Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ "ΠΑΡΕ-ΠΑΡΕ" Καταδίκη του Γιάννου σε 4 χρόνια φυλακή… εξαγοράσιμη

Ποινή φυλάκισης 4 ετών, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου, για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του οικονομικού έτους 2009, που αφορά ποσό 1,3 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο εντοπίστηκε από την «λίστα Λαγκάρντ».
Με την απόφαση του το δικαστήριο, που δεν μετέβαλε την πρωτόδικη ποινή που είχε επιβληθεί στους δύο κατηγορούμενους, επέβαλε επίσης χρηματική ποινή ύψους 10 χιλιάδων ευρώ στον καθένα, μειώνοντας την πρωτόδικη ποινή που είχε προσδιοριστεί στις 100 χιλιάδες για καθέναν εκ των δύο συζύγων.
Παράλληλα επιδίκασε σε καθέναν σύζυγο το ποσό των 20 χιλιάδων ευρώ, από 50 χιλιάδες που είχαν κριθεί σε πρώτο βαθμό, ως ικανοποίηση του Δημοσίου για ηθική βλάβη που υπέστη. Αρνήθηκαν επίσης οι εφέτες να δώσουν αναστολή στην έκτιση και έτσι οι δύο σύζυγοι θα πρέπει να εξαγοράσουν την ποινή τους για να παραμείνουν ελεύθεροι.

Κατά την κρίση του δικαστηρίου, ο πρώην υπουργός και η σύζυγος του “με πρόθεση” απέκρυψαν από τη δήλωση «πόθεν έσχες» ποσό 1,3 εκατομμυρίων ευρώ που είχε η κ. Σταυρούλα Κουράκου στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία, λογαριασμός που εντοπίστηκε από τα αρχεία της «λίστας Λαγκάρντ».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου