Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Παραλίγο τραγωδία σε τροχαίο με φαντάρους σήμερα στη Σάμο! (Φωτό)

Ήταν αναμενόμενο ότι κάποια στιγμή θα γινόταν...
σοβαρό τροχαίο στο συγκεκριμένο σημείο, αφού εδώ και πολλά χρόνια η εφημερίδα μας  i-samos.gr είχε επισημάνει πάρα πολλές φορές την ακυρότητα αυτού του έργου, όπου δαπανήθηκαν 1.700.000€, υποτίθεται για να κόψουν μια απότομη στροφή και στο τέλος κατέληξε να κατασκευαστεί μία γέφυρα πάλι με στροφή!
Αναφερόμαστε στην Γέφυρα του Μπλάμ (όπως την ξέρουν πολλοί ντόπιοι) όπου βρίσκεται επάνω στονΕπαρχιακό δρόμο Σάμου-Καρλοβάσου στην περιοχή Κέδρος.
Ήταν η ώρα 07:40 όταν ένα Ι.Χ. αγροτικό αυτοκίνητο ερχόμενο από το Κοκκάρι για Βαθύ, έκανε (σύμφωνα με τις ενδείξεις) ότι κάνει το 99% όλων των αυτοκινήτων που έχουν αυτή την κατεύθυνση.
Νομίζοντας ότι έχοντας την ορατότητα 300 περίπου μέτρων "καταργούν" την διπλή στροφή που υπάρχει και βγαίνουν στο αντίθετο ρεύμα προκειμένου να οδηγήσουν "επί της ουσίας" σε ευθεία γραμμή.
Όμως υπάρχει και ο παράγοντας ήλιος, που την ώρα εκείνη τυφλώνει τους οδηγούς αφού ανατέλλει, (και έτσι φαίνεται πως έγινε) με αποτέλεσμα αν έρχεται αυτοκίνητο, η μετωπική σύγκρουση να είναι αναπόφευκτη!
Έτσι έγινε και σήμερα.
Δυστυχώς εκείνη την ώρα ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα ένα στρατιωτικό όχημα (ΡΕΟ) γεμάτο φαντάρους, όπου συγκρούστηκε μετωπικά με το αγροτικό αυτοκίνητο και είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του οδηγού του Ι.Χ. και ευτυχώς τον ελαφρύτερο τραυματισμό αρκετών φαντάρων!
Το ευτύχημα είναι πως από την μετωπική σύγκρουση το στρατιωτικό όχημα μετακινήθηκε προς τα πίσω και αν δεν ήταν η σιδερένια μπάρα της γέφυρας, όλοι οι φαντάροι θα κατέληγαν στον γκρεμό με απρόβλεπτες βέβαια συνέπειες!
Όπως θα μπορούσαν πολύ εύκολα από την σύγκρουση κάποιοι από τους φαντάρους να "έφευγαν" από την καρότσα και να έπεφταν στον γκρεμό!
Ευτυχώς αποφύγαμε τα χειρότερα!
Η Τροχαία Σάμου και όποιος άλλος αρμόδιος θα πρέπει να συντάξει έκθεση ακαταλληλότητας του δρόμου αυτού για το συγκεκριμένο σημείο, αφού είναι βέβαιο ότι θα γίνουν και άλλα ατυχήματα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου απέστειλε δελτίο τύπου για το τροχαίο όπου αναφέρει τα εξής:

''ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΑΜΟΥ
Σάμος 27 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενημερώνεται από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου ότι σήμερα 27-10-2015 ημέρα της εβδομάδας Τρίτη και περί ώρα 07:40', ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας για εγκλωβισμένα άτομα σε όχημα μετά από τροχαίο ατύχημα στην περιοχή ¨Κέδρος¨ του Δήμου Σάμου.
Η Υπηρεσία μας επενέβη στο συμβάν με έξι (6) υπαλλήλους και δύο (2) Πυροσβεστικά οχήματα. Έγινε απεγκλωβισμός ενός (1) ατόμου το οποίο παρέλαβε το ΕΚΑΒ Σάμου για την διακομιδή του στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου. Γραφείο Τύπου Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου''

Επίσης από την Ταξιαρχεία 79 ΑΔΤΕ εξεδόθει ανακοίνωση όπου αναφέρει πως:

"... η προγραμματισμένη επετειακή εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου 1940, που είχε προγραμματιστεί στο χώρο του αμφιθεάτρου της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου δεν θα πραγματοποιηθεί, σε ένδειξη αλληλεγύης και συμπαράστασης προς τους τραυματίες στρατιωτικούς και στις οικογένειες τους καθώς και στον ιδιώτη οδηγό, οι οποίοι ενεπλάκησαν σε τροχαίο ατύχημα που συνέβη στην Ε.Ο Βαθέως – Κοκκαρίου την 27 Οκτωβρίου 2015"

*Οι φωτογραφίες είναι του aegaio.blogspot.com
 
ΠΗΓΗ: http://i-samos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου