υπήρξαν πληροφορίες απο συντρόφους στην Ορεστιαδα οτι οι μπατσοι είχαν κλεισει την Εθνικη Οδο Ορεστιαδας Αρδανιου στο σημειο του Χειμωνιου. 
 Καθόλη την διάρκεια του δρόμου μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων ακολουθούσε τα λεωφορεία. 
Λίγο πριν την Ορεστιάδα οι μπάτσοι σταμάτησαν τα λεωφορεία «προειδοποιόντας» τους αλληλέγγυους πως οτι ο φραχτης ειναι στρατιωτική ζώνη και οτι όποιος/α πλησιάσει πράττει ποινικό αδίκημα και τους ενημέρωσαν πως τα λεωφορεία θα συνοδευτούν μεχρι τις Καστανές. 
Εκεί η πορεία ξεκίνησε με μεγάλο αριθμό συντρόφων/ισσων από όλη την ελλάδα με την «συνοδεία» την φορά αυτή ντόπιων υπέρ του φράχτη που έβριζαν τους διαδηλωτές. 
Η επίθεση των μπάτσων δεν άργησε να γίνει και γύρω στις 5 επιτίθενται με χημικά και κρότου λάμψης. Η πορεία ανασυγκροτείται και συνεχίζει παρόλη την καταστολή και ολοκληρώνεται λίγο αργότερα. Δεν υπάρχει ενημέρωση για προσαγωγές η τραυματισμούς απο την επίθεση των δυνάμεων καταστολής.

Πηγές (πληροφορίες και φωτογραφίες):
http://baktirio.espivblogs.net/

1 σχόλιο: