Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ: "Ευρώπη είσαι μόνη σου" το μήνυμα Ομπάμα για επέμβαση

Image
“Ευρώπη είσαι μόνη σου”. Ο αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα υποσχέθηκε όση αεροπορική υποστήριξη χρειαστούν οι Ευρωπαίοι σε μια πιθανή χερσαία επέμβαση στη Συρία, αλλά αμερικανική αρβύλα δεν πρόκειται να πατήσει εκεί. Εκτός βέβαια από τους κομάντος που οι ΗΠΑ εδώ και κάποιες εβδομάδες έχει στείλει στη περιοχή για αγνώστου αντικειμένο αποστολές.

Ο Ομπάμα στις δηλώσεις του δικαιολόγησε την απόφασή του να μην εμπλέξει αμερικανικές δυνάμεις σε μια χερσαία επέμβαση :

«Μπορούμε να ανακαταλάβουμε τα εδάφη και, όσο διατηρήσουμε τα στρατεύματά μας εκεί να έχουμε τον έλεγχο, αλλά αυτό δεν θα λύσει το βασικό πρόβλημα που είναι να εξαλείψουμε τη δυναμική εκείνη που παράγει αυτού του είδους τις βίαιες, εξτρεμιστικές οργανώσεις».
Οι ΗΠΑ,είπε δεν έχουν υποτιμήσει τις ικανότητες του Ισλαμικού Κράτους, έχουν ωστόσο μια «διεισδυτική επίγνωση» των δυνατοτήτων της οργάνωσης να πλήξει με στρατιωτικά μέσα χώρες της Δύσης.
Επειδή το Ισλαμικό Κράτος δε διεξάγει «συμβατικό πόλεμο» είναι δύσκολο να το σταματήσει κανείς, τόνισε ο Ομπάμα.
Και τώρα τι θα κάνει η Ευρώπη; Η Γαλλία μπορεί να ηγηθεί μιας στρατιωτικής επέμβασης με την συμμετοχή στρατευμάτων από ευρωπαϊκές χώρες; Ποιες είναι διατεθειμένες να την ακολουθήσουν σ΄ ένα τόσο δύσκολο στρατιωτικό εγχείρημα; Με τι μέσα; Με ποιον …ευρωπαϊκό στρατό; 
Δύσκολα ερωτήματα για τους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές που έστρωσαν το δρόμο και ενίσχυσαν τους Τζιχαντιστές στην ευρύτερη Μέση Ανατολή και την Αφρική. 

Η πολιτική των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της διάλυσης κρατών, του μοιράσματος και ξαναμοιράσματος του κόσμου για τα συμφέροντα των πολυεθνικών, οι κυβερνήσεις πλασιέ όπλων, αυτοί που έφεραν την καπιταλιστική κρίση, αυτοί που εξέθρεψαν την μουσουλμανική τρομοκρατία δίπλα στην επίσημη κρατική τρομοκρατία, έφεραν το φονικό μέσα στις καπιταλιστικές μητροπόλεις, και τώρα απαιτούν νέους τρομοκρατικούς πολέμους!    

Ο Γάλλος Πρόεδρος Ολάντ ακολούθησε το εγκληματικό πρότυπο του Ισπανού Ανθάρ!
Να πεταχτεί αυτός και η πολιτική του στον κάλαθο της ιστορίας: τα γαλλικά ιμπεριαλιστικά εγκλήματα σε Μέση Ανατολή και Αφρική (θυμίζουμε επέμβαση σε Μάλι, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Σομαλία, Λιβύη κλπ) έφεραν το έγκλημα στο Παρίσι.
Η πραγματική εκδίκηση του κόσμου της εργασίας είναι ο αγώνας ενάντια στην αστική και ιμπεριαλιστική πολιτική, η ανατροπή των κυβερνήσεων της άγριας αντεργατικής επίθεσης- της στυγνής κρατικής τρομοκρατίας-των πολεμικών τυχοδιωκτισμών, η Διάλυση του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.  

1 σχόλιο: