Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΠΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 12ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Μαζική παρέμβαση στην απεργιακή κινητοποίηση της Αθήνας πραγματοποίησε το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. 

Μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα και Ψηφίσματα, ενώ εκατοντάδες συναγωνιστές υπέγραψαν κείμενο που Απαιτεί από το Υπουργείο Άμυνας να μην φέρει κανένα εμπόδιο στην συμμετοχή των Νεοσύλλεκτων συναδέλφων στον Εορτασμό της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

ΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Μαχητική Διεκδίκηση για Μαζική Συμμετοχή των Φαντάρων στον Εορτασμό της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου ως έμπρακτη αμφισβήτηση του πολέμου κατά των μεταναστών, την συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την Καταστολή των κοινωνικών κινημάτων.
ΨΗΦΙΣΜΑ
Ο φετινός εορτασμός τη Εξέγερσης του Πολυτεχνείου έρχεται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο όπου πρέπει να εκφράσει ξανά τα σύγχρονα συμφέροντα των καταπιεσμένων, της εργατικής τάξης και της νεολαίας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διάλεξε οριστικά να βρίσκεται απέναντι από τα οράματα και τις αξίες του Πολυτεχνείου, ενάντια στον κόσμο της εργασίας. Μια κυβέρνηση που αποτελεί την αιχμή του δόρατος στη νέα βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση, εφαρμόζοντας το 3ο πιο βάρβαρο Μνημόνιο, ανατρέποντας Πραξικοπηματικά την λαϊκή βούληση όπως εκφράστηκε στο Δημοψήφισμα, όταν το 61,3% καταδίκασε τα Μνημόνια.
Αν και κάθε εποχή είναι διαφορετική μία αντιστοιχία της Χούντας των Συνταγματαρχών με τον σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό δε θα μπορούσε να μη σταθεί στον αναβαθμισμένο ρόλο του ελληνικού στρατού που στέκεται εχθρικά στον αγώνα των ‘από κάτω’ για δουλειά, δικαιώματα, ελευθερία. Συμμετέχει στο πόλεμο κατά των μεταναστών, κάνει συνεχώς ασκήσεις ενάντια στις «ασύμμετρες απειλές», ενώ αποτελεί το διαπραγματευτικό χαρτί της ελληνικής αστικής πολιτικής για την αναβάθμιση του περιφερειακού της ρόλου στην Ανατολή Μεσόγειο, μέσω της πιο ενεργής πολεμικής εμπλοκής στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες με ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ισραήλ. Ο Στρατός σήμερα εκπαιδεύεται-προετοιμάζεται ως Κατασταλτικός Μηχανισμός και απειλεί ευθέως τα λαϊκά κινήματα όπως αποδεικνύεται και με την τελευταία άσκηση ανακατάληψης εργοστασίου στην Κοζάνη, αλλά και την Πανελλαδική Άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2015, που εντάσσεται οργανικά στον πόλεμο τρομοκράτησης των λαών.
Εδώ είναι όμως και οι μάχες της στρατευμένης νεολαίας, στο πλευρό πάντα του εργατικού κινήματος. Από τις καθημερινές συνδικαλιστικές μάχες για την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, μέχρι την υπεράσπιση των προσφύγων και το έμπρακτο μπλοκάρισμα της πολεμικής και κατασταλτικής μηχανής. Οι υπογραφές φαντάρων από 60 και πλέον μονάδες δείχνουν ότι η νεολαία δε μπορεί να σταθεί ενάντια στα συμφέροντά της και να μετατραπεί σε χακί μπάτσο και Πραιτοριανό. Η Στρατευμένη Νεολαία είναι στο πλευρό των κοινωνικών κινημάτων, είναι στο πλευρό του κόσμου της εργασίας.
Απαιτούμε από την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, τους Διοικητές των Κέντρων Κατάταξης και των υπολοίπων μονάδων να μην φέρουν κανένα εμπόδιο στο να συμμετάσχουν οι Φαντάροι και ιδιαίτερα οι Νεοσύλλεκτοι στον αγωνιστικό Εορτασμό του Πολυτεχνείου. Κανένας κανονισμός και καμία γραφειοκρατία δε μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε μία πράξη που πραγματικά τιμάει την εξέγερση του 73.
Καλούμε τους συναδέλφους νεοσύλλεκτους της ΕΣΣΟ Νοέμβρη 2015, να βγουν μαζικά Παραπονούμενοι και να διεκδικήσουν την εκπλήρωση αυτού του ύψιστου Πολιτικού και Ταξικού καθήκοντος τους, μια ενέργεια σημαντικού πολιτικού συμβολισμού που δείχνει την ενότητα του αντιπολεμικού, εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος. Μια ενέργεια έμπρακτης καταδίκης του εκφασισμού που επιχειρείται από το σύστημα εξουσίας και της ναζιστικής Ακροδεξιάς. Με Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον Στρατό Τιμούμε τις Εξεγέρσεις της Νεολαίας
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 http://diktiospartakos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου