Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Οι Τσιπρο - καμμένοι ψήφισαν νόμο για κατάσχεση της πρώτης κατοικίας με συνδρομή των ΜΑΤ, δείτε τι μας περιμένει. ΔΕΣ ΤΟ ΦΕΚ - ΒΙΝΤΕΟ

Με το τρίτο κατά σειρά μνημόνιο, μειώνονται από 45 σε 30 οι μέρες που είχε στη διάθεση του ο δανειολήπτης για να πληρώσει τη δόση του δάνειου και να μην μπει στην κατηγορία των ληξιπρόθεσμων. 
Στο σχετικό ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η τροποποίηση του κώδικα δεοντολογίας, με την οποία προβλέπεται ότι η πρώτη υποχρεωτική ειδοποίηση «μπορεί να αποσταλεί μέχρι την 30ή Δεκεμβρίου 2015...(σ.σ. αντί για τις 30 Ιουνίου της προηγούμενης απόφασης) για τις περιπτώσεις δανείων που συμπληρώνουν οποτεδήποτε μέχρι και την 15η Δεκεμβρίου 2015 καθυστέρηση μεγαλύτερη των τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών». 

Εάν δεν ανταποκριθούν εντός 15 ημερών, τότε εντός άλλων 15 ημερών αποστέλλεται νέα προειδοποιητική επιστολή με ποινή πιθανό αποχαρακτηρισμό τους ως συνεργάσιμων και συνέπεια τον εκπλειστηριασμό της μοναδικής τους κατοικίας. 
Η εν λόγω ειδοποίηση παρέχει προθεσμία δεκαπέντε (15) εργασίμων ημερών στον δανειολήπτη να ενταχθεί στο στάδιο 2 της Δ.Ε.Κ. υποβάλλοντας στο ίδρυμα: – εφόσον είναι φυσικό πρόσωπο, την «Τυποποιημένη Κατάσταση Οικονομικής Πληροφόρησης», συμπληρωμένη, σύμφωνα και με τα προβλεπόμενα στην από 5.12.2014 διευκρινιστική εγκύκλιο της Τράπεζας της Ελλάδος, – εφόσον πρόκειται για νομικό πρόσωπο, τα στοιχεία τα οποία ζητούνται από το ίδρυμα για την αξιολόγηση της βιωσιμότητας νομικού προσώπου, σύμφωνα με τη μεθοδολογία που το ίδρυμα ακολουθεί για την αξιολόγηση αυτή, λαμβάνοντας υπόψη τις κατευθυντήριες γραμμές της Τράπεζας της Ελλάδος (απόφαση ΠΕΕ 42/30.5.2014) και την παρ. 3, περίπτωση β, του παρόντος Κεφαλαίου. voicenews.gr Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πως εφαρμόζεται ο νόμος στην Ισπανία, αυτό που αναμένεται να γίνει και στην πολύπαθη Ελλάδα! 


Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου