Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 18 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόναςΤουλάχιστον 18 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε από πυρά στην Γαλλική πρωτεύουσα, στο Παρίσι, καθώς και από εκρήξεις στα Stade de France.
UPDATE: Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο οι νεκροί είναι 30 αλλά ανεπίσημες πηγές κάνουν λόγο για πάνω από 40 πηγές. Ενώ πριν από λίγο[12:25 ώρα Ελλάδος] σε πολυσύχναστο δρόμο, κοντά στο 20ο διαμέρισμα, άγνωστοι άνοιξαν πυρά.
UPDATE [12:33 ώρα Ελλάδος]: Σύμφωνα πληροφορίες από διεθνή ΜΜΕ έχει διαταχθεί απαγόρευση εξόδου για τους κατοίκους του Παρισιού και πως ο στρατός κατεβαίνει στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας.


UPDATE [12:40 ώρα Ελλάδος]: Γαλλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι έχουν γίνει συνολικά 5 επιθέσεις, με τελευταίο το χτύπημα στο εμπορικό κέντρο Λαλέλ. Επίσης κάνουν αναφορά για περίπου 60 νεκρούς.
UPDATE[12:58 ώρα Ελλάδος]: Απαγόρευση κυκλοφορίας στις περιοχές των επιθέσεων και κλείσιμο των συνόρων ανακοίνωσε πριν λίγο ο Ολάντ.
UPDATE[01:10 ώρα Ελλάδος]: Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Euronews ακούγονται πυροβολισμό στο Bataclan και στο Halles.

UPDATE[01:26 ώρα Ελλάδος]: Το Γαλλικό Πρακτορείο λέει ότι η μία έκρηξη στο Stade de France έγινε από καμικάζι αυτοκτονίας.
Έφτασε ο στρατός στο Παρίσι:
UPDATE[01:44]: Το Γαλλικό Πρακτορείο μιλάει για τρομοκρατικές επιθέσεις σε 7 σημεία. Παραμένει άγνωστο ποίο είναι το 6ο και το 7ο σημείο.
UPDATE[01:56]: Σύμφωνα με το γαλλικό κανάλι BFM-TV έληξε η ομηρία των προσφύγων στο θέατρο Bataclan. Το CNN κάνει λόγο και εκτέλεση ομήρων. Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι σκοτώθηκαν 2 τζιχαντιστές από την αστυνομία, ενώ αλλά μέσα λένε πως έγινε σύλληψη ενός δράστη που δήλωσε πως είναι μέλος του ISIS.
Τουλάχιστον ένας άνδρας άνοιξε πυρ με αυτόματο όπλο σε εστιατόριο στο 11ο διαμέρισμα του Παρισιού ενώ αναφορές γίνονται για επιθέσεις και στο 10ο και στο 12ο διαμέρισμα.
Πυρά ακούστηκαν επίσης κοντά στο κέντρο τέχνης Bataclan, στο οποίο κρατούνται εκατό όμηροι από 5 ή 6 άνδρες που οπλοφορούν.
Τρεις εκρήξεις ακούστηκαν έξω από bar κοντά στο Stade de France, όπου η γαλλική εθνική ομάδα φιλοξενούσε την αντίστοιχη γερμανική.
Αναφορές λένε πως ο Γάλλος πρόεδρος Φ. Ολλάντα παρακολουθήσε το παιχνίδι και απομακρύνθηκε για λόγους ασφαλείας.
Δημοσιογράφος του ΒΒC αναφέρει ότι είδε τουλάχιστον 10 ανθρώπους είτε νεκρούς είτε σοβαρά τραυματισμένους κοντά στο εστιατόριο καθώς και ότι η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή.
Αυτόπτης μάρτυρας είπε στην Liberation ότι άκουσε να ρίχνονται περισσότερες από 100 σφαίρες καθώς και ότι ο αυτός που τις έριξε διέφυγε από τον τόπο του εγκλήματος.
Η Liberation αναφέρει ακόμη ότι υπάρχουν πάρα πολλοί τραυματισμένοι άνθρωποι καθώς και ότι μαρτυρίες ανθρώπων που ήταν παρόντες στις επιθέσεις κάνουν λόγο για 5 άνδρες χωρίς κουκούλες που κρατούσαν όπλα.
Βίντεο από την έκρηξη:
[πληροφορίες από το bbc.com]
ΠΗΓΗ:KOLLECTNEWS 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου