Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΜΙΑ ΦΙΛΟΡΩΣΙΚΗ ΜΑΤΙΑ...ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ… 
Η κυβέρνηση Ομπάμα φαίνεται να προτρέπει την Άγκυρα να διασφαλίσει τα σύνορά της με τη Συρία για πρόληψη από το ISIL και άλλες τρομοκρατικές ομάδες, από την παράνομη διακίνηση ανθρώπων, όπλων και προμηθειών μέσα και έξω από την εμπόλεμη χώρα, ωστόσο ο γεωπολιτικός ερευνητής και συγγραφέας, Τόνι Cartalucci είναι πεπεισμένος ότι οι ΗΠΑ και η Τουρκία έχουν άλλους «περίεργους» στόχους στο μυαλό τους.
Όπως φαίνεται ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, επιβεβαιώνεται στους ισχυρισμούς του ότι η Τουρκία προχώρησε στην κατάρριψη του ρώσικου αεροσκάφους έχοντας την έγκριση του αμερικανικού Πεντάγωνου. 

Η Ουάσιγκτον εκτιμά ότι μια ισχυρή δύναμη 30.000 στρατιωτών θα είναι σε θέση να σφραγίσει τα σύνορα. Είναι ενδιαφέρον ότι είναι ο ίδιος αριθμός των στρατευμάτων που χρειάζεται για να δημιουργήσει μια ασφαλή ζώνη στη Συρία, σύμφωνα με την εκτίμηση του Πενταγώνου (Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Milliyet, που επικαλείται αντίστοιχο δημοσίευμα της αμερικανικής Wall Street Journal, το αμερικανικό Πεντάγωνο αποφάσισε να προχωρήσει στο σχέδιο στρατιωτικής εισβολής στην Συρία και για τον λόγο αυτό έχει ήδη ζητήσει από τους Τούρκους δύναμη 30.000 αντρών). Αυτό δεν είναι τυχαίο, όπως πιστεύει ο Cartalucci, και εάν ναι, θα μπορούσε να υποδηλώνει ένα πιθανό και ανησυχητικό σενάριο.

«Κατά πάσα πιθανότητα, η Δύση θέλει να προσπαθήσει να κάνει μια επιδρομή στη Συρία υπό το πρόσχημα της πρόκλησης στα σύνορα, και στη συνέχεια να περάσει μέσα στη Συρία για να συνεχίσει τις προβοκάτσιες», τονίζει ο ερευνητής.

Η εισβολή αυτή θα δημιουργήσει την ζώνη απαγόρευσης αεροπορικών πτήσεων πλην των τουρκικών και αμερικανικών αεροσκαφών…

Αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το σχέδιο, σύμφωνα με τον Cartalucci, δεδομένου ότι η Δαμασκός είναι γεμάτη με τα ρωσικά στρατεύματα που νικούν και εκδιώκουν τους εξτρεμιστές από τα οχυρά τους σε ολόκληρη τη Συρία καθημερινά. Αν ναι, η Μόσχα θα πρέπει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη, μέσω της διπλωματικής οδού.

«Διπλωματικά, προσφέρει τη δημιουργία μιας μεθοριακής φρουράς ή ειρηνευτικής δύναμης στη συριακή πλευρά για να συνοδεύσει το ΝΑΤΟ εντός του τουρκικού εδάφους, και αυτός μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλιστεί πως οι φιλοδοξίες της «Συμμαχίας» θα παραμείνουν εκεί που είναι», παρατήρησε.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι κάποιοι θέλουν να σπρώξουν τα πράγματα στα άκρα σε ανοιχτή σύγκρουση με τους Ρώσους και τους Ιρανούς στην Συρία, εξέλιξη που σίγουρα θα σηματοδοτήσει ευρύτερη σύρραξη με ανυπολόγιστες συνέπειες.



hellasforce.com - See more at: http://www.armyna.gr/2015/11/blog-post_3.html#sthash.cH98bP01.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου