Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

ΠΛΑΣΙΕ ΟΠΛΩΝ-Συμβόλαια δισ. ευρώ και από το Κουβέιτ εξασφάλισε ο Ολάντ

Κουβέιτ και Γαλλία υπέγραψαν σειρά αμυντικών συμφωνιών. Το αραβικό βασίλειο υπέγραψε τις συμφωνίες με γνώμονα την απειλή των ισλαμιστών ανταρτών Τακφιρί, που αποτελούν «θυγατρική» οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή.
Γαλλικές πηγές αναφέρουν πως τα σχετικά συμβόλαια είναι αξίας 2,5 δισ. ευρώ. Το κύριο συμβόλαιο αφορά την προμήθεια 24 ελικοπτέρων Caracal, με option για άλλα έξι. Τα ελικόπτερα αυτά της Airbus διαθέτουν σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα αυτοπροστασίας και μπορούν να βάλλουν και βλήματα αέρος-επιφανείας. Μπορούν επίσης να εκτελέσουν αποστολές SAR και να μεταφέρουν στρατιώτες.
Να υπενθυμίσουμε, ότι το Κουβέιτ έχει αποφασίσει την αγορά 28 μαχητικών Eurofighter Typhoon. Άρα, θεωρητικά, η «πόρτα» για τα γαλλικά Rafale είναι κλειστή, αν και ποτέ μη λες ποτέ όταν εμπλέκονται μοναρχίες του Κόλπου… στο κόλπο.
Όσον αφορά τη Γαλλία, πέραν των ελικοπτέρων το Κουβέιτ θα προμηθευτεί και ελαφρά θωρακισμένα οχήματα και θα αναθέσει στη Γαλλία την συντήρηση των περιπολικών του σκαφών και τον εκσυγχρονισμό οκτώ εξ αυτών.
Το Κουβέιτ αντιμετωπίζει σοβαρή απειλή από την τρομοκρατία. Στις αρχές του έτους σουνίτες εξτρεμιστές σκότωσαν πάνω από 20 ανθρώπους και τραυμάτισαν πάνω από 200. Η τρομοκρατία στις περιοχές αυτές, απειλεί άμεσα την επιβίωση των μοναρχιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου