Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Η γαλλική κυβέρνηση απαγορεύει τις διαδηλώσεις και οι δρόμοι γέμισαν... διαδηλωτές

Αντιδράσεις από τους Γάλλους πολίτες
Οι βομβιστικές επιθέσεις στο Παρίσι την προηγούμενη εβδομάδα έδωσαν το εύναυσμα στην κυβέρνηση Βαλς, υπό την αιγίδα και του Φρανσουά Ολάντ, για την καθιέρωση ενός στρατοκρατούμενου και ασυνομοκρατούμενου καθεστώτος, το οποίο θα ισχύει για τους επόμενους 3 μήνες, με το δικαίωμα μάλιστα παράτασης για άλλους τρεις, σύμφωνα με ψήφισμα της γαλλικής βουλής.
Συγκεκριμένα απαγορεύτηκε οποιαδήποτε διαδήλωση η μεγάλη συγκέντρωση ατόμων σε δημόσιους χώρους, ενώ παραχωρήθηκαν στους κατασταλτικούς μηχανισμούς υπερεξουσίες, όπως για παράδειγμα η σύλληψη και η κράτηση χωρίς εισαγγελική εντολή. Ενδεικτική της τροπής που έχει λάβει η κατάσταση, είναι η θέση της Διεθνούς Αμνηστίας, η οποία προειδοποιεί ότι όποτε λήφθησαν παρόμοια μέτρα, υπό την κάλυψη καθεστώτος "εκτάκτου ανάγκης" ή και λόγω "εθνικής ασφάλειας", αυτά παγιώθηκαν και αποτέλεσαν προπομπό άλλων αντιδημοκρατικών εξελίξεων
Στα πλαίσια αυτά είχε απαγορευτεί και η μεγάλη συγκέντρωση-διαδήλωση με αφορμή τη Σύνοδο για το Κλίμα, στις 29 Νοεμβρίου, στην οποία καλούσαν φορείς, συλλογικότητες και συνδικάτα.
Πάντως οι κάτοικοι του Παρισιού είχαν άλλη άποψη σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση των διαδηλώσεων, καθώς απάντησαν μαζικά με... διαδήλωση. Έτσι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Russia Today, πολύς κόσμος κατέβηκε στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας αντιδρώντας τόσο στα μέτρα καταστολής όσο και δείχνοντας την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες. Η πορεία ξεκίνησε από τη Βαστίλλη με προορισμό την "Πλατεία Δημοκρατίας", συναντώντας όμως στο δρόμο ισχυρή αστυνομική δύναμη, χωρίς να λείψουν οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Χτυπήματα και peper spray ήταν η αντίδραση της αστυνομίας ενάντια στους ειρηνικούς διαδηλωτές.
Δείτε το βίντεο:
www.alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου