Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Τοποθέτηση της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ στην συνάντηση του Συντονισμού Σωματείων, ΦΣ και Συλλογικοτήτων για το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό την Παρασκευή 30/10

Αριστοτέλης: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Από τη Σύσκεψη  Συντονισμού Σωματείων, ΦΣ και Συλλογικοτήτων  για το Προσφυγικό/ΜεταναστευτικόΑναλογιζόμενοι το τεράστιο έγκλημα που συντελείται καθημερινά στα νερά του Αιγαίου, την σημασία των τελευταίων αποφάσεων της Ε.Ε. να κλείσει ουσιαστικά εντελώς τα σύνορα της και να μετατρέψει την περιφέρεια της σε  φυλακές κολαστήρια, με επιπλέον ρόλο ξεκαρταρίσματος μεταναστών-προσφύγων, αλλά και ολοένα πιο κλιμακούμενης διάθεσης αναβάθμισης του ευρωπαϊκού ιμπεριαλιστικού ρόλου. Όπου ο πόλεμος κατά των μεταναστών γίνεται το πρόσχημα καθόδου στα χωρικά ύδατα της Λιβύης, χωρίς κανείς να αποκλείει τις χερσαίες επιχειρήσεις σε Αφρική και Μέση Ανατολή. 
Σε συνδυασμό  με τον καθοριστικό ρόλο του ελληνικού κράτους, όπου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο εντείνει τον πόλεμο και την καταστολή, αλλά καλλιεργεί τον εκφασισμό και τους εμφυλίους στο εσωτερικό της εργατικής τάξης –δηλώσεις Κοτζιά που χρεώνουν στους μετανάστες τα οδυνηρά αντικοινωνικά-αντεργατικά μέτρα. Δείχνει ανυποχώρητη για τα μέτρα που έχει λάβει-δηλώσεις Τόσκα για το φράγμα του αίσχους στον Έβρο. Παράλληλα, διεκδικεί αναβάθμιση του ρόλου της ως προπύργιο των νέων επεμβάσεων –στέλνει υποβρύχιο στον ΕΥΡΩΣΤΟΛΟ, με παραχώρηση ελληνικών βάσεων στα αμερικανικά UAV, διευκολύνσεις σε Αμερικανούς-Γάλλους Μισθοφόρους και μετατροπή των Χανίων σε Τρούμπα ως συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη του νησιού, επαναλαμβάνοντας τον ρόλο που έπαιξαν στην επέμβαση κατά της Λιβύης και στον τρόπο που διεκδίκησαν οικονομικά οφέλη!  
Διατυπώνουμε την εξής πρόταση οργάνωσης της κοινής προσπάθειας μας, τονίζοντας και την ανάγκη συγκεκριμένων κινηματικών πρωτοβουλιών.
1.       Συμφωνούμε απόλυτα με την πρόταση κινητοποίησης στο Υπουργείο Φρακτών την Τετάρτη 4/11.
2.       Πραγματοποίηση μεγάλης καμπάνιας εναντίον της FRONTEX και κινητοποίησης στα γραφεία της στον Πειραιά το Σαββάτο 21/11.
3.       Παρέμβαση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ στην απεργιακή κινητοποίηση στις 12/11.
4.       Αναβαθμισμένη παρουσία στον εορτασμό του Πολυτεχνείου.
5.       Προτείνουμε την πραγματοποίηση μεγάλης εκδήλωσης του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ στο πλαίσιο του Εορτασμού.
Εξάλλου το φετινό Πολυτεχνείο πρέπει να επικεντρώσει στα βασικά επίδικα της ταξικής πάλης, με το ζήτημα του πολέμου κατά των μεταναστών να αποτελεί αντικειμενικά σοβαρότατη παράμετρο του προβληματισμού, της αγωνίας και της διάθεσης αγώνα.
6.       Νέα κινητοποίηση στο Φράκτη του Αίσχους με πανελλαδική καμπάνια.
Στον νέο αυτό γύρο ταξικής αναμέτρησης δεν έχει θέση και πολύ περισσότερο βρίσκεται απέναντι μας ο ΣΥΡΙΖΑ.   Αντλώντας πολύτιμα συμπεράσματα από τα σωστά και τα λάθη του παρελθόντος, πιστεύουμε ότι το κόμμα που στηρίζει την κυβέρνηση, την Ε.Ε., το ΝΑΤΟ και τους πολέμους δεν έχει καμιά θέση στο αντιπολεμικό κίνημα. Όταν στηρίζει μια κυβέρνηση που στρέφεται εναντίον του «εχθρού λαού» και εκπαιδεύει σε αυτές τις κατασταλτικές αποστολές τις Στρατιωτικές Δυνάμεις.
Επίσης πιστεύουμε ότι ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ πρέπει να επεκταθεί και να αγκαλιάσει σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, κινήσεις πόλης, αλληλέγγυους αγωνιστές τόσο σε επίπεδο Αθήνας, φιλοδοξώντας ταυτόχρονα να επεκταθεί σε κρίσιμες για τις συγκεκριμένες αναγκαιότητες του κινήματος περιοχές, όπως η Μυτιλήνη, Θράκη, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κρήτη.
Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στην κοινή αγωνιστική μας προσπάθεια. 

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου