Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Παράθυρο στον κόσμο ανοίγουν οι μαθητές του Λυκείου Οιχαλίας


Ο μικρός Eric Dushimimana από τη Ρουάντα απέκτησε μια μεγάλη οικογένεια. Μια οικογένεια εφήβων της περιοχής μας, που διακρίνονται για την κοινωνική ευαισθησία και την αλληλεγγύη.
Μια οικογένεια που την απαρτίζουν μαθητές της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου Οιχαλίας και είναι πλέον έτοιμη να συνδράμουν με κάθε μέσο και τρόπο για την στήριξη του μικρού Eric Dushimimana και των δικών του ανθρώπων που υποφέρουν.
Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Οιχαλίας θέλοντας να βοηθήσουν στην προσπάθεια της Actionaid για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά όλου του κόσμου, αποφάσισαν να γίνουν ανάδοχοι ενός αγοριού, από τη Ρουάντα.

Για την ιστορία η οικογένεια του Έρικ έχει δύο παιδιά, εκτρέφει ζώα, διαθέτει γη για καλλιέργεια, το σπίτι της είναι φτιαγμένο με λάσπη και έχει σκεπή από κεραμίδια, η πλησιέστερη πηγή ασφαλούς πόσιμου νερού βρίσκεται κοντά στο σπίτι της οικογένειας και ο Έρικ πηγαίνει στο σχολείο.

Οι 17χρονοι μαθητές της τελευταίας τάξης του ΓΕΛ Οιχαλίας συνδέονται πλέον μαζί του και θα έχουν συνεχή ενημέρωση για την πρόοδο και την εξέλιξη των έργων στην κοινότητά του, μέσα από την αλληλογραφία που θα έχουμε μαζί του.

Αναδοχή μέσω της Actionaid σημαίνει υποστήριξη ενός παιδιού, της οικογένειάς του και όλων των ανθρώπων της περιοχής που ζει, ώστε να επιτευχθούν μόνιμες βελτιώσεις στην ποιότητα της ζωής τους.

Με την εισφορά τους βοηθούν τους κατοίκους των κοινοτήτων να αξιοποιήσουν τις δικές τους ικανότητες και να βελτιώσουν τη ζωή τους στηριζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις. Πολύ περισσότερο όμως τους βοηθούν να αποκτήσουν αξιοπρέπεια και ελπίδα.

Ταυτόχρονα υπάρχει προσωπικό όφελος και για εκείνους. Αποκτούν έναν καινούριο φίλο. Κάποιον για τον οποίο νοιάζονται, ενδιαφέρονται, βοηθούν. Ανοίγουν ένα «παράθυρο στον κόσμο» κι έρχονται σε επαφή με τον τρόπο ζωής των ανθρώπων στις αναπτυσσόμενες χώρες μαθαίνοντας τις προκλήσεις τις οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν. Θα μοιράζονται μαζί τους τις καθημερινές τους νίκες, γνωρίζοντας ότι κι αυτοί έχουν συμβάλλει σε αυτές.

http://krinitrikalon.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου