Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

ΕΕ: Μιλά ήδη για ενίσχυση της «μάχης κατά της τρομοκρατίας» με «όλα τα μέσα» Συγκαλείται έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ την Παρασκευή 20/11

Διεργασίες για την «ενίσχυση σε όλα τα επίπεδα της μάχης κατά της τρομοκρατίας» και «με όλα τα μέσα» δηλώνει ήδη ότι «τρέχει» η Ευρωπαϊκή Ένωση, ως «απάντηση» στις πολύνεκρες επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι, αλλά και στο φόντο βεβαίως των εντεινόμενων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.
Σε αυτά τα πλαίσια, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, την ερχόμενη Παρασκευή, 20 Νοέμβρη, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ, μετά από αίτημα της Γαλλίας.
«Μετά τα τραγικά γεγονότα του Παρισιού, το Συμβούλιο έχει στόχο να ενισχύσει την ευρωπαϊκή απάντηση και να εξασφαλίσει τη συνέχεια και την εφαρμογή των μέτρων που αποφασίσθηκαν», αναφέρεται στη σχετική επίσημη ανακοίνωση για τη συνεδρίαση. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνταν και το αίτημα που είχε καταθέσει νωρίτερα το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών για τη συνεδρίαση του Συμβουλίου και στο οποίο αναφέρονταν ότι «η μάχη κατά της τρομοκρατίας πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο».

Είχε προηγηθεί η Κοινή Δήλωση των αρχηγών των 28 κρατών - μελών της ΕΕ και των επικεφαλής των θεσμών της για τις επιθέσεις στο Παρίσι, η οποία δημοσιοποιήθηκε το Σάββατο και στην οποία τονιζόταν, μεταξύ άλλων, ότι «θα αντιμετωπίσουμε αυτήν την απειλή μαζί, με όλα τα απαραίτητα μέσα και με ανηλεή αποφασιστικότητα (...) Θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να νικήσουμε τον εξτρεμισμό, την τρομοκρατία και το μίσος».

Πίσω από τις φράσεις «ενίσχυση της μάχης κατά της τρομοκρατίας» και «με όλα τα απαραίτητα μέσα» είναι προφανές ότι «χωράνε» όλες οι μορφές των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των νέων μέτρων καταστολής με θύματα και πάλι τους λαούς. Προς αυτήν την εξέλιξη άλλωστε δείχνουν τόσο η όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην ευρύτερη περιοχή, όσο και η ίδια ιστορία που έχει αποδείξει πώς αξιοποιούνται από αυτές τις δυνάμεις τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως αυτές που σημειώθηκαν στο Παρίσι.

Το θέμα της «μάχης κατά της τρομοκρατίας» αναμένεται να συζητηθεί εξάλλου και στις τακτικές συνεδριάσεις των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπως και των υπουργών Άμυνας της λυκοσυμμαχίας, οι οποίες πραγματοποιούνται τη Δευτέρα 16/11 και την Τρίτη 17/11 αντίστοιχα.

Υπενθυμίζουμε ότι «παρούσα» σε αυτές τις επικίνδυνες διεργασίες, κάνοντας μάλιστα και συγκεκριμένη επίκληση στο ρόλο που πρέπει να αναλάβει το ΝΑΤΟ, έσπευσε να δηλώσει και η ελληνική κυβέρνηση, ήδη από το Σάββατο 14/11...http://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου