Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Αίρεται η βουλευτική ασυλία του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου

Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου
Την άρση ασυλίας του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου προτείνει η Επιτροπή Δεοντολογίας στην Ολομέλεια της Βουλής κατόπιν σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας για παρακίνηση σε χρήση βίας.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Νίκος Μιχαλολιάκος το 2011 σε ομιλία του χρησιμοποιεί φράσεις όπως «θα σας σπάσουμε τα κεφάλια», «είμαστε πιο ακραίοι από όσο νομίζετε», ότι δημοσιογράφοι πρέπει να γίνουν «σαπούνια» και αυτοί και τα ...«Εβραιόπουλά τους»!

Στην Επιτροπή, όπως αναμενόταν, καταψήφισε την πρόταση για άρση της ασυλίας ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς και ισχυρίστηκε ότι τα όσα ανέφερε ο Ν. Μιχαλολιάκος είναι «πολιτικό κείμενο».
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, μέλος της Επιτροπής, κατά την τοποθέτησή του σημείωσε για τα όσα ανέφερε ο χρυσαυγίτης βουλευτής πως είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του φασισμού η διγλωσσία, η διπλοπροσωπία και η υποκρισία. Όσον αφορά το περιεχόμενο της ομιλίας του Ν. Μιχαλολιάκου κατά το 2011, τόνισε ότι είναι ενδεικτική της ναζιστικής, ιδεολογικής πρακτικής, επισημαίνοντας ότι στις κατηγορίες θα έπρεπε να προστεθεί και αυτή της παραβίασης της αντιρατσιστικής νομοθεσίας.
Ανέφερε ότι πάει πολύ να εμφανίζονται οι χρυσαυγίτες ως θύματα και κατατρεγμένοι όταν στην προκειμένη περίπτωση έχουν ουσιαστικά ευνοϊκή μεταχείριση από τη Δικαιοσύνη. Είναι χαρακτηριστικό, όπως σημείωσε, ότι ενώ η ομιλία του Ν. Μιχαλολιάκου ήταν αναρτημένη στο διαδίκτυο από το 2011 και θα μπορούσε να διωχθεί άμεσα και αυτεπάγγελτα, οι ποινικές διαδικασίες κινήθηκαν πριν λίγους μήνες και αφού πια υπήρξαν αναφορές και δημοσιεύματα.
Επίσης κατά τη συνεδρίασή της η Επιτροπή απέρριψε κατά πλειοψηφία το εισαγγελικό αίτημα για άρση της ασυλίας του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου για πολεοδομικές παραβιάσεις.
Το ΚΚΕ ψήφισε παρών, ΝΔ και Ποτάμι ψήφισαν υπέρ της άρσης, ενώ κατά ψήφισαν τα υπόλοιπα κόμματα, πλην της Ένωσης Κεντρώων που απουσίαζε.http://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου