Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Οι κατ΄ εξαίρεση μεταθέσεις από διευκόλυνση μετατρέπονται σε παγίδα για τους στρατευμένους

Ολοένα συχνότερα φτάνουν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ καταγγελίες για τον τρόπο που το ΓΕΣ και οι διοικήσεις των μονάδων χειρίζονται το ζήτημα των κατ΄ εξαίρεση μεταθέσεων.
Οι συγκεκριμένες μεταθέσεις, που στα λόγια προβλέπουν τη διευκόλυνση των στρατευμένων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή αντίστοιχα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα, τείνουν να γίνουν παγίδα για τους φαντάρους.
Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από την απότομη και χωρίς κανένα σχεδιασμό μεταφορά στρατευμένων από τις μονάδες των αστικών κέντρων, στη παραμεθόριο στο όνομα της καταπολέμησης της βυσματοκρατίας. Πρόκειται για ένα επικοινωνιακό παιχνίδι των Καμμένου-Ήσυχου αρχικά και στην συνέχεια του Βίτσα, ώστε να συγκαλυφθεί η όξυνση της οικονομικής-εργασιακής εκμετάλλευσης των στρατευμένων και οι επικίνδυνοι πολεμικοί τυχοδιωκτισμοί των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 
Πρακτικά σήμερα οι μονάδες των αστικών κέντρων έχουν πολύ μικρότερη δύναμη στρατευμένων από την απαιτούμενη, ενώ ακόμη και αυτή η δύναμη είναι εικονική, αφού ο υπερβολικός συχνά αριθμός υπηρεσιών θα πρέπει να ικανοποιηθεί από πολύ λιγότερους συναδέλφους από αυτούς που υπάρχουν στα χαρτιά αφού οι ένοπλοι στρατιώτες είναι συχνά ίσοι ή και πιο λίγοι από τους συναδέλφους με Σωματική Ικανότητα Ι3 άοπλο και Ι4. 

Αξιωματικοί και Διοικητές που κοιτούν την καριέρα τους και θέλουν να τα έχουν καλά με την Ιεραρχία, δεν χαλούν κανένα από χατίρια των Ανωτέρων, με αποτέλεσμα να την πληρώνουν οι στρατευμένοι.

Ένας από τους πιο συνηθισμένους και συγχρόνως βλαπτικός τρόπος κάλυψης των κενών των μονάδων είναι οι Αποσπάσεις (και δεν εννοούμε φυσικά τις βυσματικές).

Ας δούμε τα προβλήματα που προκύπτουν και τους άθλιους χειρισμούς μάσα από την Επιστολή Καταγγελίας της οικογένειας ενός συναδέλφου: 

Το παλικάρι μας που αντιμετωπίζει συγκεκριμένο κοινωνικό ζήτημα, υπηρετεί στην Άσσηρο. Πρόσφατα ήρθανε αποσπάσεις για τη Μεραρχία στην Έδεσσα που λογικά θα είναι για ένα-δύο μήνες και βρίσκεται μεταξύ των προτεινόμενων, όπως και κάποια άλλα παιδιά με κατ’ εξαίρεση μετάθεση.

Φυσικά, όλοι αυτοί οι συνάδελφοι που έχουν πάρει κατ’ εξαίρεση μετάθεση στην Άσσυρο έχουν ένα σοβαρό λόγο για να βρίσκονται εκεί. Με τις αποσπάσεις όμως παραβιάζονται τα δικαιώματα τους και επιβαρύνεται η κατάσταση τους (π.χ. κόστος μετακινήσεων, αδυναμία υποστήριξης ευάλωτης οικογένειας κλπ). Ουσιαστικά καταρρέει όλη η ουσία και το πραγματικό περιεχόμενο της κατ’ εξαίρεση μετάθεσης!

Από την άλλη μεριά, υπάρχει κενό ενημέρωσης, δεν υπάρχουν ξεκάθαρες διαταγές και επίτηδες δεν υπάρχουν ακριβείς προβλέψεις για το σύνολο των ζητημάτων που προκύπτουν.

Από τη μονάδα λένε στους στρατευμένους ότι μόνο οι παντρεμένοι με παιδί δεν πάνε πουθενά αποσπάσεις.

Οι φαντάροι και οι οικογένειες τους αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν το στρατόπεδο να ανήκει στη Θεσσαλονίκη και οι ίδιοι να κινδυνεύουν να βρεθούν Έδεσσα.

Εμείς καλούμε το ΓΕΣ να παρέμβει και να αντιμετωπίσει συνολικά το ζήτημα που έχει προκύψει με σεβασμό των δικαιωμάτων των στρατευμένων αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου