Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

ΤΣΙΠΡΑΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΕΜΠΛΕΚΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΟΠΩΣ ΣΕ ΜΑΔΡΙΤΗ-ΛΟΝΔΙΝΟ-ΠΑΡΙΣΙ

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αδίστακτη. Παρά τα ψέματα των δημόσιων τοποθετήσεων του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου περί μη εμπλοκής της χώρας σε ευρωπαϊκό και νατοϊκό πόλεμο με πρωταγωνιστή τη Γαλλία στην Συρία, στην πραγματικότητα  εμπλέκει τον λαό μας σε μια ακόμη βάρβαρη ιμπεριαλιστική επέμβαση.
Ουσιαστικά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθεί τις πολεμοκάπηλες πολιτικές που έβαλαν στο στόχαστρο της εκδίκησης όσων δέχτηκαν, δέχονται και θα δεχτούν τις επιθέσεις των πολεμικών μέσων που εφορμούν από την Σούδα και τις υπόλοιπες βάσεις του θανάτου, τη Μαδρίτη, το Λονδίνο και το Παρίσι.
Αποκαλυπτικό από αυτή την σκοπιά είναι το δημοσίευμα του candianews.gr που επισημαίνει: Το ΝΑΤΟ μετατρέπει τη Σούδα σε ορμητήριο κατά του ISIS!- Εμπλέκουν την Κρήτη στις πολεμικές επιχειρήσεις!
Χαρακτηριστικό δημοσίευμα της τουρκικής ηλεκτρονικής εφημερίδας Sonsoz, για τη μετατροπή της Κρήτης σε ορμητήριο κατά του ISIS
Χαρακτηριστικό δημοσίευμα της τουρκικής ηλεκτρονικής εφημερίδας Sonsoz«Οι νατοϊκές δυνάμεις, η Γαλλία και οι ΗΠΑ μετατρέπουν τη νατοϊκή βάση της Σούδας σε ορμητήριο κατά του "Ισλαμικού Κράτους" στη Συρία, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι! Με τον τρόπο αυτό προφανώς θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη θέση της Κρήτης και της Ελλάδας. Ήδη, τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν στο Candianews, παρατηρείται έντονη κινητικότητα στη Σούδα, ενώ είναι πιθανό να αγκυροβολήσει το αεροπλανοφόρο "Σαρλ Ντε Γκωλ", που θα βρεθεί στη Μεσόγειο και αναμένεται να κινηθεί προς την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Οι πληροφορίες που μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα ρωσικά και γαλλικά δημοσιεύματα, επιβεβαιώνουν ότι η νατοϊκή βάση στη Σούδα έχει επιλεγεί, μαζί με την Κύπρο, ως ορμητήριο εναντίον περιοχών της Συρίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το  αεροπλανοφόρο "Σαρλ Ντε Γκωλ" θα συνοδεύεται από 2 γαλλικά υποβρύχια και άλλα δυο πολεμικά πλοία. Για το θέμα πάντως δεν έχει υπάρξει αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης».
http://diktiospartakos.blogspot.gr/2015/11/blog-post_241.htmlείχε τονίσει όχι μόνο τους λόγους της νέας πολεμικής, αλλά και τους σημαντικότατους κινδύνους που ελλοχεύουν. Καθώς η ίδια πολεμική εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες εγκυμονεί τον κίνδυνο επανάληψης των ίδιων δραματικών εκδικητικών πληγμάτων και στην Αθήνα.
Ήδη όμως από την πρώτη περίοδο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε αποκαλυφθεί η απόφαση του αστικού κατεστημένου να διαπραγματευτεί τη θέση του εντός της Ευρωζώνης και να επιδιώξει την αναβάθμιση του ρόλου του στο πλαίσιο της Ανατολικής Μεσογείου. Οι δημόσιες τοποθετήσεις των Τσίπρα-Καμμένου-Κοτζιά και του τότε ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου είχαν επισημανθεί σε ανάλυση μας της «Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δηλώνουν Παρόν στον παγκόσμιο (αντι-)Τρομοκρατικό Πόλεμο της Νέας Τάξης Πραγμάτων» http://diktiospartakos.blogspot.gr/2015/11/blog-post_567.html
Εμείς σε κάθε περίπτωση καλούμε σε πανεργατικό και αντιπολεμικό ξεσηκωμό. Να ανατρέψουμε την κυβέρνηση και την αστική πολιτική της αντεργατικής λαίλαπας, της κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών. Τώρα να πάρουμε μαχητικές πρωτοβουλίες ενάντια σε βάσεις, ΝΑΤΟ και Ε.Ε.
Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους και το μόνιμο προσωπικό να Αρνηθούν κάθε συμμετοχή-κάθε προσφορά υπηρεσίας στην νέα ιμπεριαλιστική σταυροφορία. Ήδη οι φαντάροι με συλλογικά κείμενα υπογραφών, την μαζική τους παρέμβαση στις εκδηλώσεις για την Εξέγερση του Πολυτεχνείου πρωτοστατούν στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντιμετωπίζει ως «εσωτερικό εχθρό».
Να μπλοκάρουμε την μηχανή της εκμετάλλευσης, του πολέμου και της ομαλότητας στην ίδια μας τη χώρα.  Αυτό είναι το καθήκον της διεθνιστικής, της ταξικής και της κοινωνικής αλληλεγγύης μας.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 6932 955437 http://diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου