Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΚΑΨΟΝΙ ΣΤΟ ΚΕΝ ΘΗΒΑΣ: ΕΤΣΙ ΤΙΜΗΣΑΝ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΜΕ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ
Μια καταγγελία συναδέλφων φαντάρων που ήρθε στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων από την  2η Μοίρα νεοσυλλέκτων στο ΚΕΠΒ Θήβας ενημερωθήκαμε για το εξής Παράνομο γεγονός που μερίδα στρατιωτικών επιδιώκει να κάνει καθεστώς στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Πρόκειται για εκτέλεση συλλογικού καψονιού εκατοντάδων συναδέλφων.
Θυμίζουμε ότι το συλλογικό καψόνι  -κάποιος θεωρήθηκε ότι έκανε κάτι ενοχλητικό ή παραβατικό, και επειδή δε μπορούμε ή δεν επιδιώκουμε να βρούμε ποιος το έκανε, τιμωρούμε όλους για παραδειγματισμό και καθυπόταξη   του υπευθύνου από τους συναδέλφους του που στρέφονται εναντίον του!-βασίζεται στην ναζιστικής αντίληψης Συλλογική Ποινή. Μάλιστα, είναι παράνομο από τον Στρατιωτικό Κανονισμό.
Για να δούμε όμως πως τηρείται ο Στρατιωτικός Κανονισμός από τους Στρατιωτικούς που έχουν δώσει όρκο να υπερασπίζουν το Σύνταγμα και τους Νόμους:
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
‘’Είμαστε φαντάροι από την 2η μοίρα του πυροβολικού, νεοσύλλεκτοι της τελευταίας ΕΣΣΟ.
 Σας στέλνουμε αυτό το γράμμα γιατί από ότι φαίνεται η αυθαιρεσία των στελεχών, στοιχίζει ακριβά σε όλους μας .
Στις 16/11 κατά την βραδινή αναφορά, η οποία ξεκίνησε γύρω στις 9.30 μ.μ., ο Υπολοχαγός Διαμ. θέλοντας να επιπλήξει κάποιους από τους συναδέλφους που έκαναν φασαρία, αντί να επιπλήξει μόνο αυτούς, άφησε ολόκληρη την Μοίρα έξω στο κρύο για πάνω από δύο ώρες .
Συνέπεια του γεγονότος ότι αποφάσισε να μας επιπλήξει συλλογικά για κάτι που έκαναν ορισμένοι από εμάς ήταν να κρυώσουν πάρα πολλοί συνάδελφοι, που προληπτικά πήγαν στα ιατρεία.
Τονίζουμε ότι τουλάχιστον 30 στρατιώτες  πήγαν στα ιατρεία ’.’
Αλήθεια η διοίκηση του ΚΕΠΒ τα γνωρίζει αυτά;
Επιτρέπει σε στελέχη να βάζουν σε κίνδυνο την υγεία τόσων νεοσυλλέκτων εξαιτίας των αυθαιρεσιών και των παρανομιών τους;
Το ΓΕΣ θα παρέμβει;
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

4 σχόλια:

  1. Ας μη μεγαλοποιούμε τα πράγματα. Ο Υπολοχαγός δεν εκανε κανένα συλλογικό καψόνι. Στην πραγματικότητα ο Υπολοχαγός προσπαθούσε να πάρει μια σωστή βραδινή αναφορά, όπως ορίζουν τα καθήκοντά του και υπήρχε χαρακτηριστική καθυστέρηση ενώ όργανα και θαλαμάρχες δεν είχαν σαφή εικόνα για το που βρίσκονται κάποιοι απόντες. Σύνολο μείναμε εξω 1 ώρα και κάτι. Οταν μια απο τις πυροβολαρχίες εκανε φασαρία την επέπληξε και μονο στα μέλη της και έδωσε "τιμωρητικά" παραγγέλματα Μεταβολών και Κλίσεων προς κατεύθυνση. Ούτε 30 άτομα πήγαν στο νοσοκομείο.

    Ένας από τους φαντάρους της Β' μοίρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα μεγαλοποιείτε ασύστολα... Η ώρα της αναφοράς ήταν συγκεκριμένη, εμείς δεν είχαμε έτοιμες αναφορές και ήταν υποχρεωμένος να πάρει ονομαστική όπως κύλησαν τα πράγματα. Για να είναι σίγουροι ότι όλοι είμαστε εκεί. Νομίζεις έχει καμιά όρεξη να διαβάζει 400 ονόματα; Ζήτησε κανείς να φύγει γιατί κρυώνει και του αρνήθηκε; Εγώ όποτε ζήτησα να πάω για τζάκετ ή οτιδήποτε άλλο ποτέ δεν μου αρνήθηκαν. Και δεν κράτησε 2 ώρες η αναφορά. Τα παραγγέλματα ήταν γιατί είμασταν ανήσυχοι, μιλάγαμε και μαλακιζόμασταν. Τι ήθελες να κάνει; Να μμς βάλει για κάμψεις; Τέτοια στελέχοι με τέτοια μεταχείρηση στη β' μοίρα... μην το πεις πουθενά....Στην πένα μας έχουνε, μη βρέξει και μη στάξει... Και εκπαίδευση και αντιμετώπιση ανθρώπινη σε όλους. Ό,τι μαλάκία και να ρωτήσεις στη λύνουν και όλα κυλάνε ρολόι και ρολάρουμε. Και δεν τα λέω για γλίψιμο, γιατί και ανώνυμα γράφω και 3 Δεκεμβρη χαιρετάω από Θήβα...

    Ένας στρατιώτης της β' μοίρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ως νεοσύλλεκτος στρατιώτης που εκτίει τη θητεία του στο ΚΕΠΒ Θήβας θεωρώ ότι ο υπολοχαγός δεν έκανε κανένα συλλογικό καψόνι. Δεν υπάρχει λόγος να μεγαλοποιούμε τα πράγματα. Στη συγκεκριμένη σειρά των νεοσύλλεκτων που αναφερόμαστε, υπάρχει ιδιαίτερη κατανόηση για οποιοδήποτε θέμα προκύψει και οι ανώτεροι είναι ιδιαίτερα ελαστικοί με τους φαντάρους. Ο υπολοχαγός κάνει πολύ σωστά τη δουλειά του και έχει άριστη μεταδοτικότητα και επικοινωνία κατά την εκπαίδευση των νεοσύλλεκτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 2 ώρες μας είχαν έξω στο κρύο και την επόμενη μέρα όντως πήγαν πολλά άτομα στο νοσοκομείο. Οι περισσότεροι φαντάροι καταλαβαίνουν ότι αυτό που έγινε ήταν ακραίο και ότι έγινε χωρίς κανένα λόγο. Δεν φταίμε αμείς για αυτό που έγινε. Ήμαρτον! Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι άλλες αναφορές που έγιναν κράτησαν το πολύ 15 λεπτά. Επίσης σε μία άλλη αναφορά που πήρε υπολοχαγός και κράτησε 20 λεπτά (ατομικό ρεκόρ) ένας φαντάρος ρώτησε αν μπορεί να πάει μέσα γιατί κρυώνει για να πάρει αρνητική απάντηση. Κατα τα άλλα όντως πολύ προβλεπε το ΚΕΝ αν εξαιρέσουμε το ΚΨΜ που είναι πανάκριβο. Συλληπητήρια στα παιδιά που γλύφουν για να πιάσει το βύσμα τους καλύτερα και τελικά θα πάνε πινέζα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή