Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι Αδίστακτοι: έδωσαν προκαταβολή 40 εκ. δολ. για τα άχρηστα αμερικανικά αεροσκάφη Ρ-3Β

Είναι αισχροί, είναι αδίστακτοι, είναι αποφασισμένοι να εφαρμόσουν μέχρι τέλους όλα τα αντεργατικά, τρομοκρατικά και πολεμοκάπηλα σχέδια τους, ταυτισμένοι όσο κανείς με τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις των ΗΠΑ-Ε.Ε. εξυπηρετώντας ταυτόχρονα τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της ελληνικής άρχουσας τάξης, εντός και εκτός συνόρων.
Έτσι λοιπόν, την περίοδο που προωθούν τη δραματική συρρίκνωση μισθών-συντάξεων και την εξαφάνιση κάθε ασφαλιστικού δικαιώματος, που αρπάζουν τα σπίτια και τους κόπους μιας ζωής ενώ ο ΥΠΕΞ Κοτζιάς καλλιεργεί τον κοινωνικό εκφασισμό επιδιώκοντας να στρέψει τους Έλληνες εργαζόμενους εναντίον των μεταναστών καταλογίζοντας σε αυτούς την ευθύνη των πρωτοφανών περικοπών εν όψει την νέας δόσης.
Την ίδια περίοδο η άθλια συγκυβέρνηση των Πραξικοπηματιών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιεί την απόφαση να εκταμιεύσει την α' δόση ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων για την αναβάθμιση έως 4 αεροσκαφών Ρ-3 Ναυτικής Συνεργασίας! Σύμφωνα με δημοσίευμα η κυβέρνηση, που είχε αποφασίσει ουσιαστικά εν κρυπτώ την συμφωνία για την αναβάθμιση -εκσυγχρονισμό των παροπλισμένων αεροσκαφών P-3B του Πολεμικού Ναυτικού έναντι ποσού 500 εκ δολ., κατέβαλε την εβδομάδα που μας πέρασε στους Αμερικανούς της Lockheed Martin, προκαταβολή ύψους 40 εκατ. δολαρίων για την ενεργοποίηση της σύμβασης.  
  Θα περίμενε κανείς ότι μια αριστερή κυβέρνηση θα πρωταγωνιστούσε στην εγκαθίδρυση της ειρήνης στο Αιγαίο και θα στέκονταν απέναντι στους επιθετικούς, ιμπεριαλιστικούς, Μεγαλοιδεατικούς στόχους της άρχουσας τάξης που οραματίζεται πρωτόγνωρη κερδοφορία μέσω της αναβάθμισης του ρόλου της στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα περίμενε κανείς ότι μια αριστερή κυβέρνηση θα στέκονταν απέναντι στον «πόλεμο της τρομοκρατίας», τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που εξυφαίνουν νέες εκστρατείες στη περιφέρεια της Νέας Τάξης και βάθεμα της κρατικής τρομοκρατίας στις καπιταλιστικές μητροπόλεις. Θα περίμενε κανείς ότι θα σταματούσε την ελληνική εμπλοκή, με στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις, στον πόλεμο κατά των μεταναστών, αρνούμενη την αστική, ολοκληρωτικού τύπου προπαγάνδα της Ισλαμοφοβίας και της διαμονοποίησης των Μουσουλμάνων.     
Αντίθετα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προβάλλει τη γεωστρατηγική θέση της χώρας, ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών για την Αφρική-Βαλκάνια-Μέση Ανατολή-Ουκρανία. Σηκώνει τους ρατσιστικούς τόνους κατά των προσφύγων με μπροστάρη τον ΥΠΕΞ Κοτζιά. Αναλαμβάνει το μερίδιο που της αναλογεί στην όξυνση του ιμπεριαλιστικού ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού με τα πύρινα μισαλλόδοξα λόγια και επικίνδυνα έργα του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου. Ενώ κανείς δεν ξεχνά τον σημερινό πολιτευτή της ΛΑΕ και πρώην ΑΝΥΕΘΑ Ήσυχο που προπαγάνδιζε τα «εθνικά συμφέροντα» που απαιτούν την συμμετοχή στα νέα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα και στήριζε δημόσια την απόφαση να προχωρήσει η συμφωνία για τα άχρηστα αμερικανικά αεροσκάφη που προωθούσε και προωθεί ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος, μετά την κωλοτούμπα του, αφού πριν τις εκλογές του Γενάρη 2015 και αντιπολιτευόμενος την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τασσόταν λάβρος ενάντια στον εκσυγχρονισμό των ORION!
ΑΟΖ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΙΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΤΑΞΗΣ, ΔΟΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ!
  Για να γίνουν όμως όλα αυτά απαιτείται η «εθνική ενότητα», δηλαδή η συμφωνία-υποταγή του εργαζόμενου  λαού που καλείται να υποστεί νέες θυσίες, να γίνει κρέας στα κανόνια τους για τα συμφέροντα τους.   Απαιτούνται συμμαχίες με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, νέες προμήθειες πανάκριβων όπλων. Προμήθεια όπλων που προκαλεί εντάσεις καθώς αλλάζουν οι προμηθευτές και προτιμούνται πλέον τα αμερικανικά μεταχειρισμένα οπλικά συστήματα από τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά. Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος που απολαμβάνει την στήριξη των καθεστωτικών ΜΜΕ και λιβανίζεται από τα φιλικά ΜΜΕ στον ΣΥΡΙΖΑ, σηκώνει τους εθνικιστικούς τόνους και φορά την πάντα βολική στολή του Αρχιερέα της Κάθαρσης. Την ώρα λοιπόν που ανακοινώνεται για μια ακόμη φορά ότι θα μπουν πρόστιμα ή θα αποκλειστούν οι γερμανικές πολεμικές βιομηχανίες που χρημάτισαν αστούς πολιτικούς και στρατιωτικούς, προκαλώντας την καθ΄ όλα αδιάφορη σε εμάς, γερμανική οργή, αποφασίζονται νέοι εξοπλισμοί αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Δε μας νοιάζει ποσώς από πού θα αγοραστούν τα όπλα. Μας εξοργίζει η ίδια η προμήθεια τους από μια κυβέρνηση που αρνείται ήδη τις όποιες προεκλογικές δεσμεύσεις της, το ίδιο το πρόγραμμα της, που γυρνά την πλάτη σε κάθε εργατική-κοινωνική διεκδίκηση, που με Πραξικοπηματικό τρόπο ανέτρεψε τη βούληση του λαού μας ενάντια στα Μνημόνια όπως αυτή εκφράστηκε στο Δημοψήφισμα με το 61,3% και τώρα εφαρμόζει το 3ο ακόμη πιο βάρβαρο Μνημόνιο.
Αποκαλυπτικό το δημοσίευμα του defence-point.gr που επιπλέον ουσιαστικά φωτογραφίζει τις αφετηρίες της αγανάκτησης των κομμάτων της  αντιπολίτευσης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, μέσα από τα γνωστά σε όλους δρομολόγια διαπλοκής-διαφθοράς-συναλλαγής των αστικών κομμάτων με τις ξένες πολεμικές βιομηχανίες.
«Πέρασε από το ΚΥΣΕΑ η αναβάθμιση των P-3 Orion, πέφτουν υπογραφές» όπου αναφέρεται: «το πρόγραμμα αναβάθμισης των P-3 Orion, υπογράφτηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), δια περιφοράς. Θα το εκτελέσει η κατασκευάστρια των αεροσκαφών, η αμερικανική Lockheed Martin. Βέβαια πρόκειται για παμπάλαια αεροσκάφη που καλό θα ήταν να αποσυρθούν οριστικά, όμως απουσία εναλλακτικών, με το πρόγραμμα αναβάθμισης μπορούν να εξελιχθούν σε μια αξιόπιστη ενδιάμεση λύση, για κάποια χρόνια, έως ότου τα οικονομικά της χώρας επιτρέψουν την υλοποίηση προγράμματος απόκτησης καινούργιου αεροσκάφους. Πλέον αναμένεται η υπογραφή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου και η υπογραφή της σύμβασης από τον επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών (ΓΔΑΕΕ). Δεν θέλει και πολύ φαντασία για να αναμένει κανείς αντιδράσεις από διεθνή μέσα ενημέρωσης με τη γνωστή «καραμέλα», της υλοποίησης ενός προγράμματος που θα πλησιάσει την περιοχή του μισού δισεκατομμυρίου ευρώ, σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά εποχή για τη χώρα. Οι αντιδράσεις μπορεί να είναι σφοδρότερες, ως συνήθως, από τον «γερμανικό κόσμο». […] Ναι, τα αεροσκάφη είναι πολύ παλιά και με τα χρήματα αυτά θα μπορούσε η χώρα να προμηθευτεί ενδεχομένως τον τύπο των πολύ νεότερων αεροσκαφών, C-295, από τους Γερμανούς (υπάρχουν και οι Ισπανοί του χειμαζόμενου ευρωπαϊκού νότου… γιατί να μην έμεναν τα χρήματα εντός της ΕΕ και μάλιστα εκεί που τα χρειάζονται περισσότερο;), ενώ με τα χρήματα που θα διατεθούν θα μπορούσε το Πολεμικό Ναυτικό να αποκτήσει 4-5 αεροσκάφη που θα υπερκάλυπταν την ανάγκη».
Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη προμήθεια των συγκεκριμένων αεροσκαφών απαιτούνταν ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, μια διαδικασία που δεν ακολουθήθηκε από τους νέους εγγυητές της αστικής νομιμότητας και της εξυγίανσης του τομέα των πολεμικών προμηθειών με πρόφαση το μακρόχρονο του διαγωνισμού και την αναγκαιότητα απόκτησης των συγκεκριμένων αεροσκαφών. Αεροσκάφη που δεν χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια, αλλά θεωρούνται απαραίτητα στους σχεδιασμούς για την ΑΟΖ, την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων και την ανάληψη ευρύτερου ρόλου στην Ανατολική Μεσόγειο.
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ
Ο εργαζόμενος λαός δεν έχει κανένα εθνικό συμφέρον.
Έχει συγκεκριμένα ταξικά συμφέροντα, εργατικές ανάγκες και δικαιώματα που για να ικανοποιήσει πρέπει να συγκρουστεί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να Ανατρέψει τα Μνημόνια και την κυβέρνηση, να διαλύσει το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Απαιτείται επομένως η ένταση της συνεργασίας και της κοινής πάλης των λαών σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 

1 σχόλιο: