Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Σύγκρουση Τουρκμένων με δυνάμεις του Άσαντ που υποστηρίζονται από τους Ρώσους στην ΒΔ Συρία !!!

Η τουρκική εφημερίδα hurriyetdailynews.com, αναφέρει συγκρούσεις μεταξύ των Τουρκμένων και των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στο καθεστώς της Συρίας, στο βόρειο τμήμα της περιοχής Bayırbucak , απέναντι από την περιοχή Γιαγλαντάτζι της Τουρκίας, στην οποία εισήλθε εχθές τουρκικό τάγμα καταδρομών. 
Την ίδια στιγμή η Τουρκία έχει ζητήσει συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να συζητήσουν σχετικά με τις επιθέσεις της ρωσικής αεροπορίας εναντίον των Τουρκμένων στη γειτονική Συρία. 
Δεκάδες άνδρες των ενόπλων δυνάμεων των Τουρκμένων συγκρούονται με τις δυνάμεις του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ στις 23η Νοεμβρίου, για να εξασφαλίσουν τον έλεγχο λόφου κοντά στην κατεχόμενη από τους Τουρκμένους περιοχή Bayırbucak στην βορειοδυτική Συρία. 
Οι Τουρκμένοι πολεμούν με πάθος τον συριακό στρατό ο οποίος υποστηρίζεται από ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα και πυραύλους cruise από τα πολεμικά πλοία στην Μεσόγειο θάλασσα. Οι μάχες επεκτείνονται και στην περιοχή Γιαγλαντάτζι στη νότια επαρχία της Τουρκίας Χατάι, στα σύνορα με τη Συρία. Οι σκληρές συγκρούσεις για τον έλεγχο του όρους «Burc kasap» είναι στρατηγικής σημασίας, διότι η πλευρά που θα ελέγχει το βουνό θα έχει υπεροχή πάνω από την περιοχή Bayırbucak. 
Περίπου 1.700 Συροι Τουρκομάνοι έφθασαν στην νότια Τουρκία κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ημερών, στη νότια επαρχία Χατάι , δήλωσε ο Τούρκος Κυβερνήτης Erkan Topaca . Η Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε ότι δεκάδες χιλιάδες Τουρκομάνοι από την βορειοδυτική περιοχή της Συρίας, εκτοπίστηκαν και η Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος θα εντείνει τις ανθρωπιστικές της προσπάθειες για την αντιμετώπιση της εξελισσόμενης κατάστασης.

Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου